Masa üstü Torna İçin Motor

Başlatan TA7R, 19 Mart 2012, 01:00:11

TA7R

Masa üstü küçük bir torna projem var ,  500w  12 veya 24 volt beslemeli , ileri geri kontrol edebileceğim (100-1000 rpm) bir dc motor . Nasıl bir motor bakmam gerektğini ve nerden bulabileceğim hakkında bilgi rica ediyorum , selam ve saygılar ...

skara1214

spindle motorlara bir bakmanızı öneririm.
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

Mucit23

Torna üzerindeki aynayı çevireceksen 500W DC motorlar var.
Örnek vermesi açısından mesela aşağıdaki gibi bir motor çok uygun güçlü bir motor olur.
Yüksek güçlü bir PWM sürücü motor devrini ayarlarsın.güzel olur.
http://www.robotcombat.com/products/MAG-S28-400.html

Buna karşın Benim bildiğim Spindle motorlar 30000RPM devrin üzerine çıkıyorlar. Yani aynayı çevirmek için uygun olmaz.

TA7R

@Mucit 23 teşekkür ederim , verdiğiniz linkteki motor 4900 devir benim işimi görmez maxumum 1000 devir motor lazım bana  , servo motorları ve fırçasız motorları inceleyeyim ...

z

Her durumda reduktor gerekecek. Piyasada istdigin guclerde AC tek fazli motorlar var. Hiz kontrol unitesi ile kullanabilirsin.
DC motor da bulursun fakat fiyati daha yuksek olabilir.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

TA7R

@ z  Teşekkür ederim , aslında sisteme şu anda 220v  750w  1500 rpm bir motor bağlı , ben dc motoru daha kolay kontrol edebilirim diye düşünmüştüm. Ac motorların hız kontrol devresi var mı ? Bu konuda hiç bir fikrim yok .

z

Bu tip calismalar yapmadiysan merak da etmiyorsan ucuzundan bir AC tek fazli motor surucusu al yoluna devam et.

Bende de ufak bir masa ustu torna vardi. Onda da kollektorlu DC motor kullaniliyordu. DC motor surucusu daha pratik ve ucuz oldugu icin DC motor mantikli fakat motoru yeni bastan alacaksan AC motorlar daha kolay bulunur.

Hurdacilardan yada robotik sitelerinden cikma DC motor bulabilirsin.

z

Yaptigin calismanin fotolarini yayinlarsan sevinirim.

Govdeyi de kendin mi yapacaksin?

TA7R

@z , aslında torna demek ayıp olur , basit bir şey , bazı işlerimi görüyor ve daha eksikleri var . Aynası yokdu madren kullanıyordum ama yakında ayna takacağım . Gijon ile kalemlik için bir araba yapmam lazım , punto kısmı hazır sayılır ... Yuvarlak metal-ağaç inceltmek kesmek için  ... Resimleri aradım ama sanırım diğer evdeki bilgisayarda , sonra eklerim . iki adet 5cm lik köşebent üstüne kurdum ama hoşuma gitmiyor, orijinal ray gibi bir şey araştırıyorum , tr de yok . Cnc tezgahlar için aleminyum raylar var arabalı fakat zayıf kalır .Bulabilirsem belki köşebentlerin yerine tek bir krom çelik lama 1x10 gibi değiştirmeyi düşünüyorum araba hareketi daha sağlıklı olsun diye.. Geliştirmeye muhtaç böyle bir şey işte ...

z

Kucuk bilyali arabalar sanirim sorun olur. Sanayi tipi CNC agir is tormalarinda yataklar nasil bilmiyorum.

Bir zamanlar CNC sistemlerde bilyali yataklar terkedilip tekrardan surtunmeli kirlangic yataklara geri donus baslayacak diye bir yazi okudugumu hatirliyorum. Bu konudaki gelismelerden haberi olan varmi?

muhittin_kaplan

böyle birşeyi bende düşünüyorum.
Tesbih felan yapmak için :). elimde 2 adet http://www.robotus.net/motorlar.asp#helios Proton en üstteki motordan var.