Piceasy2 shema - Mikroelektronika

Başlatan Ersin, 17 Ağustos 2004, 23:29:08

cozturk

Alıntı yapılan: "peko"Toplam: 5516 kişiden...

Yapılabilir, yapabilirim / iz diyen yokmu  :?:  Olmayacakmı . :?:

:cry:
[/size]Arkadaş bununla uğraşma . eğer butona basıp led yakacaksan, Timer yapıp displayde göreceksen  proteus kullan. Yok eğer spesifik bir uygulama yapacaksan zaten bu board işini görmezki. ya 3-5 tane bread board alıp ounun üzerinde kısmi olarak "katları" denersin. Yani x işini gören devreyi , z işini göreni ayrı ayrı denersin. sonra pcb yapıp prototipi denersin.  Ayrıyeten, 16C765'i piyasanın nersinde  bulduğunu söylersen çok memnun olacam.

peko

@ cozturk

Ben olayı abarttım galiba, haklısın..
Sağol..
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

mmengi

Selam dostlar neden kine USB üstünde bu kadar duruyorsunuz özellikle iş pic programlamak ise.Ne avantaj getirecek ki usb olması ben orada takıldım.Böyle bir kit üzerinde paralel bir programlayıcı ile usb programlayıcı arasında fark olmayacağını düşünüyorum hız bakımından.

Ersin

@mmengi
hiz bakimindan evet rs232 ile ayni , usb olmasinin avantaji karta verecegi besleme.

peko

@ swordman

Şayet board'u yaparsak..  :?
Bunu kullanabilirmiyiz.? Ne dersin?
Usb-Rs232 çevirici, FT çip ile yapılmış, driver'ları sitesinde var,
seri çıkışa normal bir programmer eklersek şuan hali hazırda seri portlarda kullandığımız herhangi bir programlayıcı devreyi kurup yolumuza devam edebiliriz. Amacımız olan ;hem usb'den besleme almış oluruz,hemde özel bi programa ihtiyaç duymadan (usb driver hariç..)
icprog vs.. ile programlamayı sağlayabiliriz. Hani fantezi ya bizimki,  :) birde ICD olayına girebilirsek fazla söze ne gerek.. :P


" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

Ersin

Evet yapilir. Piceasy2 nin bir onceki modeli zaten rs232 li idi ,
hatta ben siparis ettigimde 3 ay bekledim sundan dolay adamlar tam piceasy2 yi piyasaya surdu ama ben piceasy yi siparis ettim(99$)1 ay gecti dedim nerde benim bord ozur dilediler 3 ay sonra piceasy2 geldi ki
fiyati 114$ yani 15 $ kardayiz :D:D:D.Yalniz sunu soyleyim FT232 yi
piyasada bulabilrmisin bilmiyorum, netten siparis etmen gerekecek.

Ersin

Bir oneri: Karta usb portu tak ama sirf besleme icin ve haberlesmeyi normal rs232 den yap.

peko

Dediğin aklıma geldi ama özellikle son çıkan dizüstü bilgisayarların bir çoğunda seri port yok. :!:   Düşünki sen masanda dizüstün ve board'un ile sadece usb kablo kullanarak çalışabilmelisin. Zaten cozturk'un de dediği gibi bu kadar uğraşılmasına gerek yok aslında ama zaman bağımlı bir çalışma olmadığı için geliştirme süresince edindiğimiz tecrübeler/tavsiyeler sonucunda iyi birşey ortaya çıkar.
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

DumrulBey

Alıntı yapılan: "peko"...hem usb'den besleme almış oluruz,hemde özel bi programa ihtiyaç duymadan (usb driver hariç..)
icprog vs.. ile programlamayı sağlayabiliriz. Hani fantezi ya bizimki,  :) birde ICD olayına girebilirsek fazla söze ne gerek.. :P
Alıntı yapılan: "swordman"Bir oneri: Karta usb portu tak ama sirf besleme icin ve haberlesmeyi normal rs232 den yap.
Arkadaşlar, USB belki iletişim açısından çok iyi bir alternatif, hele taşınabilir bilgisayarları düşünürsek; peki şu beslemeyi niye USB veya RS232 geçitleri (ports) üzerinden almayı düşünüyorsunuz. Yoksa yapacağınız deneyler 1-2 tane LED yakıp söndürmek mi? Bilgisayardan tek geçitle 100 miliamper bile çekemediğiniz için geçitler arızalanır ve uygulamalarınız çalışmaz. Dolayısıyla böyle bir kart tasarlarken ne tür programlayıcı kullanırsanız kullanın kesinlikle harici beslemeyi ihmal etmeyin.

Bu arada programlayıcıya niye takıldınız? Bir sürü alternatif var ve bunun deney kartı üzerinde olması şart değil. Hatta bazı uygulamalarda gereksiz bile kaçabilir ki kart üzerinde hazır programlayıcı olması size çok da hız kazandırmaz. Onun yerinde ilk seferde benzetim (simulation) yaparak deneyin. Sonra programı yazdığınızdan emin olunca herhangi bir programlayıcı kullanarak programlayın. Hepsi bu kadar, alın mikrodenetleyiciyi takın karta. O da ne orta deneyecek kart yok...:)

Sevgiler, saygılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

Ersin

@dumrulbey
benim bir derdim yok usb besleme ile hatta protoboard olayi kapandi benim icin.
Acikcasi peko ya direk siparis et diyecem hic ugrasma ama tabii ki heres
cuzdanina gore.Yukarida zaten tartisildi cok karisik bir protoboarda da gerek yok.

Ersin

@peko
piceasy2 semanin oldugu yere adc ve memory card eklerin semasi ekledim.Bunlari www.elektroda.pl/eboard tan aldim oraya da baskasi upload etmis.

peko

Sipariş geçiyorum bu hafta..
Herkese Teşekkürler..
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

Ersin

Eve kagit gelecek PTT den onu aldiktan sonra 1 hafta icinde o kagitla topkapidaki yabanci kargo bolumune gidecen.Fiyatini sorarlarsa 90$ felan de 100$ gecince gumruk uygulaniyo ama sirplar fatura koymadi ikisinede
o yuzden isleme girmedi.

Ersin

benim soyledigim Rumeli yakasi icin , karsida oturuyorsan baska bir yer olabilir.

peko

Bu tür cihazlar getirten bir tanıdığım var, onunla konuşmayı planlıyorum, bi sürü cihaz getirtiyormuş bişi istersen bana söyle gelenlerin arasında istetiriz demişti. Bi danışalım bakalım..
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "