Role çekerken PİC bazen resetleniyor

Başlatan elektroacemi, 06 Haziran 2012, 16:14:03

erhanmete

ya arkadaşlar 7805 çıkışına büyük kapasite koymadan nasıl devre tasarlıyorsunuz anlamıyorum.
tamam acemilik var anlıyorum ama basit bir adaptör bile yapsanız çıkışına büyük kapasite koymak gerektiğini bilmelisiniz.
yani ilk önce besleme yapmayı bilmeli daha sonra pic vs. öğrenmelisiniz. çünkü röle çekince resetliyor sorusuna kimse beslemene büyük kapasite koy cevabı gelmez çünkü büyük kapasite zaten konulmalıdır aksi düşünülemez.
röleli kaç devre yaptım hatırlamıyorum ama hiç sizin gibi problemlerim olmadı.

şema koy deniyor bakıyorum şemalarda besleme yok.
bence özellikle acemi ve yeni başlayan arkadaşlar bir an evvel isis si bırakmalı ilk önce gerçek elemanlarla çalışmalı.
daha sonra zeten besleme vs. problemleri temelden çözdüğü için kod kısmı isis de denenebilir.

yoksa isis de veya diğer simulasyon programlarında kapasite koymassanız bile devreniz çalışır.

önerimdir.

t2

7805 çıkışına 100n yeterlidir. Büyük kapasite girişine konmalıdır. Ayrıca picin besleme uçlarına yakın  100n, başka entegreler varsa onların da beslemele uçlarına yakın 100n konmalı.

PCByi güzel çizdiğinizi varsayarak, röle çektiğinde, picin resetlenmesini önlemek için  MCLR ucunu yazılımsal olarak iptal etmek veya doğrudan picin  beslemesine bağlamak işe yarayacaktır.