lm2576 ısınma sorunu

Başlatan hazad, 29 Temmuz 2012, 01:25:42

hazad

Merhaba ARkadaşlar,

PRojemde besleme kaynağını LM2576 dan sağladım. Bütün devrenin beslemesi tek LM2576 dan. PIC 18F8722 10Mhz de ve 40 Mhz denedim

Devre yaklaşık Max 800mA çekiyor. Ancak LM2576 çok ısınıyor. elimle dokunamıyorum.

Besleme Devresi LM2576 datasheetinde ki Fixed voltage devresi ile aynı.

Bobin 100 uH http://www.dorukanstore.com/100H-1210-SMD-Molded-Inductor-IMC-1210U100-RoHS,PR-14509.html
diyot 1n5822
Capin 100uF 100V
CapOut 1000uF 25V

Sadece Capin 75v yerine 100V. bundan dolayı ısınabilir mi?
soğutucu kullanmadım suan elimde olmadığı için ancak kullanıcam.
eğer bu devre olmazsa diye paralel 7805-78M05-78M05 için PCB de yer ayırmıstım.
girişe zener koyup giriş voltajını düşürmem bi işe yarar mı?
Bu arada giriş 24V

Yoksa bobinden mi kaynaklı?

pwm.c

giriş voltajını nekadar uyguladın? bu düşük olursa ısı artar. mümkün olduğu kadar yükseltip tekrar dene bakalım.

ben bunu yazarkan sen sonradan eklemişin.
benim yaptığım uygulamalarda bobini 220uH kullandım. devre üzerinde sorun yoksa ısı fazla olmaz. giriş ve çıkış akım değerlerini tekrar oku bakalım.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-

fryrmnd

lm2576 nın ısınması ondan mıdır bilmem ama smd bobin 800mA için uygun mu acaba?  rated dc current 73 mA demiş. bu max kullanılabileceği akım mı ?

hazad

frymnd dediğin noktaya bende takılmadım değil aslında ama tam olarak orda ne denmek istediğini anlamadım.

pwm hocam. iki bobini seri bağladım. devre şimdi daha stabil çalışıyor. baya geç bir surede ısındı.

data sheetinde 13 sayfada grafikler var. orda 24 v için ve 1A için yaklaşık 300 uH ile 470 uH arası bir inductance denk geliyor. sanırım orası bobin seçimi için. şimdi seriye bi tane daha katıcam 300 uH için denicem bakalım ne kadar ısınacak.

bu arada teknik olarak bobinden dolayı ısınmanın sebebini bilen var mı? genel kültür:)

pwm.c

Alıntı yapılan: hazad - 29 Temmuz 2012, 01:53:51
bu arada teknik olarak bobinden dolayı ısınmanın sebebini bilen var mı? genel kültür:)
step down çalışan devreler genel olarak, bobini yük direnci üzerinden enerjilendirerek biriken ters indüksiyon akımını schottky diyot üzerinden tekrar yüke gönderiyor. bobin değeri düşük olunca yüklemek için gereken akım ihtiyacıda artar ve yük desteği daha az olduğu için entegre üzerindan fazla güç harcanıyor. işte bu durumlar ısıyı arttırır.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-