Haberler:

Eposta uyarılarını yanıtlamayınız ( ! ) https://bit.ly/2J7yi0d

Ana Menü

LST dosyaları

Başlatan mmengi, 13 Ekim 2004, 02:21:35

mmengi

Arkadaşlar microchip in sitesinde vermiş olduğu app. note ların içindeki örnek programlar LST dosyası olarak hazırlanmış bunları nasıl derleyeceğiz bilgisi olan varmı.

elektromer

Alıntı yapılan: "mmengi"Arkadaşlar microchip in sitesinde vermiş olduğu app. note ların içindeki örnek programlar LST dosyası olarak hazırlanmış bunları nasıl derleyeceğiz bilgisi olan varmı.

Merhaba mmengi,
Microchip'in verdiği app. notlarda eğer *.LST dosyası varsa, mutlaka onun ASM ve HEX dosyasıda içinde olan .ZIP dosyasıda mevcuttur.

Elinde Microchip CD'si varsa onun içinde arayabilirsin, yoksa sitesinden indirebilirsin.

Yanlış hatırlamıyorsam ;
App. Not adı : AN585 (A Real-Time Operating System for PICmicro™ Microcontrollers)

ise

App. Kodları : 00585.zip adlı dosyada tüm dosyalar bulunur..

Eğer bulamazsan mecburen bir TXT editörüne kopyalayıp tek tek ayıklayacaksın... :)

Saygılarımla..
Her şey gönlünüzce olsun..

z

Asm derleme sonucunda adreslemeleri ve varsa hatalı satırları görmek için LST dosyasını inceliyoruz.

Normalde LST derlenmez zira içinde bir sürü ıvır zıvır var. Asm kod dosyası yok ve kafaya taktım LST den kod dosyası oluşturacağım dersen arkadasın da dediği gibi editörün başına geçip gereksiz kısımları ayıklayacaksın. Tabi orjinal kaynak kodda makro varsa lst dosyada bunlar işi karıştıracaktır.

Gene de hex hale gelmiş dosyayı asm hale getirmekten daha basit olacaktır.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

mmengi

Bir dosta lazım oldu 4500 satırlık lst yi düzeltmek kolay olmasa gerek elinde asm si yoksa, ben de microchip in app. note larında gördüğümden bu olayı belki derlenebiliyordur diye düşündüm.