Güneş pili neden akım üretmiyor?

Başlatan optimum, 28 Kasım 2012, 23:52:37

muhittin_kaplan

pisayisi

Gerçekçi olmak gerekirse, ev ortamında bakıroksit levhalar elde etmeye çalışarak yapacağın solar panel asla o motorları çalıştıracak güçte olamayacaktır. O motorları çalıştırmak için çok güneşli bir günde tahminimce bir evin bütün çatısını o tip bir solar hücre ile donatacaksın ki o motorlar dönsün. Dolayısı ile iddiayı kaybettin diyebiliriz bakıroksit malzeme esasen solar panel özellikleri ile değil fotosensör özellikleri ile faydalı model olmuş bir bakırtuzu. Yoksa solar panel yapıp motor döndürmek hayalll...
Murat

z

Siz bakir oksit elde etmek icin ugrasirken aklima lise yillarim geldi. Fosfora ihtiyacim oldu ve idrarda cuzi miktarda fosfor oldugunu ogrendim.
Teneke bir kutunun icine iseyip bunu mutfaktaki ocakta kaynatip tamamen buharlastirdim. Inanilmaz berbat bir koku olustu.
Evin icindeki koku ancak bir kac gunde cikti ve bir hayli azar isittim.

Bu bilimsel calisma sonucunda tenekenin dibinde fosfor elde etmeyi umuyordum. Fakat fosforun havada yandigini sonradan ogrendim.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

birkan

1985 yılında dükkandaki bozuk 2n3055 lerin şapkalarını demir testeresi ile kesip. daha sonra mukavvaya monte edip seri bağlamıştım. O zamanlar antrak dergisi vardı. Bunu orada okumuştum. Bir ledi yakmayı başarmıştım. Epeyce transistörle bir telefonun titreşim motorunu dondurebilirsiniz.