16f628a smd programlama için diyot tavsiyesi

Başlatan YK44, 17 Aralık 2012, 21:24:25

YK44

Merhaba arkadaşlar,

16f628 smd bir işlemciyi devre üzerinde programlarken voltajdan dolayı uyarı alıp programlayamuyorum.işlemcinin önünde lm1117 kullanıyorum.1117 ye giden yolu kesince programlanıyor yani voltaj regülatörü pickit2 den gelen enerjiyi çekiyor(yada diğer elemanlar).Mantıklı olan sanırım 1 diyotla işi halletmek ama 1n4148 ile denedim işlemci sapıttı normal çalışmasını sürdüremedi dondu kaldı.
Konuyla ilgili önerileriniz nelerdir şimdiden teşekkürler

eistain_54

Icsp den bahsediyorsanız power kısmını dahil etmeyin.Icsp soketine poweri bağlamayın
Her gün 24 altın verilirken bunun için kime şükredersin ey ademoğlu!?!

polleme

Bağlantı ile ilgili bir şema paylaşır mısınız? O durumda yardımcı olabiliriz.

YK44

Merhaba ilginize teşekkürler, isis şema forma nasıl ekleniyor bilmiyorum. Zaten çimzimde çok bişey yok 5 pin programlayıcı soket (pgc,pgd,gnd,vdd,mclr) işlemci ve lm1117 benim sorunum 5pin programlama soketime pikkit2 den 4.5 volt ve eksi ve programlama uçlarını bağladığımda voltajın diğer devre elemanlarında gitmesinden dolayı pic i programlayacak voltaj kalmaması yada yetmemesi diyelim pic in program beslemesi ile devre beslemesini izole etmem lazım bunuda diyotla yaparım diye düşündüm ama 1n4148 ile olmadı malesef.   

gtekdemir

Pic beslemesini LM1117 üzerinden almaya devam etsin ve programlayıcıdan gelen Vdd bağlantısını yapmayın, yani 5 yerine 4 bağlantı olacak

Bunlar;
Vss, Vpp, PGC, PGD.

volkii

pickit2den besleme gerilimini 3V yapıp denersen belki olur.

YK44

Alıntı yapılan: gtekdemir - 17 Aralık 2012, 22:33:17
Pic beslemesini LM1117 üzerinden almaya devam etsin ve programlayıcıdan gelen Vdd bağlantısını yapmayın, yani 5 yerine 4 bağlantı olacak

Bunlar;
Vss, Vpp, PGC, PGD.

Malesef olmadı 0x0000 hata verdi.

volkii;
zaten sıkıntı voltajın yetmemesi

YK44

Arkadaşlar konu çözüldü belki birisine daha faydası olur açıklayayım;

16F628 i 3.3 volttan 1n4148 almak yerine 5 volttan aldım diyot dan kaynaklanan kayıp giderilmiş oldu.Şimdi gayet güzel programlıyor.

ilgilenen arkadaşlara tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar..