Stellaris CCS v5 Sorunları

Başlatan fractal, 28 Aralık 2012, 17:48:06

fractal

stellarisware zaten kurulu.ordaki örnekleri inceliyorum.ama kendim yeni proje oluşturduğumda main.c altında starp_ccs.c dosyası oluşmuyor.kısacası daha proje oluşturma kısmındada sorunlarım var.
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

fractal

pin kontrol işlemleri tamamda.halen doğru bir proje oluşturamadım.sanırım hex yükleyen ayrı bir program var.

fractal

halen adc modülünü çalıştıramadım.örnek programı eklemeye çalıştım ama olmadı.şimd örnek programda single_ended.c .bunu kendi programıma gömmeye açlışıyorum ama başarısız kaldım.bu programın içindeki header dosyalarınıda eklemem gerekirmi.bendeki brogramda header olarak sadece işlemc.h dosyası var.zaten eklesemde eklemesemde çalışmıyor.belki pin ayarlarından kaynaklanıyordur bilmiyorum..

fractal

çalışmlarım devam ediyor ama halen cözemedim olayı.

fractal

kaptanın seyir defteri...
çalışmalara devam ama adc den tık yok..

fractal

neden benim fonksiyonları tanımıyor derleyici hep hata veriyor.örneğin alttaki fonksiyonu bile kullanamıyorum.ama header dosylarıda ekli.stellaris ware videolarına bakıyorum.orda hepsi çalışıyor.bende aynısını yapıyorum olmuyor.tek fark ben kendi kartı kullanıyorum ve kendi pc im.acaba gerekli dosyların pc yerlerinimi gösteremiyorum desem sanmıyorum bende eksin driver filanmı var.nedir anlamadım.kaldıki bu sorunları cözmeden zaten adc kullanamam.
    SysCtlClockSet(SYSCTL_SYSDIV_10 | SYSCTL_USE_PLL | SYSCTL_OSC_MAIN |SYSCTL_XTAL_16MHZ);

z

Kartını boş ver. Eğer TI'ın verdiği örnek programları derlediğinde hata alıyorsan kurulumunda hata var demektir.

Örnek kodları hatasız derler hale geldiğinde örneklerin birinin bulunduğu klasörü olduğu gibi kopyala rename et ve içini kendine göre düzenle.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

fractal

blinky denememde

fonksiyonunda SYSCTL_RCGC2_R = SYSCTL_RCGC2_GPIOG; 

yerine

SYSCTL_RCGC2=0xFF yaz demiştiniz.çalışmıştı.

aynı programa başka fonksiyon eklediğimde çalışmıyor.üstelik header ve driverlarıda ekliyorum.ama doğru header mı drivermı bilmiyorum.ama örneklerdekiyle aynı...

z

Onu dememin sebebi, kullandığın portun clock'unu açan orjinal kodda 0xFF yerine define ile tanımlanmış ifade kullanılıyordu.

O ifadenin bir şekilde yanlış olduğunu varsayıp sadece kullanacağın portun clock'unu değil de portların alayının clock'unu 0xFF ile açmıştık ve kodun çalışmıştı. (Normalde dokümana bakıp ilgili biti set edecek değeri tespit edip onu yazmalıydık)

ARM işlemcilere bu şekilde paldır küldür aradan girersen çok zorluk çekersin.

Çipin registerlerine ait açıklamaların bulunduğu dokumanı parça parça print et.

Registerlerle içli dışlı olmaya bak. Yoksa binlerce soru sormak zorunda kalabilirsin.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

fractal

1200 sayfalık dökümanı var.inceliyorum.keşke bursada bu konuda eğitim veren bir yer olsaydı.belki uludağ üni de vardır ama bilmiyorum.

örnek videolara bakınca cok basitmiş gibi geliyor.takır takır çalışıyor.bazı durumların neden olduğunu biliyorum ama nasıl düzelteceğimi bilemşyorum
kullanacağım fonksiyonları tanıtmayı başarırsam birçok sorun cözülecek.kullanacağım registerlerida o aşamada kontrol etmişte oluyorum.

fractal

şunu farkettim;
stellaris ware içindeki örneklerden hepsinde şu hata var:
Description   Resource   Path   Location   Type
This project was created using a version of compiler that is not currently installed: 4.9.5 [ARM]. Another version of the compiler will be used during build: 5.0.1. Please install the compiler of the required version, or migrate the project to one of the available compiler versions by adjusting project properties.   xxxx     properties   TI Problem Marker

ayrıca;

aşağıdaki  fonksiyonu kullanmak istediğimde tanımsız hatası alıyorum..ama bu fonssiyonun header dosyasına baktığımda hw_sysclt.h zaten içinde böyle bir fonksiyon yok.ama nasıl oluyorda bu örnek videolarda çalışıyor....

SysCtlClockSet(SYSCTL_SYSDIV_10 | SYSCTL_USE_PLL | SYSCTL_OSC_MAIN |SYSCTL_XTAL_16MHZ);

fractal

evreka evreka...

adc fonksiyonlarını kullanmak için adc.c sistem saat ,pll,cart curt için sysctl.c gibi dosyalrı ekleyeince süper çalışıyor....sonunda..

fractal

aşağıdaki fonksiyonları yazıyorum gerekli ayarlarıda yapıyorum.kartıma yüklüyorum .ama ccs den adc_temp1 değişkenini okuyamıyorum.ben ain4 --portd7 den analog okumak istiyorum.expressions dan izlemey çalıştığımda bulamıyorum diye hata veriyor.bunu nasıl eklicem?ve kodlar doğrumudur?

--başka bir değişken ekledim ana döngüye oda görünmüyor.ama programı durdurunca görebiliyorum.değer değişiyor.ama analog değer 5 değerinde sabit...

ADCSequenceDisable(ADC0_BASE,3);
      ADCSequenceStepConfigure(ADC0_BASE, 3, 0, ADC_CTL_CH4 | ADC_CTL_IE | ADC_CTL_END);
      ADCSequenceEnable(ADC0_BASE,3);
       ADCProcessorTrigger(ADC0_BASE, 3);
        while(!ADCIntStatus(ADC0_BASE, 3, false)) {}
        ADCSequenceDataGet(ADC0_BASE, 3, &adc_temp1);

fractal

fractal

arkadaşlar adc olayınıda cözdüm diğer modülleride öğrenince hepsini yayınlayacağım teker teker...

şimdi yapmam gereken modbus 485 haberleşme yapmaya çalışacağım ve pwm modül..