Stellaris CCS v5 Sorunları

Başlatan fractal, 28 Aralık 2012, 17:48:06

fractal

neden bu konuya ilgi az acaba neden anlamadım..?
Restantum cogniscutur Quantum deligutur

fractal

yaklaşık 2 yıl çnce ulink2 alıp lpc2103 kullanmaya başlamıştım.ulink yanınca bıraktım.lpc nin bir sütünlüğüvarmıki stellarise.sanırım ikiside arm çekirdekli.ama stellariste crotex m3 var.bu 3 birbirine kıysdlsnırsa nasıl bir durum ortaya çıkar.neden stm32 ağırlıklı...biraz açıklarmısınız..

z

@Gerbay

Aslında ben Stellaris ile baştan sona register bazında çalışıyorum fakat bu arkadaş CMSIS kullanıyor. Dolayısı ile soruları bana bir şey ifade etmiyor.

Diğer arkadaşlar (STciler ve NXPciler) CMSIS ile çalışsalardı fractal'a yardımcı olabilirlerdi değilmi?

Muhittinkaplan ve Klein sanki son zamanlarda CMSIS kullanıyordu diye hatırlıyorum.

Eğer öyle ise sanki paslaşabilirler gibi.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

fractal

bu cmsis olayını araştırdım.cortex microcontroller sofware interface standrt mış.profesyonel  olarak çalışan arkadaşlara sordum. regester ile çalışmak delilikmiş cmsis ile çalışmak daha mantıklı ve işlevselmiş yanıtını aldım.anladığum kadarıyla ccs de cmsis altyapısını kullanıyor arm lar için.sanırım @z de assembly altyapusından geldiği için regester programlamayı tercih etmiş.

stm ve lcp lerinde sanırım bir farkı yok arm çekirdekli stellarislere göre.sadece piyasa durumları farklı olarak algıladım.şu an kaldığım yerden devam ediyurom.pwm modüllünü deneyeceğim.

fractal

debug yaparken programı yüklüyorum sonra oynatıyorum durdurduğumda aşağıdaki hatayı alıyorum neden?birde değişkenleri izleyemiyorum.programı oynattığımda  izleme listesinden kayboluyorlar.identifer not found diyor..neden acaba..

No source available for "SysCtlDelay() at C:\Users\fractal\workspace_v5_3\Copy of blinky\Debug\Copy of blinky.out:{3} 0xafa{4}"

fractal

değişkenleri izleme üzerine benzer bir soru sorulmuş ama tam yanıt yok gibi...global değişkenler kullanıcam birde kod optimizasyonunu kapatıcam..

http://e2e.ti.com/support/development_tools/code_composer_studio/f/81/p/200676/776105.aspx

mcan

Bu debuggerların break limiti olanları var, acaba bir çok yere break koydunuz da limitimi aştınız acaba?

fractal

hayır hocam.break point koymadım hiç.alttaki fonksiyonda sysctldelay silince düzeldi.durdurup çalıştırma.bende sanırım bu fonksiyon yok.

SysCtlDelay(SysCtlClockGet() /2);

ama halen debug yaparken değişkenleri online izleyemiyorum..

mcan

Alıntı yapılan: fractal - 18 Ocak 2013, 20:21:23
hayır hocam.break point koymadım hiç.alttaki fonksiyonda sysctldelay silince düzeldi.durdurup çalıştırma.bende sanırım bu fonksiyon yok.

SysCtlDelay(SysCtlClockGet() /2);

ama halen debug yaparken değişkenleri online izleyemiyorum..

Şurayı okuyup da uygulamadıysan ,denemende fayda olabilir;
http://processors.wiki.ti.com/index.php/GSG:Debugging_projects_v5

rree

Arm serilerine tam el atamadım etrafında dönüyorum. CCS V5 nedir  biraz anlatırmısınız.Pic serisinde ccs kullanıyorum. Arm serisinde kullanılan derleyiciler elektronika  pro arm ,Keil c, Bu onabenzerbir şeymidir.
https://focus-webapps.ti.com Bu adresden download bastım 1.3Gbyte dosya.

z

Elinde TI Jtag ve bir kart yoksa CC (Code Composer Studio) boşuna indirme.

Program çalıştırılınca kartı arar bulamazsa hata verir ve çıkar.

Değitirmedilerse böyleydi.

fractal

mcan hocam okudum uyguladım  ama bir değişiklik olmadı..denemeye devam ediyorum..regesterlarıda okuyamıyorum.

fractal

acaba debug yaparken birşeylermi eklemek gerekiyor.ilgili konuyu aratınca ti nin sayfasında debug ayarlarında realtime diye bi tik var onu kontrol edin diyor. onu seçtim ama yine olmadı.

z

Programda işleyeceğinden emin olduğun bir komut satırına breakpoint koy ve programı run et.

Program o satırda durmuyormu? Register içeriklerini göstermiyormu?

Registerleri görünür kıldınmı? vs vs

fractal

register içeriklerini nasıl görünür kılıcam onu bilmiyorum.ama debug işlemini pause yaptığımda değerleri görebiliyorum.ama run modunda online izleyemiyorum.erişim engellendi diyor.ayrıca örneğin portları bile izleyemiyorum..hangi portun hangi pini on-off oluyor bakamıyorum.örnek videolarda bu oluyor.acaba xds100v2 desteklemiyormu..anlamadım.