MikroBASIC hakkında!

Başlatan Keramettin, 05 Mart 2013, 15:53:48

Keramettin

merhaba arkadaşlar!

PICBasic yerine kesinlikle MikroBASIC derleyicisini tavsiye ederim. Adamlar her olayı kütüphanesinde bitirmişler. Hem de demo'su 2KB'a kadar bütün programları derliyor. Ayrıca ilacını bulmak da çok kolay.. Kesinlikle tavsiye ederim. Ayrıca türkçe kaynak için:

http://www.altaskitap.com/Yeni-Baslayanlar-icin-MikroBASIC-ile-PIC-PROGRAMLAMA-16F628A,PR-115.html


Kitap içerisinde anlatılan bölüm baslıkları şunlardır:
BÖLÜM 1. MIKROISLEMCILER ve MIKRODENETLEYICILER
BÖLÜM 2. PIC16F628A ve PIC16F648A DONANIM MIMARISI
BÖLÜM 3. SAYISAL ELEKTRONIK
BÖLÜM 4. USB PIC PROGRAMLAMA KARTI (USB Pic-OS)
BÖLÜM 5. PIC DENEME KARTI (Pic-OS)
BÖLÜM 6. MikroBASIC PRO
BÖLÜM 7. ILK MikroBASIC PROJEM
BÖLÜM 8. BASIT MikroBASIC UYGULAMALARI
BÖLÜM 9. ÇEVRE BIRIMI ELEMANLARI ve UYGULAMALARI
BÖLÜM 10. KESME (INTERRUPT) UYGULAMALARI
keramettinsahin

hikko

Merhaba
Kitapdaki 4.bölümdeki Usb programlayici hex kod ve arayüz program, mikroc formundaki yeni baslayanlar için mikroc ile pic programlama basligi altindadir. Ayrica programlayici yaklasik 20 tl ye malolamaktadir ve 18f derisi dahil picleri programlamaktadir.

dijital74

#2
Ben picbasic pro ile başladım bu işe. Ama zaman içinde bazı şeylerde yetersiz kalabildiğini düşünüyorum. Örneğin grafik lcd sürmek için PBP örneklerinde bir ton kod yazıldığını gördüm. PBP yu seçmemin sebebi ASM ile bir ton kod yazmak istemeyişim ve yazılan programın kolay anlaşılabilir kolay yazılıp kolay okunabilir olması idi.

Eğer mevcut PBP bilgim ile MikroBasic'e adapte olabilirsem olabilir. Değmeyecekse MikroC'ye yavaş yavaş alışıyorum zaten.

Keramettin

Merhaba
Pbp ile yazdigin kodlari çok kolay bir şekilde mikrobasic e uyarlayabilecegin gibi zengin kütüphanesi ile profesyonel projeler yapabilirsiniz. Kullandikca kolayligi ve farki görürsünüz.
keramettinsahin