Ağ üzerinden pic ile iletişim yapmak nasıl olurdu

Başlatan serafetin, 26 Aralık 2004, 01:30:00

serafetin

arkadaşlar aklimda olan bir proje planını sizlerle paylaşmak istedim.
internette biraz araştırma yaptım ve ethernet üzerinden pic ile herhangibir cihaz kontrolu yada pic web server uygulamasi göremedim. atmel ile yapılmış bir proje gordum ama kullanıcı arayüzü (cihaz içindeki web sayfası) pek hoşuma gitmedi çok az özelliği vardı. ve 16fxxx serisi ile yapılmış bişi bulamadım. varsa uyarın beni.. dedimki kendi kendime bunun deney bordunu yapsam ve bir kit haline getirsem sizce nasıl olur? ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında
(Bu yaziyı kesinlikle reklam amaçlı yada başka bişi düşünerek yazmadım sadece etrafta goremedigim bir kit yapılsa nasıl olur? bu konu hakkında ne düşündüğünüzü merak ettim hepsi bu..
bilgi paylaştıkça büyür.....


Veli B.


serafetin

yanlış yazmışım
internette biraz araştırma yaptım ve Tükiye de ethernet üzerinden pic ile herhangibir cihaz kontrolu yada pic web server uygulamasi göremedim.

olacaktı.. Türkiye yi düşünerek yazmışım. pardon. türkiye yazdığımı sanıyodum ama yazmamışım. :oops:  :oops:  :oops:  :oops:

google yada yahoo da aratınca bulunabileceğini bende biliyorum. ama türkiyede bunun gibi deney bordu yapan yer bulamadım benim demek istediğim buydu. borddaki yazılar bende okudum.  
isterseniz ben size nice örnekler verebilirim. nice web siteleri verebilirm. benim soylemek istediğim turkiyede bu tip cihaz goremedim...daha doğrusu 1 adet bulabildim..http://www.mikrodenetleyici.com/
buda 8051 yada 8951 atmel serisi ile yapilmış. picli göremedim.
bilgi paylaştıkça büyür.....

aster


ahmetu

;)

memleketimizde de yapanlar var aslında.

pic18f8720, rtl8019 (10 Mbit), ft245bm(USB), LH28F008SCHT-L12 (1 Mbyte flash), NEC424800(512 Kbyte Dram), DS1307(RTC), MAX232(RS232), 24LC256(Serial Eeprom), Nokia 6610 Color LCD(4096 renk epson controller), 352 Mbyte 2.5" Hitachi Hdd, tuş takımı (TİCARİ BİR PROJE)

Veli B.

Üstat Amerikalılara kızdın, uzaya mı gönderecen bunu?

serafetin

@ ahmetu

memleketimizde de yapanlar var aslında. demişsin ya..

Ben Güzel ülkemde kimse uğraşmıyor demedimki.. ;)  düşündümki küçük kit devresi yapsam. poşetlerde olanlardan. nasıl olur. çünkü bu tip şeyleri herkez yapamiyor. veya insalar bazen cesaret edmiyor (maddi nedenlerden)ya çalışmazsa.. diye.. mesela japonyada görüyorumki adamlar herşeyin kit ini yapmış görseniz herşeyin kiti var. insanların alabileceği fiyatlarda.. küçük modüler kitler olsa ve fiyatları insanların alabileceği gbi olsa negüzel olur. mesela mcu nun olduğu bir bord yapılsa ve diğer arabirimler mesela usb rs232 lcd 7seg dsplay.. grafik lcd ..hdd ethernet.. ve daha aklıma gelmeyen arabirimler olsa ve bunlar birbirleri ile etkileşimli çalışan kodlar olsa.. negüzel olurdu değilmi.. hiç değilse insanlar bişi yapacaklarında 8 olmazlar.. en önemlside zaman.. zaman kazanmak çok önemli ve bildiklerimizi diğer insanlara aktarmak.. web siteleri halinde olsun devreler halinde olsun.. nebileyim paylaşmak işte... böylece teknolojik seviye gitgide artar.. diye düşünüyorum ...
bilgi paylaştıkça büyür.....

ahmetu

Alıntı yapılan: "katana"Üstat Amerikalılara kızdın, uzaya mı gönderecen bunu?

:D  yok yok amerikalılara kızmadım, asli görevi ağ üzerinden veri toplayıp sql server'a kayıt yapmak fakat pic yavaş kalıyor az bir zaman sonra ARM'ye geçeceğim belki 2-3 ayı bulur.

Alıntı yapılan: "serafetin"düşündümki küçük kit devresi yapsam. poşetlerde olanlardan. nasıl olur.

iyi düşünmüşsün ama bu ethernet + pic kit'den beklentin fazla olmasın derim böyle bir cihazı alacak kişi sayısı bütün türkiyeyi toplasan 50 yi geçmez fiyatı açısından söylemiyorum gerçekten kit olarak bile alınsa çok derin bir konu demek istediğim tcp/ip, udp, dhcp nedir bunlar üzerine kafa patlatmak lazım.

serafetin

abi aslında bu olayı gerçeklerştirdim. web sayfası üzerinden çıktıları kontrol imkanı sağlıyor ve pic portlarını giriş çıkış tanımlayabileceğin bir arabirim programı yazdım. yani bilgisayardan picin portlarını giriş ve çıkış tanımlama olayını da hallettim. çok güzel v kapsamlı bişi oldu. ayrıca lcd üserinde bilgi gösterme olayı. pic analog girişleri kullanmak yada picin analog girişlerini digital olarak tanımlama. yani isteyebileceğiniz birçok şey mevcut. bunlara ek olarak seri port ta var. isterseniz pic portlarını paralel olarakta kullanabiliyorsunuz.
bilgi paylaştıkça büyür.....

Veli B.

Biraz açıklarmısın
hangi protokelleri kullanıyorsun ve donanımın içeriği nedir?

serafetin

tcp udp icmp, donanımda pic16f877 var. rtl8019 ethernet için. birde seri port var. 2x16 lcd, lm35 mevcut ve RA0 RA4 arası analog ve digital giriş çıkış ayarlanabilir RB0-RB7 genel amaçlı I/o
bilgi paylaştıkça büyür.....

Veli B.

@şerafettin,
"TCP-IP Lean--Web Servers for Embedded Systems"
biraz sonra walla ya gönderiyorum.
Ahmetu Üstad teşekkürler...
oradan indirebilirsin...
sevgiler...

DumrulBey

Merhaba,

Dostlar bu tür uygulamalar bildiğim kadarıyla iki şekilde oluyor. Biri bilgisayara RS232 üzerinde bağlayarak küçük sunucular yapılıyor. Bir de bildiğimiz ethernet kartı kullanılarak haberleşme sağlanıyor. Her ne kadar arabirimlerini beğenmeseniz de PIC'in sistem kaynakları el verdiğince arabirimi geliştirebilirsiniz. Bu kısımı gerçekten sorun etmeyin.

En önemli kısım TCP ve UDP paketleri veriye çevirmek. Ben bunun için her zaman ki gibi modül kullanılmasını önereceğim. Hatırlarsanız GSM projeleri için modül tavsiye ediyordum. Çünkü hazır modüller ile çok çabuk sonuçlar alıp uygulama geliştirebiliyorsunuz. Aynı şekilde TCP/IP konularında Moxa'nın (-bkz. //www.moxa.com) ürünlerini tavsiye edierim.

Başarılar...
Bilgi paylaştıkça bir bakmışız; kar topu olmuş ve çığ gibi üzerimize geliyor...:)

Veli B.

Bu tarz çok ürün var ama bunları kullandıkça sonuç ev kullanıcı olmaya götürüyor.
geliştirme yapmak pek mümkün olmaz gibi düşünüyorum.
Önemli olan tabanı bizim tasarlyabilmemiz.