Microchip'ten PIC MCLR resetleme devresi

Başlatan musti463, 13 Eylül 2013, 00:28:12

z

Ramu o zaman bir diyod daha kullanıp onu paralel olarak R6 D2 ye bağlayabilirsin.

Sözkonusu paralel diyodun işe yaradığını şöyle test edebilirsin.

Timer ile power-on  reset düzeneği aktif ise onu devre dışı bırak.

External RST aktif et.

Bahse konu diyodu bağlama Picli devreye elektrik ver çalışsın ardından elektriği kes çok az bekle ve geri elektriği ver.

Bu denemeyi çok defa yaparsan işlemcinin resetlemediği durumu yakalayabilirsin.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

RaMu

Evet hocam haklısın,
bahsettiğin durumda reset almayabilir,
ama ben her zaman power on reset aktif yapıyorum.

Bir diyot daha bağlama olmuyor herhalde,
yani hem kondansatörü elektriği kesince boşaltacak
hemde Vpp nin Vdd ye ulaşmasını engelleyecek düzen olmaz öyle sanırım.

Hoş birde herzaman beslemeye paralel kullandığım bir 10 uF oluyor,
buda beslemeyi kesip tekrar verme işini etkiler.
Ama şunuda düşünmek lazım, brownout reset kullanacakmıyız?
Ve picin beslemesini kestikten sonra,
Vdd hangi seviyeye ulaşırsa pic zaten programı işlemeyi bırakıyor,
birdahaki enerjilenmede resetlenmiş oluyor mu?

Yani beslemeyi kessekte Vdd-GND paralel kondansatörünü boşaltmak
hemde MCLR dan +5V u kesmek lazım gibi geliyor bana.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

musti463

Alıntı yapılan: z - 13 Eylül 2013, 17:21:50
Ramu o zaman bir diyod daha kullanıp onu paralel olarak R6 D2 ye bağlayabilirsin.

Sözkonusu paralel diyodun işe yaradığını şöyle test edebilirsin.

Timer ile power-on  reset düzeneği aktif ise onu devre dışı bırak.

External RST aktif et.

Bahse konu diyodu bağlama Picli devreye elektrik ver çalışsın ardından elektriği kes çok az bekle ve geri elektriği ver.

Bu denemeyi çok defa yaparsan işlemcinin resetlemediği durumu yakalayabilirsin.

hocam diyotun yönü hakkında bilgi verirmisiniz rica etsem microchip Ramu nun paylaştığının tersinde bağlamış diyot u?
Mustafa Emir SADE

OptimusPrime

musti463
microchip e mi güvensem ramu ya mı karar verememişsin hakem olarak z e başvuruyorsun.  ;D
tam geyiksin arkadaşım sende. microchip bu çipi üreten firma farkındasın dimi???
https://donanimveyazilim.wordpress.com || Cihân-ârâ cihân içredir ârâyı bilmezler, O mâhîler ki deryâ içredir deryâyı bilmezler ||

z

Haklısın Ramu,düşünmeden yazmışım.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

musti463

Alıntı yapılan: OptimusPrime - 13 Eylül 2013, 17:56:34
musti463
microchip e mi güvensem ramu ya mı karar verememişsin hakem olarak z e başvuruyorsun.  ;D
tam geyiksin arkadaşım sende. microchip bu çipi üreten firma farkındasın dimi???

Ne bileyim bende anlamadım Z'de bişey demeyince Allah Allah dedim microchip resime koyarken hata mı yapmış diye düşündüm :)
Mustafa Emir SADE

RaMu

İki farklı devreden bahsediyoruz,
bunu belirttim,
ikiside çalışır tamam,
diğer arkadaşlarda bahsetmiş,
microchipin gösterdiği birçok icsp bağlantısı mevcut,
senin gösterdiğin esd önlemi olan ve sadece icsp programlama yapılmayacak devreler için,
benim bahsettiğim reset kısmı mevcut olan ve icsp programlama için tasarlanmış bir devre,
hangisi lazımsa onu kullanacaksın.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

musti463

Mustafa Emir SADE

e3

Merhaba,

Ben genelde aşağıdaki devreyi kullanıyorum icsp için. ICSP de genel kurallar var, bu kurallara uydukça sıkıntı olmuyor, en azından ben yaşamadım.

Kurallar:
•MCLR pini programlama sırasında hızlı bir şekilde VCC ve VPP gerilimleri arasında geçiş yapmaktadır. Bu nedenle bu pine paralel herhangi bir kapasitör bulunmamalıdır.
•MCLR pini normal devre çalışmasında 5 V potansiyelinde tutulmaktadır ancak programlayıcının VPP gerilimi 5 V geriliminden büyüktür. Bu nedenle bu iki gerilimi ayırmak için bir diyot yalıtım sağlayacaktır.
•PGC ve PGD pinleri ile programlayıcı arasında iletişimi engelleyecek herhangi bir malzeme bulunmamalıdır (diyot ve kapasitör gibi).
•PGC ve PGD pinleri devrede diğer bağlı bulunduğu pinlerden programlama esnasında geçici olarak ayrılabilmelidir.

Kolay gelsin.
.eem.

RaMu

protection hocam
birara bende böyle uyguluyordum fakat,
bu durumda d1 diyodu yüzünden, buton, mclr ı low a çekemiyor ve resetleme yapamıyordu.

e3

Dediğim gibi kullandığım devrelerde pek sıkıntı çekmedim ama bu olmayacağı anlamına gelmiyor. En iyisi sanırım ICSP için ayrı bir hat çekip gerektiğinde switch gibi birşeyle devreden ayırabilmek. Ben en son ICSP yerine microchip in sitesinde yer alan bootloader kullanmıştım. Gayet iş gördü meret, beni sök taktan kurtarmıştı :)
.eem.