LC Metre (16f628A İle yapılmış devre arıyorum )

Başlatan eml581, 29 Eylül 2013, 12:17:20

eml581

arkadaşlar Kondansatör değerlerini ölçmek için devre yapmaya kara verdim 16f628A pici ile nette kesin bir devre bulamadım sizin test ettiğiniz çalışır durumda bir devre arıyorum  sadece kondansatör ölçmesi bile yeterli benim için eliniz de bu şekilde bir kaynak varmı

eml581

yazısını okudum Barış Samancının ' Ayrıca kutuplu kondansatörleri rezonans ölçüldüğü için bu devre ile ölçemeyiz' diye bir ifadesi var yazısında bu sadece o devre için mi geçerli diğer devrelerdee sonuç aynımı ben kutuplu kondansatörler için istemiştim bu devreyi

-Hasan-

O zaman bir multivibratör ile yapmayı düşünebilirsin. Hem kare dalga donanımı daha da basitleştirecektir. Multivibratörün ürettiği kare dalganın frekansı kondasatöre bağlı olacağından, PIC ile frekansı ölçüp buradan kondansatör kapasitesini hesaplatabilirsin. Mesela 555 entegreli bir devrede R1 ve R2 dirençlerini düşük toleranslı ve geniş bir kapasite seçim aralığı sağlayacak biçimde seçersen, datasheetteki formül ile çıkış frekansından kapasite değerine ulaşabilirsin.

Benim fikrim bu. İyi çalışmalar.

Maxim

ölçü aleti yapmaktan vazgeçin
skop,kapasitemetre,ohmmetre,frekans jeneratörü,frekans sayıcı
zaten fiyatları çok komik, satın alın temiz temiz kullanın
başka projeler yapın

aynı şey pic programlayıcı içinde geçerli
hazır yapılmışı var al kullan
ucuz fiyatları, değmez yapmaya ve onunla vakit harcamaya

eml581

evet haklısınız galiba devreler gördüğümde cazip gelmişti hazır uyugun bir kapasimetre alabilriz artık teşekkürler herkeze