robot kol projesi

Başlatan fthdmrl, 22 Ekim 2013, 22:53:35

fthdmrl

merhaba arkadaşlar..robot kol projelerinda hangi motorları kullansak daha avantajlı olur..

muhittin_kaplan


fthdmrl

internette farklı özelliklerde rc servolar var hangisini almamı tavsiye edersiniz

serdararikan

metal dişlili ve 180 veya 120 derece açılı olanlardan al

galenga

hocam robot projesi yapmadım ama , ucundan kıyından çakma modelci olarak

http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__84__189__Servos_Parts-All_Servos.html ,

sitesinden bakmanızı öneririm , fiyatlar uygun , birde alacağınız servo bence mutlaka metal dişli olsun , forumlarda motorların hep dişli sıyırmasından şikayet ediliyor bilginiz olsun plastik dişliden uzak durun .

Tagli

Robotun boyutuna bagli. Kol cok kucuk degilse bence hobby servodan uzak durmak lazim. Hobby servonun krali Dynamixel (yanlis yazmadiysam), ama cok pahali. Tanesi 500 liradan fazlaydi galiba.
Gökçe Tağlıoğlu

fthdmrl

teşekürler arkadaşlar..

yldzelektronik

Alıntı yapılan: Tagli - 22 Ekim 2013, 23:44:09
Robotun boyutuna bagli. Kol cok kucuk değilse bence hobby servodan uzak durmak lazim. Hobby servonun krali Dynamixel (yanlis yazmadiysam), ama cok pahali. Tanesi 500 liradan fazlaydi galiba.

Nedenini anlatabilir misiniz?
Kişinin başına gelen hayır Allah'tandır. Kişinin başına gelen şer nefsindendir. Nefislerimizle kendimize zulüm ediyoruz.

Tagli

Çoğunlukla küçük ve güçsüz olmaları zaten büyük bir kol için kullanılmalarını imkansız hale getiriyor. Örneğin hobby servo ile insan kolu boyutunda birşey yapılamaz. Bu iş için Dynamixel kullanan bir proje biliyorum ama o bile anca yetiyor.

Hobby servolarla ilgili bir diğer sorun, dışarıdan bakıldığında açık çevrim çalışmaları. Yani konumlanma emrini kendi içinde kapalı çevrim olarak yerine getiriyor ama dışarıya hiçbir bilgi vermiyor. Mesela akım sınırı koyamıyoruz, veya konum verisini geri göndermiyor. Adı üstünde, hobby servo. Bunların temel özelliği zaten hobby modellerde uzaktan kumanda alıcısı tarafından doğrudan sürülebilecek hafif ve düşük güçlü motorlar olmaları.
Gökçe Tağlıoğlu

yldzelektronik

@Tagli

Anlıyorum.Haklısınız.Büyük ölçeklerde bir çalışma sakıncalar doğurabiliyor.Ancak küçük, protatip tarzı bir şey olduğunda hızlı çözüm gibi gözüküyor.
Kişinin başına gelen hayır Allah'tandır. Kişinin başına gelen şer nefsindendir. Nefislerimizle kendimize zulüm ediyoruz.