Tasarruflu ampülü ledli gece lambasına çevirdim. Yapacaklara videosu.

Başlatan elekTRofizikci, 24 Kasım 2013, 03:19:07

elekTRofizikci

Merhabalar. Bir arkadaşım oğlu için renkli bir oda aydınlatması sormuştu bana. Bende bir düşündüm hurdalığımda neler var diye. Bir tasarruflu ampül, bir adaptör, bir miktar rgb şerit led ve bir anahtarla çok estetik olmasa da iş görecek bir lamba çıkardım ortaya.

Belki istifade etmek isteyenler olur diye yapım aşamalarını video yaptım ve paylaştım. Faydalı olması dileği ile. Sağlıcakla.

Video: https://www.youtube.com/watch?v=WacZ0cQv69Q
"elektrofizikci" adıyla facebook sayfamdan, web sitemden, youtube kanalımdan, twitterden, hotmail adresimden ve Linkedin den takip edebilirsiniz. Elektrik Elektronik ve Makine üzerine fuarlar, söküm videoları, kendin yap ürünleri, teknik denemeler, robot yarışları bu sitede www.elektrofizikci.com

serdararikan

bence sağlık açısından oluşacak yüksek risk nedeniyle uğraşmaya değmez.lamba içerisindeki floresant maddesi kansorejen bir maddedir.solunması çok tehlikeli dir.hatta cilde teması da tehlikelidir.lamba içindeki civa buharını da unutmamak lazım...

MrDarK

Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

eml581

engerex

Eline sağlık. Gerçekten güzel olmuş. Güzelde ışık veriyor.
Yalnız ışık değiştirirken alüminyum levhaya değmek kaçak durumunda biraz risk gibi.

elekTRofizikci

Alıntı yapılan: serdararikan - 25 Kasım 2013, 00:32:51
bence sağlık açısından oluşacak yüksek risk nedeniyle uğraşmaya değmez.lamba içerisindeki floresant maddesi kansorejen bir maddedir.solunması çok tehlikeli dir.hatta cilde teması da tehlikelidir.lamba içindeki civa buharını da unutmamak lazım...

Evet, haklısın arkadaşım. Normalde bu tasarruflu ve floresan lambaların toplanıp, merkezlerde iimha edilmesi gerekiyormuş. öyle okumuştum.  videoda da gerekli uyarıyı ve tehlikeyi en aza nasıl indirilebileceğini yazdım. Kanımca ampülün içindeki devreden parça sökmek için bile çok patlatan vardır. Biliyorsunuz bizde bir kötü alışkanlık vardır: BİZE BİRŞEY OLMAZ :)

Uyarın için tekrar teşekkürler. Sağlıcakla...
"elektrofizikci" adıyla facebook sayfamdan, web sitemden, youtube kanalımdan, twitterden, hotmail adresimden ve Linkedin den takip edebilirsiniz. Elektrik Elektronik ve Makine üzerine fuarlar, söküm videoları, kendin yap ürünleri, teknik denemeler, robot yarışları bu sitede www.elektrofizikci.com

elekTRofizikci

Alıntı yapılan: engerex - 25 Kasım 2013, 14:10:08
Eline sağlık. Gerçekten güzel olmuş. Güzelde ışık veriyor.
Yalnız ışık değiştirirken alüminyum levhaya değmek kaçak durumunda biraz risk gibi.

Merhaba, evet dışarıdan bakıldığında böyle bir risk düşünülebilir. Lakin Devre içinde sadece DC 9 V var. Ayrıca o kısma enerji geçme ihtimali nerdeyse yok. levhanın altıda zaten yine plastik zemin. Açıkçası ben bir risk görmüyorum. İhtimalleri değerlendirecek olursak, en kötü halde ki oda zor, adaptöre girdiğimiz 220 girişinden kablo kopar (Devre yüksek akım çekmediğinden lehimin kopma ihtimali az) potansiyometrenin gövdesine değer, oradan da levhaya geçer. Ama adaptöre giren kablo çok kısa olduğundan potansiyometreye erişme ihtimali yok.

Uyarın için çok teşekkürler. Sağlıcakla...