Bugün Ne Sökelim? -4- LCD TV, 19". Dağıttım, anlattım.

Başlatan elekTRofizikci, 19 Aralık 2013, 19:25:07

elekTRofizikci

Merhaba. Bugün arızalı olan 19" Monitör özellikli televizyonu söküyoruz ve anlatıyoruz.  İki kısımdan oluşan videonun ilk kısmı resimli diğer kısmı ise videolardan oluşmakta. İstifade etmeniz dileği ile.

Yine diliyorum ki katkılarınız ve düzeltmelerinizle daha güzel ve faydalı videolar meraklılarıyla buluşacak..

Sağlıcakla...

Link: Bugün Ne Sökelim? -4- LCD TELEVİZYON ,19".
"elektrofizikci" adıyla facebook sayfamdan, web sitemden, youtube kanalımdan, twitterden, hotmail adresimden ve Linkedin den takip edebilirsiniz. Elektrik Elektronik ve Makine üzerine fuarlar, söküm videoları, kendin yap ürünleri, teknik denemeler, robot yarışları bu sitede www.elektrofizikci.com

MrDarK

Hocam videolarınızı keyifle izliyorum. Bencede lcd kısmını açmamanız iyi olmuş :) Çabuk kırılma ihtimalleri var çünkü ,

Besleme katı hoşuma gitti , acaba bu kadar teferruata gerek var mıdır , baya bi dikkat edilmiş power kısmı oysa şu japon işi SMPS güç kaynakları ufacık yer kaplıyor bunun sebebi bu televizyonun eski oluşu mu yani teknolojisinin eskiliği mi yoksa japon SMPS güç kaynağının dandikliği midir :)

Sorum saçma geldiyse lütfen yanlış anlamayın sadece analog elektronik bilgim zayıf haliyle bu alandaki çalışmaları takip etmek hoşuma gidiyor.

Serinizin sürmesi dileğiyle iyi çalışmalar hocam
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

Kabil ATICI

Güç kaynağında sadece besleme değil aynı zamanda 2 çift lamba (Soğuk katot) için yüksek gerilim üretici ve parlaklık kontrolu var.

Ayrıca güç kaynağı hem 12V hem de 220V girişi içeriyor.

Harici besleme ile cihaz içi besleme haliyle farklı oluyor.  Çünkü harici beslemelerin çoğu kullanıldığı cihazlarda tekrar regüleden geçirilir.

Tabi burada cihaz içinde yeterince yer olduğu için elemanlar yayılmış.
ambar7

Vipreal

elekTRofizikci

"elektrofizikci" adıyla facebook sayfamdan, web sitemden, youtube kanalımdan, twitterden, hotmail adresimden ve Linkedin den takip edebilirsiniz. Elektrik Elektronik ve Makine üzerine fuarlar, söküm videoları, kendin yap ürünleri, teknik denemeler, robot yarışları bu sitede www.elektrofizikci.com