GPRS modem ile A-GPS

Başlatan esensoy, 13 Ocak 2014, 20:51:39

esensoy

Selamlar,
Cep telefonları A GPS ile konum bilgisi elde edebiliyor, gprs modem ile bu bilgiye ulaşabiliyor muyuz? NEREDEYIM mesajı ile operatörden gelen mesajı okuyabiliyorum ama mesaj ücretli, ücretsiz bir yolu var mı? Turkcell M2M hattı kullanıyorum,
En tehlikeli an "zafer" anıdır.

engerex

Şu şekilde olabilir.
cihazın bağlı olduğu baz istasyonunun bir kodu var. Bu kod veritabanında kayıtlı ve aynı zamanda koordinatları da kayıtlı. Bölgedeki bazistasyonu yoğunluğuna göre 100m 10km gibi mesafelerde konum belirleniyor.
Olabilir.

MrDarK

LBS yöntemi ile turkcell üzerinden veya kendi oluşturacağınız algoritma ile gsm bazlı koordinat tespiti yapabilirsiniz.

Kullandığınız modem'in modeli nedir ? Turkcell m2m ürün yöneticinize LBS ile ilgili api isteyin.

Eski örnek olabilecek picproje konum : https://www.picproje.org/index.php?topic=47574.0

Takipteyim..

Saygılarımla
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

engerex

Diğer konuda yanlış bilgiler olduğunu düşünüyorum. En az 2 veya 3 baz istasyonu bilgisi gerektiği ve buna göre konum tespiti yapıldığı söylenmiş.
Şöyle düşünün; kırsal bir bölgedesiniz ve bu bölgede sadece bir baz istasyonu var. Bu baz istasyonunun kapsama alanı yarı çapı 25 km ise siz 50 km çaplı bir alanda bulunuyorsunuz demektir. Şehir merkezlerinde 500 metrede bir baz istasyonu varsa hassasiyet yine bu kadardır. Benim test ettiklerimde bulunduğum yeri değilde baz istasyonun bulunduğu yeri gösteriyordu.

esensoy

Alıntı yapılan: engerex - 13 Ocak 2014, 22:35:49
Diğer konuda yanlış bilgiler olduğunu düşünüyorum. En az 2 veya 3 baz istasyonu bilgisi gerektiği ve buna göre konum tespiti yapıldığı söylenmiş.
Şöyle düşünün; kırsal bir bölgedesiniz ve bu bölgede sadece bir baz istasyonu var. Bu baz istasyonunun kapsama alanı yarı çapı 25 km ise siz 50 km çaplı bir alanda bulunuyorsunuz demektir. Şehir merkezlerinde 500 metrede bir baz istasyonu varsa hassasiyet yine bu kadardır. Benim test ettiklerimde bulunduğum yeri değilde baz istasyonun bulunduğu yeri gösteriyordu.
bilgiler doğru hocam,
agps te baz istaasyonu ile olan mesafelere göre yanlıma payı gps e göre çok daha fazla olan koordinat elde ediliyor,
kırsalda düzgün çalışmaz belki ama şehirde en azından benim için sıkıntı olmayacaktır diye düşünüyorum

gprs modem mc39i fakat ben direk kullanmıyorum, rtos içinde kullanıyorum
En tehlikeli an "zafer" anıdır.

MrDarK

Alıntı yapılan: engerex - 13 Ocak 2014, 22:35:49

entegrex ;

LBS içinde 2 veya 3 baz istasyonu şarttır dendiyse evet yanlış bilgi yazılmış sadece bir tane yeterlidir bu bilgileri değiştirebiliriz. Bir adet baz istasyonundan koordinatın verilebilmesi için yani sizinde örneğinizdeki baz istasyonunun kapsama alanı işaret edilmeli. (Ki aslında baz istasyonunun kapsama alanından sinyal gücü ile koordinat tahmin hesabı bile yapılabilir)

LBS'de 2 veya 3 dememizin amacı çaprazlama yapıp bu mesafeyi 50 - 100 metreye düşürmektir ki bence bu bile çok güzel bir oran nokta tespiti yapmaya gerek yok her zaman kanımca en azından bazı projeler için.

esensoy ;

Telit modülünde şöyle bir komut var #CSURV adında yani mevcut bulunduğu alanda bulunan şebeke taraması kodu, bunu başlattığında o bölgedeki şebekeleri bulacaktır. Senin modülün böyle bir özelliğine erişimin var ise işlem yapabilirsin.

Saygılarımla
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK