Tabletin linuxunu minuxunu silip sıfırdan kod yazmak

Başlatan z, 16 Ağustos 2014, 15:49:58

yamak

#45
Projede ben de yer almak isterim.Derleyici olarak bence gcc ile yazabiliriz.Editör olarak da eclipse kullanılabilir.Arm DS-5 güzel ama paralı.İlacı varsa onu da kullanabiliriz.Hem kısım hiç uğraştırmamış olur.DS-5 i kurunca her şey hazır olarak geliyor neticede.Tablet yerine de dev-board da kullanılabilir he daha ucuza gelmiş olur.

salih18200

Direk kod yazmak yerine linux port edilmesi daha iyi, en azından birilerine faydanız dokunur. Millet aya giderken yaya kalmayın derim. Tamam amaç eğlenmek ve öğrenmek olabilir ama 4-5 senenizi daha verimli geçirmek adına linux port olayına el atsanız daha verimli olur.

memo333

Alıntı yapılan: z - 17 Ağustos 2014, 14:04:56


mesaj birleştirme:: 18 Ağustos 2014, 14:07:55

Ne gibi avantajlarımız olacak?

Allwinner ailesi genelde 2-3 yıllık MCUlar çıkarıyor. Ürünlerin ömrü az. Bu yüzden iMX veya AM33x ler gibi 10-15 yıl üretim garantisi ürünlere bakmak lazım..

birde başlangıç için yararlı olabilir : http://www.friendlyarm.net/forum/6
Gömülü Linux Notları --> http://linuxedu.xyz/

diot

@Z , ben hala bu kadar uzun süre bir şeyle uğraşmaktan yana değilim. Gençlikte bu tür uğraşılar (öğrenme içinde olsa ) pek sorun çıkarmıyor. Kendimden örnek verecek olursam yaş 48 ve 50 ye merdiven dayamış biri olarak. Çok uzun süreli işler beni kasıyor. Türkiyede imalatı olmayan işer ile uğraşıp para kazanarak bu işleri öğrenmek daha iyi olur kanaatindeyim. Denizcilik sektöründe bir çok cihazın imalatı Türkiyede yapılmıyor.
Oto pilottan tutun sonar ve radara .... vs  . Mesela geçen arama kurtarmacı bir dalgıç arkadaşımızın bir konuda yakınması var idi. karanlık ve bulanık sularda dalma ile ilgili. Daldıktan bir müddet sonra geri dönmek istediklerinde, dalış yaptıkları teknenin ne tarafta ve hangi uzaklıkta oldugunun tespiti. Bu tür bir cihazın imalatı yok. Bu sadece basit bir örnek. Sektör araştırıldığında bir çok proje çıkacaktır.

Icarus

Sanki 10 yıllık proje ha !
Ya 3 ay'da yapılır ve güzel olur.
Bu negatifliği anlamıyorum.

t2

Alıntı yapılan: Icarus - 18 Ağustos 2014, 08:12:58
Eğer zaman nakit olsaydı, 10 yıldır üye olduğum forum üyelerinin şimdiye trilyoner olmaları gerekirdi. (Ben dahil)
Bence trilyoner olan vardır. fakat bu adamalrın eğlencesi artık forumlara girmek değildir. yat vs almıştır. Afrikada arazisi vardır gergedan besliyor olabilir.  gelip buraya trilyoner oldum demez.

diot

@icarus ,  Yazdıkların banaysa bu negatiflik değil, bilyoruzki proje 10 yıllık bir projede değil. Ben anlatamadım galiba, biraz yazma özürlüyüm kusura bakmayın. Bu tablet olayında artık o kadar çok hazırlanmış kod ve işletim sistemi kaynağı varki piyasada . Oturup sıfırdan birde bizim yazmamız anlamsız olur. Amaç öğrenmek ise hazır açık kaynak kodları inceleyerekde kısa zamanda bu işi çözebiliriz. 80 li senelerde 386dx40 bir anakart için oturup bios yazmaya kalktım 1.5 senemi bu işe ayırdım Artık %70-80 işi bitirdim dediğimde, birde baktımki elin oğlu almış başını gidiyor. sonuçta ne mi oldu, 1.5 senem heba oldu. Benimde amacım burada T2 arkadaşımız gibi başlarda öğreneyim merakıydı. Ama Hazır kodları inceleyerek daha çabuk öğreniliyor. Sonra gerikalan sürede bu bilgileri kullanarak para getirecek bir projeye yönelmek daha mantıklı geliyor bana.
Sonuçta bu meslek parasız yapılamayan pahalı bir meslek.

serdararikan

yapılmak istenen kolay bir iş değil.ama vakti olan yapmak konusunda niyetli olan kişiler deneyebilir.eninde sonunda bir sonuca da ulaşabilirler.yapmaya niyeti olmayanların amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok rasperi vs gibi kitler daha iyi olur vs gibi negatifliklerle yapmak isteyenlere ket vurmasını doğru bulmuyorum.yapmak isteyenler gruba katılır.bi yerden başlanır.gidişata göre proje şekillendirilir.neticede ucunda ölüm yok.

Erhan YILMAZ

Ben konuyu takip ediyorum. Yapılan işlerden uygulayabildiğim kısmını uygulamaya çalışmayı düşünüyorum.
Sanki amerikayı biz keşfetmişiz gibi, cvlerinde uzaya mekik göndermiş gibi davranan kişi tarzında yapılan yorumlardan bıktım.

serdararikan

burada android e ait soruce kodlar mevcut.bunlar incelenerek işe başlanabilir.

https://github.com/android

leblebitozu


engerex

Cambridge Üniversitesi, Raspberry Pi için işletim sistemi geliştirme eğitimi yayınlamış. Alın size Türkçe kaynağı: http://www.raspi.gen.tr/2013/02/25/raspberry-piye-isletim-sistemi-yazmak/

Icarus

Şuan bu projenin teknik zorluklarının hiçbiri RaspberryPi'da yada development için "özel" olarak yapılmış SdCard'la çalışan board'larda yok.

diot

Ben bir yazılım yada donanım konusunda bir proje yapmak niyetindeysem öncelikle yapılmış sistemleri incelemeye başlarım. Donanımı nasıl halletmişler yazılımda nasıl bir algoritma kullanmışlar yazılım donanıma nasıl ulaşıyor, öncelikle bunlara bakarım . Böylelikle Öğrenme aşaması daha hızlı ilerler. Bir çok farklı sistemi inceledikten sonra kıyaslama yaparım farklı sistemlerin iyi ve kötü yanlarını ortaya koyar ve sonra kafamdaki sisteme uyarlarım. Zaten bu sistemler uzun arge çalışmalarından geçtiği için, fazla zaman ve para harcamamış olurum. Eğer sıfırdan yeni tablet sistemi yazarak bir proje yapacaksanız, önce yazılı açık kaynak sistemlerini inceleyerek işe başlamak daha doğru olacaktır.

ArGeMaNiA

Bazı embedded board üreticileri board'un sağlamlığını test etmek için Arm Developer Suite kodları veriyordu.
Bu tarz kodları olan bir board kısa vadede çok yol alınmasını sağlayabilir.
Haydi göreyim sizi, vazife-i ubudiyetinizi unutmamak şartıyla öyle çalışınız ki,  rûy-i zemini, her tarafı herbirinize görülen ve her köşesindeki sesleri size işittiren bir bahçeye çeviriniz.