IGBT MODÜLLER HAKKINDA BİR SORU ?

Başlatan serdar34, 09 Kasım 2014, 17:35:16

serdar34

Arkadaşlar merhaba ıgbt modüller mesela 1200 V 200 A bir ıgbt modül düşünün bunun ıcerısınde 2 adet ıgbt var
ben 2 sini değil 1 tanesını kullanmak ıstıyorum bu yıne 200 ampermıdır ? yoksa 100 amperemi düşüyor datasheet te sunu yazıyor 2 IN ONE PACKAGE
Satıcı fırma sunu söyluyor (özdisan) evet geçebılırsın toplam 400 amper dıyor bende dıyorumkı 400 amper ıse neden o zaman bunu 400 amper olarak satmıyorsunuz acıkcası bıraz kafam karıştı

Bahsettiğim IGBT : 2MBI200VH-120-59

OG

Sayfa 5
http://www.americas.fujielectric.com/sites/default/files/2MBI200VH-120-50.pdf 

Yapıda iki elemanın bridge bağlantı için seri bir bağlantısı var. Normal kullanımda zaten aynı anda yanlızca birinden akım geçirilir. Birisi ON ise diğeri OFF olmalıdır, aksi halde akım yolu üstünde bir yük falan yoksa enerji hattını kısa devre eder.

Yani, 200A değeri verildiyse her iki eleman için 200A demektir. 
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

serdar34

Yani şunumu dıyoruz ayrı ayrı kullanılırsa toplamda 400 amper ?

OG

Şematiğe göre ayrı ayrı kullanma imkanı varmı?
Yok gibi.

restore

konuyla alakalı degil ama fiyatı nedir  ?

z

Her iki transistör de 200A. Ama bunları paralel bağlayamayacağın için  400A akıtamazsın.

Fakat alengirli tasarımlarla her iki transistörü de aynı anda iletime geçirebilir ve aynı anda her ikisinden de 200A akım akıtabilirsin. Fakat burada işin içine paketin soğuma sorunundan kaynaklanan akım limiti gelebilir.

Alengirli tasarıma gelince;

1) 1200v olan transistörleri seri bağlayarak 2400v anahtaralaması yapabilirsin. (Paketin max voltajına bakmak lazım)
2) İki adet seri besleme kaynağının orta noktasını emetor kollektor birleşimine bağladığında yükleri kollektörlerle +v uçlarına bağlayabilirsin.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

K46

Bu modül, 3 fazlı ac sürücü çıkışlarının bir fazına ait power igbt modüldür. Üç fazlı bir sürücüde bu modülden 3 tane olur. Bu modüllerin içerisindeki her bir igbt, üzerinde yazan akım değerine sahip olup, birisi negatif alternansı diğeri pozitif alternansı sürer. birinin emiteri eksiye diğerinin kollektörü artıya bağlanır. c2e1 olarak adlandırılan birleşim noktası da motor için faz çıkışı olarak kullanılır. İgbtlerden birinin kollektörü diğerinin emiterine paket içerisinde bağlı olduğundan, dışarıdan paralel bağlanması mümkün değildir.

@z hocam, Bu modüllerin Kollektör emiter voltajı 1200 volt, her bir transistörünki değil, professyonel uygulamalarda genel olarak 380-400V sınıfı sürücülerde 550-600V DC gerilim altında çalışıyorlar.
Bak, ibret al, yere düşen yaprağa, O da eskiden, yukarıdan bakardı toprağa!

z

Transistörlerin ikisi birden iletime ikisi birden yalıtıma geçince 2400v anahtarlayabilirsin de paketin izolasyon voltajına bakmak lazım.

Eğer bir transistör iletimde diğeri yalıtımda olacak olsaydı o zaman 1200v sınırdı zaten.

serdar34

Fıyatı : 145 TL + kdv dir
Satıcı fırmada aynısını söyluyor ama şöyle bir durum söz konusu tek kanaldan 100 amper geçtıgım zaman ıgbt zırıldamaya başlıyor ve bende şunu dıyorum kendıme 100 amperı kaldıramıyor bu nasıl 200 amperı kaldıracak ? ve böylelıkle 100 amper tek kanalı demeye başlıyorum
Evet dediğinde haklısın H köprü olarak düşünürsek +/- alternans olarak bırının altı ve diğerinin üstü iletimde oluyor aynı anda ama bu sefer yıne 200 amper oluyor toplamda yanı yıne benım dedıgıme gelıyor olay

OG

Niçin senin dediğine gelsin?
+ 100A demek, şu yönden bu yöne akıyor demek, -100A demek bu yönden şu yöne akıyor demektir. Temel elektrik kuralı bunlar.

z

Gate voltajin nasil yeterince yuksek mi? Bu moduller icin en azindan 18v vermelisin.

serdar34

Datasheetınde elektrıksel karakteristik olarak +15/-15 anahtarlamam söylenıyor 18 fazla gelmezmı ? veya tam sınır olmazmı ?

z

Sinir +/-20v olmasi lazim. Bu akimlar icin 15 ve 18v arasindaki 3v bence onemli.

serdar34

Gateyı 18 e dayadım akım akışı yıne gayet ıyı fakat 100 amperı gorunce ıgbt nın nevri dönüyor ıcınden tıkırtılar gelıyor sorun olma ıhtımalıne karşı başka bır ıgbt taktım ondada aynısı oldu ve bırde şu var ıgbt nın çıkış akımını pense ampermetre ıle ölçemıyorum yanı şöyle anlatayım

Penseampermetreyı ıgbt nın yakınına tuttuğumda 10 amper okuyorsa bıraz ılerı goturunce 5 amper okuyor kablonun ıc dırencınden olabılır dıye dusundum ama o kadarda olmamalı arada 10 cm kablo boyunda bu kadar akım fark edermı bu normal mı ?

Sürme frekansım 19 khz (20 de denedım aynı)
Üzerinden geçtiğim voltaj : 48 Volt
Hibrit kullanıyorum : vla542
Gate direncim : 3 R 5 W