Journal Kayan Yazı Hexleri veya asmsi...

Başlatan mustafacan, 17 Mayıs 2005, 12:40:26

mustafacan

sn.  @infomaster.     bahsettiğin şemalrdan biisi panelin ilk sürücülü kart kısmı 2.si, ise devamına eklenen display kısmıdır.
kristali 24 mhz kullanılmasındaki sebep saati sürekli olarak arka planda hesaplaması için tasarlanmış. ancak sistem aslındA 16 Mhz de çalışır şekilde tasarlanmış. yani 16 mhz çalışıyor.

ledler olarakta tamamen senin isteğine kalmış içmekan dışmekan nerde kullanacaksan nasıl bir sistem büyüklük genişlik istiyorsan o şekilde dizayn edebilirsin.  ben bu sistemi 2o cm yükseklik 2 metre genişlik olacak şekilde   her noktayı 4 ledden yapmak kaydıyla yeniden çizdim. myani ihtiyacına göre dizayn edebilirsin. yakınd fotoğraflarını buraya koyacağım. C yazılımında bikaç noktada takıldım. eeproma ulaşamıyorum. onlarla savaşıyorum. veriyi eeproma yazamıyorum. hariçtn bi şekile eeproma yazıyorum. sistem epromu okuyup çalışıyor.bi kaç küçük ayrıntı işte.
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!

infomaster

@mustafacan: doğru bu noktayı unutmuştum. 1. sürücü diğeri ek kartlar için.  Zaten burada detayı var. Ama Led board çok büyük ve simetrik değil. Yeniden çizilmesi gerekecek.

demirkan1 sorun yok çalışıyor demişti. EEPROM problemi 16f876 damı harici olanda mı?
PAYLAŞILMAYAN BİLGİNİN DEĞERİ YOKTUR.

mustafacan

Alıntı yapılan: "infomaster"
demirkan1 sorun yok çalışıyor demişti. EEPROM problemi 16f876 damı harici olanda mı?

eeprom okuma sorunu 16f876lı çizimde.  18fli olanı denemedim. büyük displayı yeniden çizdim. sürücü devreyide yeniden tasarlayıp transistorlerin yerine uln2803 taktım. her sekiz adet bc547yerine bir uln2803 taktım süper oldu dirençleride kaldırdım emekte azaldı.istikrarlı oldu. yeni çizim sonucu boyut uzunluk 2metreyi geçti  yükseklik 20cm oldu

16f876 için reklamı okumadan direk eepromu okumaya başlayan hex derleyebilen varmı acaba?

e3

Arkadaşlar bu devreyi dönem ödevim olarak yapmayı düşünüyorum.Ancak kafama takılan birkaç sorun var.Bana yardımcı olursanız sevinirim...Şimdi sorularım::...(16f876 lı devreyi yapıyorum.)
1- Devrede kontrol kartında RS485 diye bir giriş var.Bu bir iletişim sistemi mi? ( RS 232 gibi mi yani??) Biz bu girişten ne bilgisi vereceğiz?? Bir de entegre olarak Max481 kullanılmış.Türkiye de bu entegre yi satan bir bayii var mı? ( Maxim' in Türkiye distribitörlerine baktım ama birşey bulamadım....!!!!)
2- Devrede iki adet EEPROM var hangisini programlayacağız??? Ben Smd olanını normal DIP boyutuna çevirdim.....Smd olan mı programlanacaktı??
3-
Alıntı YapMerhaba arkadaşlar,

konuyu takip ediyorum ancak yogun işlerim nedeni ile dosyalarımı yeni bulabildim ben bu projeyi yaptım ve çalıştırdım tek sorunum türkçe karakter tanımamasıydı ve bir kenara bıraktım umarım sizlerde türkçe karakter eklemesi yaparsınız.aşagıda verdiğim linkdeki dosyalar içinde 2 adet hex var ancak hangisini kullandım tam hatırlamıyorum siz ikisinide deneyin eeproma gelince linkde yine eeprom klasörünün içinde
jrl uzantılı dosyayı incelerseniz benim yazmış oldugum kısa mesajları göreceksiniz içinde değişiklik yaparak jrl.exe programını çalıştırın ve jrl uzantılı dosyanın adında bin uzantılı olarak yeni bir dosya oluşturacak bunu eeproma yükleyin ancak bu dosyalar aynı klasör içinde olacak ve command.com'da olacak ve projeye hyperterminal ile bağlanmanız gerekiyor (umarım bunuda çözersiniz) başla komutu vermeniz lazım yoksa yazı ekrandan geçmiyor yine linkde hyterm dosyası içinde kullanım
komutları var bunları bir deneyin olmaz ise ben birde kendi aldıgım notlarımı bulmaya çalışırım
Saygılarımla.kolay gelsin.

http://groups.yahoo.com/group/PicProjeUP15/files/demirkan1/
Demirkan1 adlı arkadaşımızın verdiği kodları kullancağım.Sağlama benziyorlar..Ancak devreye HyperTerminal ile bağlanacağız.Hangi komutları nasıl vermemiz lazım....???...S. Jeffroy un sitesinde açıklama var ama Fransızca.. :lol:  :cry:  :P  8O
4- Bu kadar sordum çünkü çok çaresizim... :roll: Bir dönem ödevi yapmaya çalışıyorum..Adam gibi devre bulduk ama çalıştıramadık...Sabahtan akşama kadar kara kara düşünüyorum.Hocaya ne vereceğim diye..Zaten devrede okulda kalacak.Ama adam tutturdu 1 metre boyu olacak diye... :cry:  :?  Bu bir ton para ediyor.Ve benim o kadar param yok!!!!! :roll:  :oops:  :roll: Onun için şöyle büyük 10 mmlik ledlerle bir devre yapayım ve devre biraz büyük gözüksün di mi?? ;)
5- Elinizde bundan başka devre olan var mı??( Sakın forumu dolaş demeyin lütfen!! Forumun her sayfasını dolaştım.)Lütfen hazır baskı devresini de yollayın....Acil devreyi teslim etmem lazım...Vakti çoktan geçti...Lütfen yardım edin....!!!!! Allah aşkına yardım edin.......
Herkese iyi günler....Saygılarımla....
::::::::...................Protection....
.eem.

e3

Yafv arkadaşlar acil yardıma ihtiyacım var lütfen şu Journal devresini yapanlar nasıl çalıştırdıklarını bir yazsınlar lütfen.Seri porttan nasıl bağlanmışlar hangi komutları yazmışlar.???....
.eem.

mustafacan

demirkan1 in klasöründe hyper termianl ile bağlantı yöntemini anlatan birde komutları içere txt var incelmenizi tavsiye ederim

e3

Alıntı Yap*- texte défilant sur afficheur avec string > taille afficheur (tonquage sur bit)
- défilement haut-bas bas-haut droite-gauche gauche-droite

- commandes RS232 puts, defile, effets ...

- buffer rx232, string

- horloge avec Timer2 (ISR)

Interpreteur Commandes RS232 avec TIMEOUT
GROSSES COMMANDES : LCD_OFF puis reception
*   'A' : reset (bootloader)
*   'D'              : affiche BufferRX apres chaque commande
*   'd'              : n'affiche pas BufferRX
*   'T' + "abcdef\n" : texte message (79 caract max) + stockage EEPROM message
*   't'              : lit le texte stocké actuelle en RAM (celui qui est affiché)
??   'U'              : reaffiche ancien message (UNDO) (lecture EEPROM)
*   'u'              : affiche V+
   'F' + chiffre    : choix police (FONT)

'I' + 48 binaires: image bitmap GAUCHE 48*8 pixels
   'J' + 48 binaires: image bitmap DROITE 48*8 pixels
*   'V' + code       : intervalle de defilement : 25 par defaut
*   'v'              : version
*   'H'              : affiche l'heure
*   'h' + chiffre*6  : regle l'heure : hhmmss
*   'K'              : Mode Test abcdefghijkl...   
   'B' + code       : animation graphique : remplit ecr, defilement, rideau ...
*   'M' + code       : mode d'affichage : defilement(D), fixe(F), clignotant(C) 1-15 ..., pendule(P)   
mémoire I2C : 32Ko = 32 pages de 1024 octets
   / 1024 => 32 octets   ===>> 1024 pages de 32 octets
*   'w' + hhhh + dataH : ecrit 32 octets (max) à l'adresse hexa 0xhhhh
*   'r' + hhhh       : lit 32 octets à l'adr hexa 0xhhhh
*   'W' + hhhh + ""  : ecrit 32 caractères ascii (max) à l'adresse 0xhhhh
*   'R' + hhhh       : lit 32 caractères ascii à l'adr 0xhhhh
*   'L'              : lit EEPROM interne PIC   HEXA
*   'l'              : lit EEPROM interne PIC   ASCII
   'E'              : ecriture EEPROM interne PIC HEXA
*   'P' + chiffre*2  : defini la position de depart du message (96 pour afficheur entier, 24 pour un module)
                     (origine de defilement)
*   'p'              : valeur de posStart

'C' + 3chiffres  : readMessage (EEPROMext)
? : LISTE DES COMMANDES

I2C I2C

Carte commande : PIC
Carte d'affichage principale : 24 * 8 Led = 192 leds
Carte d'affichage secondaire : 24 * 8 Led = 192 leds
Maximum : 96 colonnes (96/8bits*8lignes = 96 octets)
96/24 = 4 cartes d'affichage : 1 princ + 3 secondaires
Dimension d'affichage : 38mm * (180mm*4) = 38mm * 720mm       

Horloge : 24Mhz => 0.166us soit 6.000.000 * 0.166us = 1s
   ==> timer1 : prescale 1:8 => 6.000.000 / 8 = 750.000
            ==> TIMER1High => 15 * 50000 = 750.000
            65536-50000 = 0x3CB0

Soft VC++ Qt pour parametrage
   ==> Texte
   ==> Vitesse
   ==> Défilement
   ==> Heure
   ==> Image
   ...

$$$AMELIORER : lcd_put8data() avec INDF FSR ...

$Echo RS232
$Warning si buffer overflow

PB bug UART si modeLCD a cause bootloader (pb debit, parite...) ???? (ICD pour verif)
CORRECTION :
============
   SPBRG = 0x00;   // #corrige bug bootload               
   TXSTA = 0x02;
   RCSTA = 0x00;

Ou pb ram non remise à zero

Effets : chenillard, <<<>>>, |||| ||||, ...

Horloge : mise à jour si mode horloge

========================================================
TIMING
--------------------------------------------------------
   Calcul d'une ligne (registres)   : 268us
   Affichage d'une ligne             : 513us (TEMPO(2))
                                    -------
                                      781us
                                      * 8
                                    -------
                                     6248us   soit 160Hz

Calcul du texte                    3930us
========================================================

I2C : manque vérif ACK dans RWstart...

Enchainement affichage en EEPROM : creer Jeux de commande
   Ex : 1 affichage defilant vitesse 15
   NBmessages, NAMEprog, OPTIONS... (sur 128 octets)
   MODE, VITESSE, NBpassage, TEXTE   (sur 128 octets)
   MODE, VITESSE, NBpassage, TEXTE   (sur 128 octets)
   MODE, VITESSE, NBpassage, TEXTE   (sur 128 octets) ...

// adr 0
   OPTIONS: 0      // options nb messages ...
   NBMESSAGES: 3   // nbr de messages
   //        12345678
   NAMEPROG: DEMO SEB // nom du programme

// adr 128
   MODE: D         // defilant
   VITESSE: 3      // vit defil
   NBPASSAGE: 1   // nbres de passages
   DUREE:   0      // duree affichage (secondes) inutile
   FONT:1         // n° police
   // adr 175 (+47)
   TEXTE:Journal Lumineux MODE DEMONSTRATION  version 20/09/03 **iButton** www.abc.fr +#

// adr 256
   MODE: F         // Fixe
   VITESSE: 3      // inutile
   NBPASSAGE: 0   // nbres de passages inutile
   DUREE:   15      // duree affichage (secondes)
   FONT:1         //
   //    1234567890123456   (16caract font0, 12 en font1)
   TEXTE:*Texte Fixe*

MODE: B         // chute bas
   VITESSE: 10      //
   NBPASSAGE: 1   // nbres de passages
   DUREE:   0      // duree affichage (secondes) inutile
   FONT:1         //
   //    1234567890123456   (16caract font0, 12 en font1)
   TEXTE:*Texte Fixe*

$$$LECTURE MESSAGE EN COURS

$$intro defil

supprimer dallastemp[8] => +8octets RAM
Sayın MustafaCan arkadaşım.Var olduğunu bende biliyorum ama FRANSIZCA.
Arkadaşım bir de diğer sorularıma cevap verebilirseniz çok mutlu olurum.
Saygılarımla.....İyi günler.................
PROTECTION
.eem.

mustafacan

Hyper terminal ayarlarını yapıpta bağlandığın zaman sana hyper term ekranında journal sebastian falan fialan yazar bağlandığını anlarsınbu işlemden sora:
-shift ile A ya basarsan   sistemi full resetliyor
-T harfi koyuup yazmaya başlarsan yazını panoya gönderiyor (TYAZI+Enter)
-shit ile M ye basarsan mode yapıyor F flash yapıyor deneyerek bulabilirsin. küçük harf yada büyük harf ile komutlar farklılık gösteriyor.
Sen sistemi yapıp çalıştırdınmı? bende şu an çalışan sistem var ama kodlarla biraz uğraşıyorum. Bazı eksikleri var! mesela komutları eeproma kayıt edemiyorum. Tek sorun bu kaldı?

e3

Alıntı yapılan: "mustafacan"Hyper terminal ayarlarını yapıpta bağlandığın zaman sana hyper term ekranında journal sebastian falan fialan yazar bağlandığını anlarsınbu işlemden sora:
-shift ile A ya basarsan   sistemi full resetliyor
-T harfi koyuup yazmaya başlarsan yazını panoya gönderiyor (TYAZI+Enter)
-shit ile M ye basarsan mode yapıyor F flash yapıyor deneyerek bulabilirsin. küçük harf yada büyük harf ile komutlar farklılık gösteriyor.
Sen sistemi yapıp çalıştırdınmı? bende şu an çalışan sistem var ama kodlarla biraz uğraşıyorum. Bazı eksikleri var! mesela komutları eeproma kayıt edemiyorum. Tek sorun bu kaldı?
Yok daha devreyi yapmadım.Şimdilik ön bilgi topluyorum.Ama cuma gününe baskı devresi çıkacak.Ondan sonra deneme şansım olacak.Bir de şu ana kontrol kartında MAX entegresi var.Bir de ona bağlı RS485.bu girişe bir şey uygulamam gerek mi? Gerekmiyorsa o zaman Max entegresini takmam gerekli mi?Entegreyi bulamadım onun için devre çalışır mı??? Yorumlar için tekrar tekrar teşekkürler MustafaCan arkadaşım...Kendine iyi bak. ;)  Herkese iyi günler..Saygılarımla...
::::::::::........Protection..............
.eem.

mustafacan

max takmana gerek yok
max sadece şi-button uygulaması içinmiş

e3

Sağol Mustafacan kardeşim..Çoookk sağol valla.Sorularıma cevap verdiğin için....Bir tek sorum ve sorunumuz kaldı.Birncisi hangi eeprom u programlıcaz.??? Bence herhangi biri olabilir..Sence de olabilir mi??? Çünkü ikisi de aynı bacaklardan pic e bağlanmışlar..Tıpatıp aynı yani...
İkincisi de dediğin gibi eeprom a bilgi kaydedilemiyor...İnşallah bu sorunuda çözeriz...Herkese iyi günler..Tekrar tekrar sağol MustafaCan.
Saygılarımla......
::::::::.....Protection.....
.eem.

Ersin

Arkadaslar,
Bu devreyi bu verilen hex ile calistiran var mi ?
Ben dun devreyi yaptim journal.hex i de yukledim birinci defadan calismadi  :D

Tabi yollarda kisa devre hata felan daha kontrol etmedim,devreyi 3 e boldum ledmatrix kismini ayirdim, driverlar ayri kartta birde orjinal kontrol kismi.
Kontrol karti userindeki yesil led yanip sonuyo zannedersem bu iyiye isaret,yalniz soft connect olmadi su 1.63 olani.

mustafacan

softun connect olması için bootloader ile pice boot115200.hex i  yükle sora picte hiçbişi silmeden hexi üzerine yaz. cihazın eski ve yeni yazılımlarla connect olabilecektir. eeprom olarak 24c64 128  256 farketmez. Kolay Gelsin

Ersin

boot115200.hex i bulamadim .
Bootloader 2.21 de Boot24M115k16F877.hex var.
Sendeki boot115200.hex gonderebilirmisin.

e3

Swordman hocam elimde bi bootlader programı var ama Pic16F877 için olduğu yazıyor.Ben bu devreyi yapacaktım ama şu son bir iki ay vizeler ve ödevlerle nasıl geçti anlamadım zaten. :D Size onları upload ettim.Bir inceleyin isterseniz.Umarım işinizi görür.
http://rapidshare.de/files/21113428/Bootloader.rar.html
.eem.