PIC BASIC PRO Öğreniyoruz soru cevapları

Başlatan aster, 19 Mayıs 2005, 17:33:33

ahmet2004

Pbp 2.47 yi görmesi için MCSE'den Find ayarlar kısmından

Automatically butonuna bas kendi otomatik bulsun.

erkan614

erkan614

pbp'da 4 satır nümerik ekran sürerken üçüncü ve dördüncü satırrlara karakter yazdırmak için gereken kod hangisi?
mesela 2. satıra bişe yazmak için
lcdout $C0, "......"
gibi bir kaomut yazıyoruz 3. ve 4. satır için $C0 yerina ne yazılmalı?

dombilik

$FE, $80   1.satır (1.satır 2.karakter=$81 , 1.satır 3.karakter=$82)
$FE, $C0  2.satır (2.satır 2.karakter=$C1 , 2.satır 3.karakter=$C2)
$FE, $94   3.satır (3.satır 2.karakter=$95 , 3.satır 3.karakter=$96)
$FE, $D4  4.satır (4.satır 2.karakter=$D5 , 4.satır 3.karakter=$D6)

şeklinde olması lazım.
Bildiklerini kime miras bıraktın?kimseyemi? O zaman bildiklerinin ne önemi kalır. ******** /////////// ******** PROTON-ASM PROTEUS 7.4 SP3 EAGLE 5.40

avignon

ya bu linkteki şifreyi giriyorum yanlış diyor. Yardımcı olabilirmisiniz? indiren arkadaşlar varsa avignon7@hotmail.com adresine gönderebilirmisiniz?

canbulut

arkadaslar adcyi şöyle sade bir dille anlatabilecek olan varmı ete hocamızın notlarıını okudum ancak anlayamadım neden 256 ile çarptığımızı falan anlayamadım. :oops:

_md_

merhaba arkadaşlar bende pbp'ya yeni başladım LCD ekranda yazı kaydırmak için hangi komutu nasıl kullanıyoruz yardımcı olabilseniz sevinirim.

Birde ADC girişine uguladığımız 0-5V ıcın ben 1 volt geldiğnde ekranda o guzksun 5 volt geldıgınde 400 gozuksun ıstıyorum bunu nasıl yapabılırım?

avignon

RUTHESAP: 
           ISI=ISI1*10+ISI2
           p1=(26542-(54722**ham+ham))**ham-40     
           P2=655+(HAM*5)+(HAM**15917)	      
           P3=(P2**(ISI*10+2480))-(P2**2730)+P1   ' kompanse edilmiş değer
           U1=p3/10:U2=p3//10
           If ham>3710 Then
              u1=0:U2=0
              GoTo SENSORYOK
           EndIf  
           Return

Yukarıdaki p1 p2 ve p3 değerleri nasıl bulunduğunu açıklayacak bir insan evladı varmı? 26542 sayısı nedir ne işe yarar neden 26542?

enestoker

merhaba arkadaşlar.
pic basic öğrenmeye yeni başlıyorum. yaptığım bi projede kaydetme işini beceremedim. yardımcı olursanız sevinirim.
proje otopartaki araçları sayan ve 30 gün boyunca kaydeden devre. yaptığım programda saat var. araç girişi için bir buton araç çıkışı içinde bir buton kullandım. buraya kadar herşey yolunda. fakat öyle birkomut satırı eklemeleyimki saat 00:00:00 olduğunda otoparka giren taplam araç sayısını kaydetmeliyim. ve okuma butonuna basınca lcdnin 4. satırında görebilmeliyim.
şimdidem teşekkür ederim.

yaptığım ekide göndereyim hatalarımı söyleyin ltf.
buradaki c saat dakika ve saniye sıfır olunca 1er artıyor. yani 3 artmış oluyor.
IF C//3=0 THEN KAYIT
IF PORTC.2=1 THEN OKU

OKU:

FOR E=1 TO 30
READ E,B
if guncelle=1 then
LCDOUT $FE,$D4,#E,".GuN ","TOPLAM ",B," ARAC"
PAUSE 500
guncelle=0
ENDIF
NEXT E
goto ark_sondur

PAUSE 10
E=E+1
IF E>=30 THEN
E=1
ENDIF
goto ark_sondur :(

valentino000

s.a abiler bana yardım edicek birisi lazım proteustan anlayan.0-9 ileri sayan bir devre lazım yardım ederseniz seviniirm

erkan614

iyi çalışmalar arkadaşlar
16 f 877a için bi program yazdım şimdide bunu 18f452 ye transfer etmek istiyorum ne yapmnalıyım????? :(

OG

zorluk yaşamamak için kodları proton'a aktarıp fuses için basitçe

Device 18F452 
XTAL = 20 
 @CONFIG_REQ 
' @__CONFIG config1h, OSCS_OFF_1 & HSPLL_OSC_1 
 @__CONFIG config1h, OSCS_OFF_1 & HS_OSC_1
 @__CONFIG config2l, BOR_ON_2 & BORV_45_2 & PWRT_ON_2 
 @__CONFIG config2h, WDT_OFF_2 & WDTPS_128_2 
 @__CONFIG config3h, CCP2MX_ON_3 
 @__CONFIG config4l, STVR_OFF_4 & LVP_OFF_4 & DEBUG_OFF_4 
 @__CONFIG config5l, CP0_ON_5 & CP1_ON_5 & CP2_ON_5 & CP3_ON_5 
 @__CONFIG config5h, CPB_ON_5 
 @__CONFIG config6h, WRTC_ON_6 
' @__CONFIG CONFIG3H, MCLRE_OFF_2

yazdığın zaman (gereken değişiklik varsa onları da ayarlayıp) işi bitirirsin.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

okanbugdayci

yardımcı oldğunuz için teşekkürler arkadaşlar peki basicte aşağıdaki gibi bir kalıp gördünüz mü yada kullanan var mı

if li kısımdaki yazıma dikkat. bu tam olarak ne anlama geliyor bilen varsa çok acil bi şekilde yardımcı olursa sevinirim
          FOR DIZIN=0 TO 7
           IF PALS[DIZIN]< 100 THEN DBIT.0[DIZIN]=0
            NEXT DIZIN

Tagli

Emin değilim ama burda sanırım PALS bir dizi değişken olarak tanımlanmış. DBIT ise tek bir byte değişkeni ve bunun "dizin"inci bitine erişilmeye çalışılıyor. Normalde DBIT.n gibi bir ifade n. bite erişir. Bunun mantığını anlamadım ama deneyimlerime dayanarak söylüyorum o kısım, yani DBIT.0[DIZIN], sanki DBIT.(0+DIZIN) gibi çalışıyor. Ben olsam DBIT.[DIZIN] yazardım ama o zaman hata veriyor.

Özetlersek, n = 0'dan 7'ye kadar dönerek, eğer PALS[n] < 100 ise DBIT'in n. bitini sıfırla demek istiyor olsa gerek.
Gökçe Tağlıoğlu

okanbugdayci

Alıntı yapılan: "Tagli"Emin değilim ama burda sanırım PALS bir dizi değişken olarak tanımlanmış. DBIT ise tek bir byte değişkeni ve bunun "dizin"inci bitine erişilmeye çalışılıyor. Normalde DBIT.n gibi bir ifade n. bite erişir. Bunun mantığını anlamadım ama deneyimlerime dayanarak söylüyorum o kısım, yani DBIT.0[DIZIN], sanki DBIT.(0+DIZIN) gibi çalışıyor. Ben olsam DBIT.[DIZIN] yazardım ama o zaman hata veriyor.

Özetlersek, n = 0'dan 7'ye kadar dönerek, eğer PALS[n] < 100 ise DBIT'in n. bitini sıfırla demek istiyor olsa gerek.

DBIT.(0+DIZIN) bu kısmı mantıklı geldi bana ama asıl kafamı karıştıran PALS[DIZIN] < 100 kısmı pals değişkeni byte olarak tanımlanmış eğer DIZIN PALS in bitini temsil etme gibi bir durum varsa burada konrol edilen   100 gibi bir sayı 1 bitlik değil yani bit içinde böyle bir sayıyı bulmayız ama bu değişken şu şekilde tanımlanmış  
PALS VAR BYTE(13)
  oradaki 13 ne demek olyor acaba PALS0 PALS1 PALS2....PALS12 diye 13 adet değişken  mi tanımlanıoo?