com port RTS sorusu

Başlatan Karamel, 28 Ocak 2015, 00:51:49

Karamel

merhaba. com port taki RTS bacagini yazilimla toggle yapabilirmiyim? eger yapabiliyorsam sorumun ikinci asamasina geciyorum. mcp2200 ile devre kurdum. rx tx yapabiliyorum. ledlerinide calistirdim ama RTS bacagini bir turlu toggle yapadim. MCP2200 Configuration Utility programindan Enable RTS/CTS pins i secince pin 0 oluyor. onu kaldirinca pin 1 oluyor. hepsi bu kadar. com port control programlari ile RTS pinini kontrol edemedim. sorun ne olabilir?

Gökhan BEKEN

real term terminalini kullan, c# da da yapabilirsin.
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

Karamel

hocam usb - rs232 cericinin 7 nolu pinini . (yani RTS) toggle edebiliyorum. sorun mcp2200 da. utilty programindan enable ettim olmadi. acaba sorun neresinde olabilir?

mesaj birleştirme:: 28 Ocak 2015, 01:13:23

hocam real term i sitesinden indiremedim. daha once hic karsilasmadigim bir indirme sekilleri var sanirim. bu yuzden beceremedim. sizde varsa dosya.tc gibi uyelik gerektirmeyen bir yere yukleyebilirmisiniz?

mesaj birleştirme:: 28 Ocak 2015, 01:44:55

burada http://www.microchip.com/forums/m516059.aspx mcp2200 ile RTS yi hardwire olarak kullanamayacagimi yazmislar. neden boyle? usb - rs232 diye aldigim ceviricide bunu yapabiliyorum? mcp2200 ile neden olmuyor?  :-\

Gökhan BEKEN

Alıntı yapılan: Karamel - 28 Ocak 2015, 01:07:18
hocam real term i sitesinden indiremedim. daha once hic karsilasmadigim bir indirme sekilleri var sanirim. bu yuzden beceremedim. sizde varsa dosya.tc gibi uyelik gerektirmeyen bir yere yukleyebilirmisiniz?
http://sourceforge.net/projects/realterm/files/

Amacını anlayamadım ben. RTS pini yerine herhangi bir IO pini kullanıp istediğin gibi kontrol edemez misin?
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

OG

FT232 de problemsiz yapabilirsin.

VB için kodu
MSComm1.RTSEnable = True
veya
MSComm1.RTSEnable = False
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

z

MCP2200 Configuration Utility programindan Enable RTS/CTS pins yapıp ardından com port control programlari ile RTS pinini kontrol edemedinmi?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

Karamel

Hocam configration utilty programindan enable yapinca Rts pini sifir oluyor. disable yapincada 1. ama hardware olarak yani pc programlari ile rts pinini degistiremiyorum. configration utility programi hid uzerinden bagli. hid uzerinden entegreye erisebiliyorum. zaten verdigim linktede bundan bahsetmisler. uzak dogulu bir agabey RTS yi taklit edebiliriz gibi birseyler soylemis. kodlar falan vermis ama onun tam olarak ne olduunu anlamadim acikcasi?