Sigma-Delta A/D Converter

Başlatan x-nomek, 23 Şubat 2015, 22:03:17

x-nomek

Sigma-Delta A/D Converter  nedir anolog dijital çevirici oldugu anladımda sigma delta nedemek özel bir işlevmi

skara1214

Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

z

Matematik anlamda sürekli olan sinyalleri dönüştürmede kullanılan ve donanım olarak basit bir ADC çeşidi.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

x-nomek

@skara1214 ve @sayzer yardımlarınız için teşekkür ederim  çok bilgi edindim  sayılır.
@z hocam basit bir adc çeşidi derken sinyaleri dönüştürme işleminde bu( Flash A/D Converter,Delta-Sigma A/D Converter vs) tekniklerin performansindan bahsetmek istediniz ?eger öyle ise bunların en iyisi hangisidir ve bizim microchiplerin içindeki 8-10 bit adc çevirciler bu yöntemlerin hangisi ile yapıyor ?

z

İşlemcilerde SAR tipi ADC kullanılıyor.

Ses sinyalleri gibi sürekli sinyaller için Sigma Delta ADC ideal.

İntegral alma tekniği ile çalışan single slope yada dual slope ADC ler DC voltmetre, DC ampermetre gibi uygulamalar için ideal.

Flash tip ADC ler video gibi yüksek frekanslı sinyaller için.

Delta Sigma analog DAC'a sahip. Dolayısı ile digital donanımı çok basit oluyor. Dezavantajı clock frekansının yüksek olması gerekiyor.

x-nomek

projemde yük tartacagim acaba sizce hangisi ideal loadcell kullanacagim hassas olmasını istiyorum en uygunu hangisidir veya yük tartımı için hangi teknik kullanılır?

z

Seçimim dual slope ADC olurdu.

Fakat illede bu olması gerekmiyor.

Bu ADC gürültüye son derece bağışıklı. Dezavantajı sinyalin DC olması lazım. Load Cell de DC vereceği için ve dalgalanmayacağı için cuk oturur. Saniyede 5..10 çevrim yapması sorun dersen bilemem.