PIC ÖĞRENİYORUM -3- _Eğitim Videoları -12-

Başlatan elekTRofizikci, 19 Mart 2015, 11:36:43

elekTRofizikci

PIC ÖĞRENİYORUM -3- _Eğitim Videoları -12-

PIC OĞRENİYORUM serisini 3. videosunda sık kullanılan 3 tip PIC i yakından inceleyeceğiz (16f84, 16f877-18f2550/4550).
Ayrıca veri sayfası (data sheet) okuma üzerine de konuşacağız...
Aslında 2. bölüm çok uzun olunca ikiye bölmek zorunda kaldım.

İyi Seyirler... 

https://youtu.be/8_2VUIdpo9g?list=UUgKabubhWZaEOsTQM-FrAsw
"elektrofizikci" adıyla facebook sayfamdan, web sitemden, youtube kanalımdan, twitterden, hotmail adresimden ve Linkedin den takip edebilirsiniz. Elektrik Elektronik ve Makine üzerine fuarlar, söküm videoları, kendin yap ürünleri, teknik denemeler, robot yarışları bu sitede www.elektrofizikci.com

stm

güzel olmuş emeğinize sağlık.

birde registerler ve kullanımları hakkında bir video çekseniz bunun üzerine tuz biber olur. :).

elekTRofizikci

Alıntı yapılan: stm - 29 Mart 2015, 21:36:27
güzel olmuş emeğinize sağlık.

birde registerler ve kullanımları hakkında bir video çekseniz bunun üzerine tuz biber olur. :).

Merhaba. Öncelikle teşekkür ederim. Lakin en fazla 4 video daha düşünüyorum. Ayrıntılara girecek kadar uzman değilim. Sadece bu işe yeni başlayan ve konuya biraz uzak olanlar için temel bilgileri somut olarak vermek amacım. Profosyonel arkadaşlarda bu işin teknik terminolojisi sıradan hale geliyor doğal olarak. Ama çoğu kişi ki bazı noktalarda bende bu anlatımlarından bir şey anlamıyorum. Benim tarzım biraz daha avam lisanı ile olduğundan ilk başlangıç için iyi olacağını düşündüm. Yazılım dilini-püf noktalarını, hex e cevirmeyi, pic e atmayı, pic devresini kurmayı anlatıp belki 2 de örnek yapıp bırakmayı düşünüyorum. Kusura bakmayın. :(
"elektrofizikci" adıyla facebook sayfamdan, web sitemden, youtube kanalımdan, twitterden, hotmail adresimden ve Linkedin den takip edebilirsiniz. Elektrik Elektronik ve Makine üzerine fuarlar, söküm videoları, kendin yap ürünleri, teknik denemeler, robot yarışları bu sitede www.elektrofizikci.com