USB girişli TV'lere HDD takılabilirmi

Başlatan OG, 23 Mart 2015, 01:03:15

OG

USB girişli TV ler USB yi host olarak kullandığına göre, USB harici HDD takarak içindeki medyalar görüntülenebilirmi?

Sıkıntısız görüntüleyebilirse (sanıyorum öyledir);
Bu konuda piyasa bilgisi olanların önerebileceği orta yollu marka model ne olabilir.

Görüntüde ve sesde aman aman kalite arayışım yok. Bilinen medya formatlarını desteklesin, HDD kapasitesi yüksek geldi okuyamadım demesin yeter.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

polleme

Evdeki odada Samsung UE32ES6710 LCD TV var, USB portlarından 1 TB'a kadar disk bağlayıp istediğim medyayı izleyebildim. Şu ana kadar bir sıkıntım olmadı.

MC_Skywalker

tek karşılaştım şey bir çok TV ünitesi FAT32 dosya sistemi olmayan diskleri okumuyor.  yeni olmayan TVler H264 ve H265 i desteklemiyor. 

Ek:
exFAT destği Philips 42" UHD 4K 3D LED TV de yok.
Sony Bravia 50" FHD 3D LED TV kullanıcı 1TB Seagate HDD görmediğini söyledi. HDD NTFS ten FAT32 Çevrildi sorunsuz çalışıyor.
portuna
LG bazı modelleri  HDD'yi TV ünitesi üzerinde belirlenmiş USB portuna takın diyor.

polleme

Bendeki HDD'nin durumuna bakmadım ama bir 3,5" HDD olduğundan büyük ihtimalle NTFS olmalı. Flash bellekler genelde FAT32 oluyor.

ercan_t

merhaba

bendeki de LG LM serisi LCD TV lerden NTFS sistemi hdd okuyabiliyor...

LukeSkywalker

Samsung smart tv kullanıyorum 48h6500 .  HDD destekliyor.

interrupter

usb otg özelliği varsa yapılabilir örneğin sony experia z modellerinde olduğu gibi.  ancak hdd nizi harici bir besleme ile beslemeniz de gerekabilir.

mdargut

Alıntı yapılan: MC_Skywalker - 23 Mart 2015, 08:10:28
LG bazı modelleri  HDD'yi TV ünitesi üzerinde belirlenmiş USB portuna takın diyor.

2014 model LG 3D smart TV var bende. Üç adet USB portu var, HDD'yi hangisine takarsanız calışıyor. HDD olarak işaretlenmiş olan porta taktığınızda yayını kaydedebiliyorsunuz.
Hangi formatları desteklediğini tam bilmiyorum ama indirdiğim filmlerde de, alt yazılarda da sorun yaşamadım. Film ile altyazı ismini aynı yapınca çalışıyor.

engerex

Güncel bir çok üründe NTFS desteği vardır. önemli olan okuyup yazma hızı.

muhendisbey

Boyut destekleme durumu var bir de. Bazı cihazlar 32GB'tan büyük bellekleri tanımıyor.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

kimlenbu

En temizi hardiski alıp teknosa vs'ye gidip yerinde denemek. Arkadaşımdaki LG 3D smart tv 3tb ntfs diski görüyor, sıkıntısız çalışıyor.