Oyunlar ve anime fimler için Usb Dongle Koruma ?

Başlatan doktorherbal, 07 Haziran 2015, 06:12:39

mert3162

bir örnek vereyim aklınızda canlanması acısından bahis makinalarının içerisinde bir 3g modem var bu modem üzerinden terminal ana sunucuya bağlantı halindedir tüm iletisim bu cihaz üzerinden sağlanır.Donanımı zaten siz satacağınız için her kurduğunuz cihazın anakart seri numarası hdd seri numarasına şifreleyen bir sistem yaptığınızda diskin imajını alıp başka bir pc de çalıştırmaya çalışsalar bile aynı donanım parçalarına ulaşamadıklarında programı çalıştırmaları mümkün olmaz lisans kontrolünüde cihazin içerisine takacağınız 3g modem sayesinde kilobytelar seviyesinde yaptığınızda müsterinin bunu kuracağı lokasyon niagara şelaleleri olmadıkca 3g üzerinden hizmet verebilirsiniz videonun korunması zorlu ve gereksiz bir süreç sonuçta uzaktan kamera ile kaydeder yinede yapar en temel yol satacağınız donanimi şifrelemek diye düsünüyorum.donanım koruması için bu hazır satılan raspi beaglebone tarzında minipcler kullanarak veriyi üzerinden çekebilirsiniz ve hatta donanımın tamamını bu kartlar üzerinden tasarladığınızda hem maliyet ciddi oranda düşecek hemde kırılması neredeyse imkansız (en azından Türkiye'de)bir sistem elde edebilirsiniz mini pc kartları işinizi çözer diye düşünüyorum
|^^^^^^^^^^^^\ ||\
|__PICPROJE.ORG __
||'""|""\___
| _____________ l | |__|__|___| )
(@!)!(@)"""""**|(@) (@)****|(@)---------

 Üstadlarım nonstradam & Logan

peko

@mert3162

yap getir, aldık! diyecek şimdi @doktorherbal

:)
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

doktorherbal

@peko @mert3126 @wtrk

Yorumlar için teşekkürle . Sevgili peko yazılımı uzaktan kontrol edecegiz. Sevgili wtrk bahsettiğini sistemi hangi kişi veya firma yapıyor , Sevgili mert3126 bu anlattıgın sistemi kurabilirmisin ? Maliyeti nedir. Peko sana katılıyorum yap alalım :) ..

İş saatlerimden dolayı geç dönüş yapıyorum kusura bamayın.

gumush

Ben avm'lerdeki 5d - 10d gibi sistemlerin bir kopyasi oldugunu varsayarak fikir yuruteyim.

1- Video yerine realtime render kullanirsiniz bunun icin unreal yada unity benzeri bir yazilim kullanabilirsiniz. Bu sekilde yazilim artik bir exe haline gelir. Boylece herangi bir dongle kullanimini mumkun kilabilirsiniz. ( Hasp iyilerindendir )
2- Unreal ve unity icin donanim erisimi saglamak mumkundur, yani yazilim icinden bir porta baglanti ve erisim saglayabilirsiniz. Bu sekilde kontrol etmeniz gereken donanimlari bir gomunu sistem yardimi ile bu sekilde calistirabilirsiniz ( Raspbery benzeri bir sistem rahatlikla olabilir , hatta o kadar ugrasmamak icin esp8266 ve role ile oldukca ucuz bir sekilde ve istenirse kablosuz olarak halledebilirsiniz.
3- Yine unreal yada unity icinden donanim ile ilgili bazi bilgilere ( hdd seri numarasi gibi ) ulasabilir ve bunlari koruma icin kullanabilirsiniz. Boylece dongle olmadan da koruma yapilabilir.
4- Uzaktan update isin kolay kismi , ancak bu icerikler oldukca fazla yer tutuyor. Ama yinee uzaktan guncellenebilir
5- Yazilim icinde kullanim ile ilgili bilgileri bir yere kaydetmesini isteyebilirsiniz. Boylece bu bilgiyi okuyarak kullanim vs bilgilerini alabilirsiniz.

Tercihlere bagli olarak ozellikler gelistirilebilir.
Hikmet Gumus  izmir

doktorherbal

@gumush
Yorum için teşekkürler sayın gumush , konu ile alakalı bilgi sahibisiniz anladıgım kadarıyla. Şöyle diyeyim bu tarz bir sistemi bize kurarmısınız ,kurar iseniz maliyet ne olur ?


ayhani

Hocam konuyu şöyle bir okudum. Şöyle bir çözüm nasıl olur.

Oyun veya videoları Raspberry Pi bilgisayarlarda mikro sd kart ile yükleyin. Mikro sd karta damlatacağınız bir damla japonla fiziksel korumada yapabilirsiniz. Raspery bilenler belki yazılımsal korumadanda bahsedebilir.

Normal bir kullanıcının raspi ile uğraşması daha zor olur.
En iyi bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir.

doktorherbal

Merhaba @ayhani

Bahsettiğin Şekilde sistemi ayarlamak çözüm olmayacaktır keza bizim milletimiz o japonu söker :) Ayrıca o sistem kurumsal duruşumuza yakışmaz. Daha inovatif çözüm gerekli :)

gumush

Sayin hocam benim ticari bir faaliyetim yok bunun icin bir fiyat veremem ancak kurgu konusunda elimden gelen bir yardim olur ise ucret talep etmeden verebilirim. Ancak bahsettigim surecler icinde bazi tercihler yapmaniz gerekiyor. Eger goruntuler elinizde hazir degil ve olusturacaksaniz bir unity yada unreal engine gelistiricisi ile calismaniz uygun olacaktir. Donanim kisimlarinda forumda deneyimli cok arkadasimiz var. Kurguyu tamamladiktan sonra onlarin arasindan da yardimci olabilecek arkadaslar olduguna eminim.
Hikmet Gumus  izmir

doktorherbal

Merhaba Tekrardan. Olayı %50 çözmüş bulunuyorum :) Koruma sistemini yerli bir şirket ile halletik sayılır. Efekt kısmında ise röle sistemi kullanacagız. Lakin röle sistemini hazırlarken yazılıma ihtiyacımız olacak.Kaynak kod örnekleri ile visual basic, c # sharp veya delphi dilleri ile bir program yazdırmamız gerekli  bu konular da iyi olan önerebileceginiz birileri var mı acaba ?

Programın içerigini paylaşıyorum .Hazırlanacak exe yazılımı oyunlar ile entegreli çalışacak yani oyun çalıştırıldıgın da yazılım bunu algılayıp , daha önce belirlenen süreler ile röleleri aktif hale getirip efektleri çalıştıracak.

Daha detaylı bilgiyi Paylaşıcam.

doktorherbal

Program detay ;

Göndereceğimiz program ürünümüzle bağlantı sağlayan usb hid yapıdadır. Yukarıda bahsettiğim dillerin kaynak kodu mevcuttur.Göndereceğim kaynak koda yapılacak ilaveler:
1- Kaynak kod ile oluşturulan exe çalıştırıldığında  oyunun exe  çalıştıracak. Veya tam tersi oyun çalıştırıldıgında röle için hazırlanan exe de çalışacak. örnegin 1 den ona kadar buton olabilir veya 200 e kadar . her butona ayrı oyun exe yüklenebilir ve 1 nolu butona basınca 1 nolu oyun ve oyunun önceden zamanları belirlenmiş efektleri çalışıp istenilen sürede durdurulabilmeli.
2- Program çalıştığında aynı zamanda örneğin 0 dan 200 ( Süre örnektir ) saniyeye kadar saymaya başlayacak.
3- Programa röle çektirilecek ve bıraktırılacak saniyeler veritabanına kaydedilecek. Her röle için kendi kayıt bölümü olacak.
4- Oyun bittiğinde örneğin 200 saniye programda 200 değerine gelindiğinde hazırlanacak programda kapanabilir. Tekrar açıldığında oyun yeniden başlar.
5- Programın arayüzü güzel kullanışlı olmalı
6- Program ileride geliştirilmeye açık olmalalı.
7- Programa 10 ve üzeri oyun eklenebilecek ( yani her oyun farklı zaman da çalışacak efektler oldugu için ,x oyunu oynarken efekt 1 veya 2 dakika da 10 saniye çalışıp dursun , y oyununu oynarken efekt 0,30 ile 1,30 saniyede 15 saniye açlışıp dursun gibi ) tarzda olmalı
8- Hangi oyun kaç kere çalıştırılmış veritabanına kaydedecek ( bu opsiyoneldir , ama olursa şahane olur )
9 - Programa kullanım veya süre kıstlaması koyabiliriz.
10- Program kullanım bilgisini mail atabilmeli ( Buda opsiyoneldir ama olursa şahane olur )
11- Pause veya durdur tuşu olmalı ( oyun oynanırken ekstra durumlar için )

Şuan aklıma gelen içerikler bunlar sizlerden ricam eklenebilecek farklı özellikler neler olabilir ?  hangi yazılım dili ni kullanmalıyız ? ( Platform Windows ) .

Kaynak kod örnekleri  visual basic, c # sharp veya delphi

teşekkürler.

doktorherbal

konu günceldir. Yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar.

@gumush @ayhani @peko @engerex @wtrk  @mert3162

peko

Alıntı Yap1- Kaynak kod ile oluşturulan exe çalıştırıldığında oyunun exe  çalıştıracak.
2- Oyun çalıştırıldıgında röle için hazırlanan exe de çalışacak.

Çalışan exe'nin process'leri izletip tetiklenmesi, sistemlerin birbirini etkilememesi açısından tercihim olurdu.
Ayrıca bu şekilde x sayıda oyun/film x efektlerle donatılabilir. Tekrar işlemlerinden kaçınılabilir  Hız/Stabilite(kalite) olurdu.
Arıza durumlarında kimse tüm şebekenin çökmesini istemez, arızalı bölgenin sigorta atsın ister.

Alıntı Yap2- Program çalıştığında aynı zamanda örneğin 0 dan 200 ( Süre örnektir ) saniyeye kadar saymaya başlayacak.
3- Programa röle çektirilecek ve bıraktırılacak saniyeler veritabanına kaydedilecek. Her röle için kendi kayıt bölümü olacak.
4- Oyun bittiğinde örneğin 200 saniye programda 200 değerine gelindiğinde hazırlanacak programda kapanabilir. Tekrar açıldığında oyun yeniden başlar.

Turarlı olmaz. Video önden ses arkadan geliyor efekt ikisinin arasında geçiyor gibi durumlar kaçınılmaz olur.
Eskiden cd playerlarda anti-shock yoktu, en ufak bir tümsekten geçseniz yada cd player'ın üstüne elinizle vursanız hemen şarkı ileri/geri atlama yapar,
ordan çalmaya devam ederdi. Neden bunun olduğunun detaylarına girmeyeceğim ancak anti-shock sistemi devreye alındıktan sonra bu durum tamamen ortadan kalktı.
Eğer exe'yi exe içinden çağırır, oynayan video'nun timeline'ını değil, kendi timeline'ınızı oluşturup kullanır, o timeline'ını da veritabanına girerek bir de röle çektirirseniz;
Tümsekten geçerken üstüne darbe uyguladığınız cd player gibi düşünün, kaldığı yerden bile müzik dinleyemezsiniz.

Alıntı Yap5- Programın arayüzü güzel kullanışlı olmalı
6- Program ileride geliştirilmeye açık olmalalı

Exe'nin exe'yi çağırmadığı, timeline'ın el ile manuel oluşturulmadığı, senkronizasyonu kendi otomasyonu ile sağlayan
(Efektlerde bile sorun olduğunda geri dönüşü size mail/sms/sesli uyarı şeklinde bildirip onarmanız için uyaracak),
arayüzü kullanan kişinin sadece komutları verebileceği kısıt ve kolaylıkta tasarlanırsa, bunlar olur.

Alıntı Yap
7- Programa 10 ve üzeri oyun eklenebilecek ( yani her oyun farklı zaman da çalışacak efektler oldugu için ,x oyunu oynarken efekt 1 veya 2 dakika da 10 saniye çalışıp dursun , y oyununu oynarken efekt 0,30 ile 1,30 saniyede 15 saniye açlışıp dursun gibi ) tarzda olmalı
8- Hangi oyun kaç kere çalıştırılmış veritabanına kaydedecek ( bu opsiyoneldir , ama olursa şahane olur )
10- Program kullanım bilgisini mail atabilmeli ( Buda opsiyoneldir ama olursa şahane olur )

Yukarıda belirttiğim şartları sağlayan bir sistem kaç adet oyun yüklediğinizle ilgilenmez,sınırı olmaz.
(Tabii bunu kontrol edebilecek şekilde programlanması şart! Her işi ben yapıyorum diye sürekli şikayet halinde olan personel gibi çalışırsa, ortalığı karıştırırsa olmaz..)

Bu ve bu tarz sistemlerde zaten işleyen bir yapı olacağı için raporlama konusu en son ele alınır.
Bugün,bu hafta, bu ay kaç adet/ne kadar süre/ hangi film/oyun gibi sorulacak yığınla soru oluşur..
Önce sistem kurgulanır, tasarlanıp uygulanıp devreye alınır, sonra sisteme sorular sorulur.
Fakat; manuel timeline oluşturup x değerleri yine manuel değiştirme şansına sahip olunmasını sağlayan bir sistem yaparsız, onun ne log'laması, ne de raporları doğru olmaz.
Araç km'si değiştirmek gibi mesela. Sen doğru sanırsın, inanırsın, ama birileri değiştirmiştir.
Triger kayışı kopar! bi ton masraf çıkar! Halbuki daha var km olarak değişmesine der debelenirsin.
Yağmur efektini 3 kez çalıştırdım diye raporlar sistem, oysaki yağmur efekt sistemi oksitten tıkanmış çalışmıyordur..

Alıntı Yap9 - Programa kullanım veya süre kıstlaması koyabiliriz.
Daha öncede dediğim gibi, bu tercihe göre, tasarıma göre şekillenecek bir şey.. 
Bana göre günümüzde en uygunu online kontrol etmek.

Alıntı Yap11- Pause veya durdur tuşu olmalı ( oyun oynanırken ekstra durumlar için )
Mekatronik bir sistemde emniyet düşünülmeden tasarım yapılırsa, oyuncaklarımız sürekli kırılır..
(Allah korusun insan'a gelebilecek zararlardan bahsetmek bile istemem..)

Şimdi ben bu kadar yazdım yorum yaptım.
Zamanım olsa sistemi de yapardım.
Zaman yok diye yardımcı da olmayayım demediğim için bu yorumlar.

Umarım yapacak arkadaşlar fikir olur, hatam muhakkak vardır, varsa üstadlarım düzeltir bilirim..

Hayırlı haftalar..


" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

doktorherbal

Çok teşekkürler yorumların için @peko .

Bu bahsettiğin olayları dikkate alacagım. Yazılımı yazacak kişiye bunları iletecegim ama önce bu yazılımı programlayacak kişiyi bulmam gerek :) Sence bu tarzda bir yazılımın maliyeti ne olabilir ki ?

engerex

 Ben olayın şurasını halen anlayamadım. Oyundan bahsediyoruz. Ancak oyunun bir şu saniyesinde şu efekt olsun istiyorsun. Oyuncu oyunu kontrol etmiyor mu? Animasyon şeklinde mi? Eğer oyuncu oyunu kontrol ediyorsa suya istediği zaman girebilir.