Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

Calculus

Başlatan robikod, 23 Haziran 2015, 17:36:39

robikod

İyi günler
Ben bu yıl eem 1.sınıfa başlayacağım.
Yaz tatilini matematik çalışarak geçirmeyi düşünüyorum dersleri daha kolay kavrayabilmek için.
Elimde Thomas Kalkulus kitabı var fonksiyonlardan başlanmış internette youtube da şu videolar var https://www.youtube.com/watch?v=Y3gYrb8eFn0&index=2&list=PL1B0D2D2D2FCF0978 buradaki de limitten başlıyor lisedeki fonksiyon bilgisi ile direk limitten başlarsam sorun yaşar mıyım yoksa sadece thomas kalkulus kitabından mı başlayım yardımlarınızı bekliyorum.

z

Bahsettiğin kitabı bilmiyorum fakat video linki çok güzel. İki dersi izledim. Bildiğimi sandığım iki konuyu öğrendim.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

unknownperson

Thomas Calculus'u al bir güzel oku ve konu sonundaki soruları çöz, çözemediklerini de sor. Kitap çok güzel bir kitap hiçbir konunun teorisini tam anlamadan geçme. O konuları ne kadar iyi bilirsen eem derslerinde o kadar rahat ediceksin. Şuan birçok derste "İyi ki sağlam şekilde calculus öğrenmişim" diyorum. Oku anlamazsan internette araştır mesela bu videoları izle illa ki anlarsın sonunda. Hea anlasan da gene sen bu videoları da izle bazı konulara bakış açını geliştirirsin.

İyi Çalışmalar.

robikod

Teşekkürler yorumunuz için.
Dün aslında forumda eem 1.sınıf diye aratmıştım sizin 2 yıl önceki açtığınız konu geldi karşıma o konuya da yazmıştım ama moderatörler onaylamamış sanırım eski bir konu olduğundan. 2 yıl önce o konuda bahsetmişsiniz 1. sınıfa başlamadan önce yaz tatilinde yaptıklarınızdan size çok faydası olanlar nelerdi ? Bende kendimi geliştirmeye bi şeyler öğrenmeye çalışıyorum geçen yaz tatilinde C öğrenmeye başlamıştım hazırlık okurken biraz java öğrenmeye çalıştım biraz robotik projelerle ilgilendim arduinoyu öğrenmeye çalıştım vs. bu yaz tatilinde neler yapabilirim ?

trgtylcnky

Bu yaz problem çözme yöntemlerine çalışabilirsin. Üniversiteye kadar hocalar çoğunlukla problemi nasıl çözdüğümüzle ilgilenmiyorlar. Kağıda bakıyorlar ve çözebildiğimizi anladıklarında tam puan veriyorlar. Ama üniversitede senin çözümü hocaya açıkça anlatman gerekiyor. Varsayımlarını listelemen, kullandığın bir teori varsa onu belirtmen gerekiyor. Çözümün akışı rahat bir şekilde görülebilmesi lazım. Bize bunlar başta sıkıcı geldiği için atlamaya meyilli oluyoruz ama çözebildiğin sorudan puan alamamak kötü bir şey. Her işlemi yazman gerekmiyor ama her düşünceni aktarabilmen lazım.
Ayrıca bazı hocalar kitap standartlarına çok bağlı. Başka kitaptan ya da internetten aldığın bilgi ders kitabında farklı yazıyorsa sıkıntı oluyor. Mesela; bir noktası ve eğimi bilinen doğru denklemini (y-y0)/(x-x0)=m şeklinde yazmıştım, meğerse (y-y0)=m*(x-x0) olacakmış. Küçük bir fark ama önemli çünkü benim yazdığımda 0/0 belirsizliği oluyor.

unknownperson

Alıntı yapılan: robikod - 24 Haziran 2015, 11:05:52
Teşekkürler yorumunuz için.
Dün aslında forumda eem 1.sınıf diye aratmıştım sizin 2 yıl önceki açtığınız konu geldi karşıma o konuya da yazmıştım ama moderatörler onaylamamış sanırım eski bir konu olduğundan. 2 yıl önce o konuda bahsetmişsiniz 1. sınıfa başlamadan önce yaz tatilinde yaptıklarınızdan size çok faydası olanlar nelerdi ? Bende kendimi geliştirmeye bi şeyler öğrenmeye çalışıyorum geçen yaz tatilinde C öğrenmeye başlamıştım hazırlık okurken biraz java öğrenmeye çalıştım biraz robotik projelerle ilgilendim arduinoyu öğrenmeye çalıştım vs. bu yaz tatilinde neler yapabilirim ?
Aynı heyecan bende de vardı seni iyi anlayabiliyorum. Şuan kendini çok sıkma ileride görüceksin çok tatil arayacaksın, tatil bulsan bile dinlenmen için yetmeyecek. O yüzden şunu önerebilirim hazırlık bitince ben internette çok makale okudum, bölümü öğren, uzmanlık alanlarını öğren bunlar okuyarak oluyor. Birçok makale okuduktan sonra otur düşün hangi uzmanlık alanını seçmelisin hangisi sana daha uygun hangisinde daha çok mutlu olacaksın. Örnek veriyorum eğer elektrik kısmını seçeceksen C programlamak çok da işine yaramaz diye düşünüyorum ya da sinyallerle uğraşıcaksan. O nedenle kullanmayacağın şeyleri öğrenmen yerine önce uzmanlık alanını seç ondan sor araştır ben bunu bunu öğrenmem lazım diye.

Örnek vereyim ben MATLAB ile çok ilgilenmiyorum okulda öğrendim ama çok daha detayına girmedim, haberleşme seçicekler için sanırım önemliymiş o yüzden arkadaşım onun üzerine eğildi. Ben elektronik, gömülü sistemlerde uzmanlaşmak istiyorum o yüzden C ye eğildim. Şuan sen yazılıma eğilmiceksen Javascript flen ne gerek var değil mi ?

O nedenle şimdi sakin ol ve internette bu gibi konularla ilgili yazılar oku. Sonrasında araştırmayı öğrenmelisin. Yeri gelecek okulda anlamadığın konuları internette araştırman gerekicek hatta anladığın konuyu bile araştırman gerekicek örnek bulup pekiştirmen için o yüzden interneti kullanmayı öğren derim.

Arduino, PIC programlama, Raspberry pi vs. bunları oturup öğren demiyorum bunların ne olduklarını bil. Okulda görüceksin ki %70'i bunların ne olduğunu bilmiyor sen şuanlık ne olduğunu öğren sonraki sene yavaştan giriş yaparsın.

İngilizceni geliştir dicem de ingilizce çalışmakla olmuyor gibi geliyor bana o yüzden dersleri ingilizce çalışmaya, hocanın anlattıklarını ingilizce dinlemeye kendini zorla.

Fizik ve matematiğin temellerine inebilirsin otur düşün ya da internette hikayelerini oku maxwell denklemleri nereden gelmiş, nedir kirchhoff flen bunlara bakabilirsin.

Onun dışında bilgisayar oyunu oynuyorsan artık kendi türünü bulma zamanı geldi her türde oynucak zamanın olmıcak :D şahsen ben fpsciyim o yüzden COD, MOH ,BF serisini bitirdim yenilerinin çıkmasını bekliyorum. EEM öğrencisinin öyle pek çevresi olmuyor yat turlarına çıkacak gezilere gidecek şekilde o yüzden kafa dağıtmak için genelde "Biraz Battlefield atayım da stresten kurtulayım, kafayı da dağıtayım sonra da derse otururum." diyorsun. :D Şahsen ben hazırlıktan çıkınca COD serisini 1den 7 ye kadar bitirmiştim. :D

XX_CİHAN_XX

Calculus fazla detaylı bir kaynak. Detaylara boğulabilirsin. Bence o kitabı anlamadığın konularda açıp bakabileceğin bir referans kaynağı olarak kullanmanı tavsiye ederim. En güzel kaynak bölümünün kırtasiyesinde satılan ilgili hocanın ders notlarıdır :) Oradan anlamadıklarını Calculus yada youtube den inceleyebilirsin. Tokta akademi ve khanakademi on numara youtube kaynaklarıdır.
Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir.