SMD entegreyi en rahat nasıl lehimlerim ?

Başlatan kafanur, 16 Temmuz 2015, 17:18:12

kafanur

Arkadaşlar Merhaba,

daha önceden smd entegre lehimledim. Ama normal lehim kullanarak ve cidden zor oldu. Bunun bir diğer yolu varmış, bir madde sürüp sıcak hava ısıtınca lehimlenmiş oluyormuş. Bu konu hakkında bilgi edinebileceğim bir site vs var mı ? yada rica etsem kısaca bilen bir arkadaşımız mantığını yazabilir mi ? Bu doğrultuda gidip lehim seti(sıcak hava tabancası dahil) ve gerekli kimyasal maddeleri alacağım.

Lehim yapmak istediğim entegre tarzına ait bir fotoğraf yükledim.
İlginize teşekkür ederim. İyi bayramlar.

mehmet

Eğer yeşil maskesi yapılmış bir Pcb üzerine
lehimlenecek ise elle yapılabilir.
Diğer türlü lehim maskesi yapıp krem lehim
uygun yere sürülür. Malzeme yerine
yerleştirilip sıcak hava ile lehim eritilir.
Ancak sıcaklık kontrolü çok önemidir.
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

Ersin

1.  Köşede ki pinin birini lehimle , bunu yaparken cımbızla entegreyi tutarak ayar çek.
2. Çapraz köşedeki ayağı lehimle lehimlerken yine kotrol et kayama var mı yok mu.Son genel kotrol yap ayaklarda kayma var mı.
3. Ayakların üzerine flux damlat , havya ucuna az bişey lehim al, havya ucunu seri şekilde gezdir ve lehimle.

Recep METE

Alıntı yapılan: Ersin - 20 Temmuz 2015, 15:43:05
1.  Köşede ki pinin birini lehimle , bunu yaparken cımbızla entegreyi tutarak ayar çek.
2. Çapraz köşedeki ayağı lehimle lehimlerken yine kotrol et kayama var mı yok mu.Son genel kotrol yap ayaklarda kayma var mı.
3. Ayakların üzerine flux damlat , havya ucuna az bişey lehim al, havya ucunu seri şekilde gezdir ve lehimle.
Köşedeki pinin birini lehimlemenin mantığı nedir acaba?
printf(lcd_putc,"\f  Ne kadar okursan oku, bilgine, yakışır şekilde davranmıyorsan cahilsin demektir.  \n   semfero");d

t2

Köşe olması şart değil.  her iki taraftan 1 adet pini düzgünce lehimledikten sonra  entegrenin kımıldaması önlenmiş olur.
sonra diğerleri de düzgünce lehimlenebilir.

İlk 2 pini yanlış lehimlerseniz sonraki pinleri de yanlış lehimlersiniz. hizalama kayar, yanlışı düzeltmek daha zor olur.

kutahyaspor

hiç smd lehimlemedim ama linkteki çözüm hoşuma gitti, paylaşmak istedim.

http://vpapanik.blogspot.com.tr/2015/02/the-smd-beak.html

edit: imla

diot

kafanur

Teşekkür ederim arkadaşlar,

peki kaç wattlık havya kullanmam gerekiyor sizce?

t2

SMD malzeme lehimlemek için kullanılacak havya
ucuz ise, 30W
Pahalısindan ise, 20W
Daha pahalisindan ise, 18W.

Ersin

Alıntı YapKöşe olması şart değil.  her iki taraftan 1 adet pini düzgünce lehimledikten sonra  entegrenin kımıldaması önlenmiş olur.
Köşe olması şart değil ama arada herhangi bir pini lenimlerseniz , lehim yandaki pine yayılma olasılığı çok yuksek, koşede olduğu zaman o koşe de olan açı ile sadece o ucu lehimlersiniz.

Alıntı YapKöşedeki pinin birini lehimlemenin mantığı nedir acaba?
Entegreyi sabitlemek,entegrede kayma var ise ve sadece tek o pin i lehimledi iseniz ayar çekmek daha kolay olur.

Alıntı Yappeki kaç wattlık havya kullanmam gerekiyor sizce?
20-40w arası değişir , bu sadece havya kalitesine değil havya ucuna da bağlı.

kafanur

sıcak hava tabancası aldım arkadaşlar. bunu nasıl kullanacağım. krem lehimde aldım. sıcak havayı entegrenin tam üstüne mi tutacağım yoksa kenarlarına gelecek şekilde eğim vererek mi kullanacağım ? yardımcı olur musunuz. bu işin mantığı nedir. teşekkür ederim.