Gyrouse :) MPU6050+STM32F407 ile Mouse uygulaması

Başlatan LukeSkywalker, 25 Temmuz 2015, 14:59:10

LukeSkywalker

! No longer available

Kodları şu anda çok karman çorman biraz düzenledikten sonra paylaşacağım.

engerex

Karamel

hocam tebrik ederim ::) cok guzel bir calisma olmus ::)

mesaj birleştirme:: 25 Temmuz 2015, 18:34:35

hocam izninizle projeniz ile ilgili size birsey sormak istiyorum.

mouse movement lari linear olarak mi yapiliyor? yani sensor sola egildiginde sola egilme acisina gore sola movement hizi degisiyormu? yoksa sabitmi?

videodan sanki sabit gibi geldi bana. eger aciya gore non linear gareket olursa. movements gercek mouse un kine daha cok benzeyebilir ::)

argeman

Merhaba tebrik ederim,dün akşam trt nin bir kanalında giyilebilir teknoloji konusu vardı,10 kişilik Türk arge ekibi 2 yıl sonunda bu ürünü(ilk verdiğim link) ortaya çıkarmış,ve dünyada ilk biz yaptık diyorlar,fakat 2. verdiğim linkte 2010 yılında Deanmark ltd nin buna çok benzer bir ürünü var kafam karıştı..

http://www.teknolo.com/flying-fingers/

http://www.haber5.com/teknoloji/eldiven-gibi-giyilen-mouse

LukeSkywalker

@Karamel  burada accelerometer değil gyro kullandım. Eğilme açısına göre değil açısal hıza göre hareket verdim imlece. Videodaki çalışmada imleç hassasiyetini değiştirmedim. Hız sabit bu sebepten. Ama profesyonel bir çalışma yapılacak olursa hareketin hızına bağlı olarak hassasiyet değiştirilebilir.

Gökhan BEKEN

Ben de uğraşmıştım bu tarz bir proje ile. Kullanılmadığı zaman güç tasarrufu yapmak için düşük güç ile çalışan stm32L serisi mcu kullanmak daha iyi olur.
Tıklamaları da mpu6050 ile yapmıştım ben.
HID destekleyen bir bluetooth modül kullanarak hem bilgisayara hem de mobil cihazlara bağlanabilirsiniz.
Ticari bir proje olduğu için paylaşamıyorum detayları.
Bir de güzel bir proje var bununla ilgili, paylaşmak istedim:
https://www.kickstarter.com/projects/1761670738/ring-shortcut-everything
https://www.youtube.com/watch?v=MWiM0xaRPpc

Türk yapımı bir eldiven mouse vardı bir de: http://www.flyingfingers.co/
Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

LukeSkywalker

Evet aslinda blogumda flying fingersdan esinlenerek yaptigimi yazmistim. Tiklamalari gyro veya accelero ile yapmak benim de aklima gelmedi değil . Gyroyu elin ust kismina accelerometerlari da parmaklara yerlestirerek tiklamalar yapilabilir.Benimki can sıkıntısı, vakit oldurecek seyler ariyorum bu aralar.

mesaj birleştirme:: 26 Temmuz 2015, 09:04:10

@Karamel, sen böyle birşeyden bahsediyordun sanırım ;

! No longer available

engerex

~10 yıl önce Amerikaların gözle kontrol edilen bilgisayarı izlemiştim. Fare yerine kamera gözü takip ediyor ve tıklamak için göz kırıyorsun. Geçenlerde sanırım ITÜ'nün de aynı sistemini gördüm. Adamların ~10-15 yıl önce yaptıklarını yapıyoruz. Yalnız bunu ilk biz yapıyoruz, ilkiz tekiz gibi sunmak doğru değil. (Gözle kontrol edilebilen PC derken kamera + yazılım fare görevi görüyor. Farklı bir bilgisayar yok.)

LukeSkywalker

Ben de 6 yil once eog sinyalleriyle fare kontrolu yapan bir sistem gormustum gazi universitesinde. Tabiki kamera gibi konforlu degildi.

tekosis

kasası android kontrollü rgb kartı ile aydınlatılmış pc de yapılan güzel bir uygulama olmuş :) müzikte ayrı güzel...
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsin, bu nice okumaktır.

Karamel

Alıntı yapılan: LukeSkywalker - 26 Temmuz 2015, 07:41:58
Evet aslinda blogumda flying fingersdan esinlenerek yaptigimi yazmistim. Tiklamalari gyro veya accelero ile yapmak benim de aklima gelmedi değil . Gyroyu elin ust kismina accelerometerlari da parmaklara yerlestirerek tiklamalar yapilabilir.Benimki can sıkıntısı, vakit oldurecek seyler ariyorum bu aralar.

mesaj birleştirme:: 26 Temmuz 2015, 09:04:10

@Karamel, sen böyle birşeyden bahsediyordun sanırım ;

! No longer available

evet hocam :) simdi tipki bir gercek mouse gibi cok daha basarili olmus. ::)

basarilarinizin devamini dilerim hocam :)

engerex

Fareye ek olarak klavyede bekliyoruz. Bir cihaz = iki cihaz.

LukeSkywalker

argeman

Alıntı yapılan: engerex - 26 Temmuz 2015, 13:39:19
~10 yıl önce Amerikaların gözle kontrol edilen bilgisayarı izlemiştim. Fare yerine kamera gözü takip ediyor ve tıklamak için göz kırıyorsun. Geçenlerde sanırım ITÜ'nün de aynı sistemini gördüm. Adamların ~10-15 yıl önce yaptıklarını yapıyoruz. Yalnız bunu ilk biz yapıyoruz, ilkiz tekiz gibi sunmak doğru değil. (Gözle kontrol edilebilen PC derken kamera + yazılım fare görevi görüyor. Farklı bir bilgisayar yok.)
[/quote

Stephen Hawking bu sistemi mi kullanıyor hep merak etmiştim.

KaraBekir

Bunun benzeri bir uygulama STM32F4 Discovery kit demo programında vardı diye hatırlıyorum.

Web kamera ile böyle birşey yapalı çok oldu. Projeyi geliştirmeyi düşündüm ve bu iş için asus xtion pro live kamera aldım ama sensör üreten firma apple tarafından satın alınıp kamera/sensör satışı ve desteği durduruldu. Askere gittim geldim. Proje klasörünü bile bulamıyorum. Merak edenler için web kamera ile çalışan projenin videosu aşağıda:

! No longer available