STK4231II+LM1036 2X100W stereo anfi çalışması...

Başlatan X-Fi, 02 Eylül 2005, 12:11:35

X-Fi

----------------------------X-Fi----------------------------

yaptım işde bişeyler çalışdıya ona şükür etmek lazım hehe  :D

galiba halkısınız güzel çalışıyo ama bundan sonra mosfet anfiden başka anfi yapmam STK kesmez oldu daha güçlüsünü yapıcam

allaha emanetsiniz dostlarım...
http://www.coskunergan.dev/    (Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir.)

CaFFeiNe

Güzel bir çalışma yapmışsın
nasıl temiz bir ses veriyormu bas vurunca yada sesi açınca cızırtılar boğulmalar filan oluyomu bende bazen kendime güzel bir anfi yapayım diyom ama bu işlerden pek anlamam

X-Fi

yok hiç bir çızıltı yok STK ların bu özelligi güzel zaten anfiden hiç anlamasan bile yanlış yapma temiz işcilik yap çalıştır cayır cayır çalışır hiçbir sorun yaşamazsın

zaten bunun için stk larla başlamak en ii si dır daha sonra mosfet ile devam ediceksin bak tahmin etmiyodum ama lm10 36 ile stk çok güzel çalıştı basları tam istedigim gibi denemeniz lazım....

allaha emanet siniz...
http://www.coskunergan.dev/    (Yürümekle varılmaz, lakin varanlar yürüyenlerdir.)

sinem

STK lar sorunsuz çalışıyor ama bulması çok zor ayrıca biraz pahalı bir entegre

X-Fi

yukarıdaki resimlerde fişi de var 18.00 YTL biraz zengin işi tabi  :D hehe

ama uaraşmıyosun yapıyosun geçiyosun hem yanma olasılıgı çok az mesela bende bi tanede STK4048 var inş onu da kutuya koyup yayınlarım burda nerdeyse iki senelik hala bozulmadı

nys dedigim gibi STK kolaya kaçmak oluyo yakında 2 X 500W mosfet anfiyke karşınızda olucam herşey hazır birazda para bulabilsem belkide sponsor tutarım hehe  :D

saygılarrrrrrrrrrrrrrrrrr by:--------------------X-Fi---------------------

trexmilennium

sevgili arkadaşım devreyi yapmışsın hoş, güzel, ama bizde isteriz...
Acaba bu devrenin gerçek ölçülü bir baskı devresini+yerleşim planını göndermen mümükün mü?
Çünkü resimlerden bunu çözmek biraz zor!
ayrıca trafo büyük gibi görünüyor!
Kaç Volt ve wattlık bir trafo aldın? Veya yaptırdın?
ben lm1036N i yaptım ama çok dandik bir entegre gibi geldi bana!
BA3822 ile 5 kanal eqo devresi yaptım entegre 1 YTL ve 1036N den çok daha kaliteli bir ses elde ediliyor. ama çok arttırıp azaltmıyor. Şu an elimde devre veya baskı devre olmadığından veremiyorum. Ama elektronik devre uygulamaları-3 (yeşil bir kitap). ismi böyleydi sanırım. bu kitapta devresi var.
Çok acil bekilyorum.
Mailime de gönderebilirsin.
Trexmilennium2@yahoo.com teşekkür ederim...

X-Fi

öncelikle burada anlatıyım...

--------besleme----------
trafom 250W baslemede 4 adet 6A diyot kullandım 2 tanede 10.000mf /63V kondansatör var +50 ve- 50 V çıkış alıyorum bu beslemeden. birde ayriyetten 7812 ile bi besleme daha var küçük oda LM1036 yı ve fanı besliyo...

-------amplifier---------

kardeş inanmıcaksın ama amplifierin tam olarak bi baskı devresi yok

http://rapidshare.de/files/4682511/STK4231II.pdf.html  

papid e pdf uzantılı bi dosya bıraktım onun üzerinde tüm açıklamalar var STK4231II nin datasheet i onun içinde bi tane de baskı devre var ben onu kullandım

adamlar bide gıcıklık olsun yapamazsınlan diye baskı devreyi silinik vermnişler ben de kalemle üzerinden geçtim boş olan yolları kullanmadım yani anlıyacagın fazla degişiklik yapmadan o baskı devreyi kullandım resimle karşılaştırırsan anlarsın

malzeme listesi de orada var

------------ton-kontrol-------------

LM 1036N kullandım dedigin gibi daha ucuzla daha ii verim almak mümkün tabi ama paraya kıymadık 3.5 YTl verdim LM yi aldım (pahalı olduguna göre güzel çalışacak diyerekten hehehe :D ) board üzerinde çalışdırdım güzel çalışdı en önemlisi sesde kısma yapmadan ton degiştirebiliyodu

daha sonra baskı devre yaptım stk ile birleştirdim şu anda hiç sorunsuz çalışıyorlar tiz i sonuna dayadıgımda kulakları tırmalıyor bası sonuna daya dıgımda ise camları sallıyo benim de istedigim bu zaten hehe :D

http://rapidshare.de/files/4683585/LM1036N.pdf.html

bunun da datasheet ini rapid e bıraktım isteyen yukarıdaki linki tıklayarak indirebilir

ton kontrolum baskılı devresini veremiyorum çünkü kolay bi devre hem benimkisinde iki tanede vu metre mevcut

yanlarda gördügünüz ledler vu metre oluyor aslında gereksiz ama ben çok severim böyle aksesuarları hehe  :D

vu metreyide LM 3915 ile yaptım ondan da iki tane kullandım bir tanesi 10 ledi sürüyor iki tane entegreyle stereo vumetre oluşturdum...

işde bu kadar gerkli bilgiyi burda vermek istedim başkaları da faydalana bilir sorun çıkarsa yardımçı olmaya hazırım

ginede söylemeden edemedim dikkatli olun çünkü bu benim ikinci entegrem  :cry: en küçük hatada yakıyor geçiyor ben o kadar dikkat ettim hem çalışmışdı da sadece kutuya koyması kalmışdı kutuya monta ettim dümeye dokundum güm :lol:

özellikle leyimleri düzgün yapın ağalar yoksa benim gibi haftalıkları entegreye yatırırsınız hehe  :lol:

çenem düşdü gene biraz daha gülersem konuyu birazda gülelime taşıcaklar hehe :D

allaha emanetsiniz..

ilyas

Selam eline sağlı güzel olmuş.

Ama bu arkadaşımızdan sonra yapıcak arkadaşlar LM1036 kullanmasınlar çünkü ses kalitesi açısından tatmin edici bir ton kontrolü yapmak pek mümkün olmuyor.Bende stereo 4048 de bunu kullandım ama zamanla pek iyi olmadığını burdan tekrar ifade etmek istiyorum.

Trafon iyi çok büyük değil.

Sanki hoparlörlerin birazcık küçük gibi görünüyor.(markası ve watt ıda önemli tabi)

Çalışmalarının devamını dilerim paylaştığın için teşekkürler...
[email]turkilyas@hotmail.com[/email] [email]turkilyas@gmail.com[/email]

xDELlX

kardeş güzel yapmışsın hoş yapmışsın da bu alet biraz küçük olmuş senden daha güçlüsünü bekliyoruz  :twisted:

kardeş bişey daha anfinin içi çorba gibi olmuş o kaploları düzene sokarsan daha ii olcak oke  ;)

kendinize ii bakın ağalar.. :lol:

allaha emanet olun.. :lol:
adamın karısı mikros'a girmiş adam ise şok'a...zuhahahhaha :twisted:

SpeedyX

X-Fi

speedyX arkadaşımın msn adresini veriyim kendisine sor sen X_Fi misin yada onu nerden tanıyosun diye  :lol:

deli_cocuk_14@hotmail.com

allaha emanet.. :lol:

CLR

Arkadaşlar TDA 4292 ses işlemcisini deneyin piyasada da var 5 milyon.
fakat çok iyi ton bir kontrol,
volume kontrolü
bass kontrol
tiz kontrol
balance
loudness (LM 1036 veya LM 1040 'daki gibi dandik değil)
Loudness: düşük ses seviyesinde bassları arttırıyor.
Baz genişliği (sesin stereo özelliğini arttırıyor)

vcc 15v'ta kullanın (ben 7815 kullandım )
Sorusu olana yardımcı olurum.
Knowledge and Experience are Power

dogukanefsanesi

TDA4292 hakkında bazı sorularım var.
Ufak 2x20W bir amfi yaptım. Bana bu kadarı yeterli. Ancak ses kaynağım hafif bozuk bir walkman olunca sırf orta frekansların yüksek olduğu bir ses alıyorum, bas ve tiz sesleri biraz yükselterek çıkışı daha normale yaklaştırmak istiyorum. Ton kontrol devresi olarak bunu mu kullanayım? Amfi nin gücünü eski bir bilgisayar güçkaynağından sağlıyorum (12V). 3.3,5,12V mevcut. Ne önerirsiniz?

Saygılar

mau2002

bu devrenin acık seması var mı oradaki bobini elle mi sardın
bide bu stk lardaki mute ile stan-by nasıl kullanılıyo sase ile mute arasına anahtarmı koycaz

mcclayn100

bu serilerinde mute ve stereo var hatta bende bunun 2x120 wt olan var bakmak isterseniz web sayfama gelin

Edit: mcclayn100, iyi niyeti suistimal etmeyin. Lütfen bu tür mesaj yazmaktan uzak durun. Bu sitede pazarlık yapılmaz, karşılık beklenmez. Reklam yapılmaz, üye transferi iyi karşılanmaz... Bu kurallara uymak istemeyenlerin de kendi kendinin moderatörlüğünü yapması beklenir. Aksi taktirde moderatör olarak müdahele etmek zorunda kalırız.