programlayıcı ömrünü kısaltma

Başlatan WrtM, 13 Ocak 2016, 20:47:27

WrtM

iyi çalışmalar, projemiz için müşteriye hex kodu vereceğim ancak belirli bir sayıdan sonra programlamasını istemiyorum.sıfırdan kendi programcımı yapıp  hex kodunu pice yazan devre yapsam ,belirli bir sayıdan sonra programlamasına izin vermesem diye düşündüm ancak gözüm pek kesmedi.herhalde müşteriye vereceğim salt hex dosyası üzerinden böyle bir işlem yapılmaz?

MrDarK

Salt hex ile bu iş zor bence.

En temizi bence böyle bir iş için, chip içine bootloader yazacaksın. Internete bağlı bir bilgisayar üzerinden her cihazın ID'sinden gizli bir kod göndermeden aktif hale gelmeyecek şekilde sistemini kurarsan bence olay tamamlanır :)
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

WrtM

çok mantıklı, ancak daha basit ve kolay uygulanabilecek bir fikir arıyorum.Bu arada programlanacak entegre 12f675.  programcı kartın internetten bana ulaşıp pogramlama izni istemesi biraz uzun bir yol olur düşüncesindeyim.

t2

Hex kodunu müşteriye vermeden programlayıcı hafızasına gömersiniz.
Programlayıcının programı  kaç defa programlama yaptığını sayar. Sayı bittiğinde artık programlamaz. Kırmızı lamba yanar.

Programı hafızasında tutup başka pici programlayabilecek programlayıcı nasıl yapılır? bunu araştırmak gerek.
En kolayı PICKIT2'nin modifiye edilmesidir. Normalde bilgisayardan  yüklenen HEXi alır Bilgisayarsız olarak programlama yapabilir.
Bu özelliği modifiye edilir. Yeni cihazın PICKIT2 olduğu anlaşılmaz. başka bir cihaz gibi görünür. Bilgisayar programını müşteriye vermezsiniz. Sadece programlayıcı verilir.

PICKIT2 kodu açıktır.




Okan AKÇA

hex vermeyi  taahhüt ettiginize göre boyle bir işe girmenin bir anlamı yok bence

berat23

hex kodun içinde herhangi bir yere bir anlamsız bir kod ekleyip bunu kendi yazdığınız programlayıcı ile atarsanız sorun çözülür. kod bozuk olduğundan başka programlayıcı ile atılırsa çalışmaz. o eklenen kodların içinde counter yapar kaç kere atılabilir sayarsınız. kendi yazdığınız programlayıcı da kodu atarken içinden eklediklerinizi çıkarır atar.

Abdullahtekin

Alıntı yapılan: Okan AKÇA - 13 Ocak 2016, 22:20:38
hex vermeyi  taahhüt ettiginize göre boyle bir işe girmenin bir anlamı yok bence

+1

kayatech

Programlanan entegrenin çalışması için rs232 den bir veri bekler. Bu veriyi aldıktan sonra EPROM 'a kayıt eder.Artık o PIC direk çalışabilir.
rs232 verisi için bir tane el terminali yaparsınız. Entegreyi programladıktan sonra ister kart üstündeki bir sokete ister el terminalindeki sokete PIC 'i takar. PIC çalışır ve el terminali veriyi gönderir. EL terminali siz kaçtane istiyorsanız o kadar PIC'i aktif hale getirir.

Maxim

basit olarak şöyle yapılamazmı?

programın en başına eeproma bir rakam yazıyoruz
tabi önce o adresi okuyup boş olduğunu test ediyoruz.
diyelim 100

her enerji verildiğinde ise bir sonraki satırda counter başka bir sayıyı arttırarak yukarı sayacak
ve bunu başka bir eeprom adresine yazacak.

bir sonraki komutumuz ise 100 ile bu ikinci sayıyı karşılaştıracak
ve 2. sayı 100 olunca işlemciyi reset edecek sürekli

en kötü her 100 açma sonrası işlemciyi silip tekrar hex kodunu yüklemesi lazım
bu, bir süre sonra bıkkınlık verir