Tabletten elektrik alıyorum.

Başlatan veliusta, 11 Şubat 2016, 14:16:29

veliusta

Tablet var. Arkası Metal. 5V Adaptöründen Şarj olurken arkasına dokunduğumda elim titriyor.

Bugünde 12V Adaptörün GND'sini Tabletin USB Host GND'sine bağladım. Tekrar aynı şey oluyor.
Bunun sebebi nedir?  ???

Andromeda

Adaptörü kontrol edin ...büyük olasılık adaptör sorunsuzdur..
statik elektrik birikmiş olabilir üzerinizde..
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

veliusta

iki adaptörde mi sorunlu ?

Bugün Arduino ile Voltmetre yapmaya çalışıyorum. Defalarca 18V Bataryayı okutturuyorum sorun olmuyor. Fakat 12V adaptörü aynı şekilde okutturuyorum arada 24V gösterdiği oluyor. birkaç saniye sonrada seri haberleşme kopuyor.

mesaj birleştirme:: 12 Şubat 2016, 07:03:23

Tabletten adaptörü çıkartınca GND'sine dokunduğumda birşey olmuyor.

mesaj birleştirme:: 11 Şubat 2016, 17:05:12

Peki bunu nasıl açıklayacaksınız?
Nadirde olsa Ben prize telefonumu şarj etmek için telefonumu taktığımda PC Monitörüm kapanıp açılıyor ?

sovalye

Ekran kapanmissa o anda odanin elektrik sistemi pc ekrani ile adaptoru ayni anda tasiyamamistir. Akim dusunce ekran kapanmistir.

Karamel

ipek

adaptörün içinde 2.2nf Y Clas bir kapasitör bazen de 4.7 megaohm direnç te olabilir,bunun üzerinden primer taraftan sekonder tarafa bağlıdır, dediğiniz ölçüde kaçak makuldur,tehlikesi yoktur,bazen fişi ters çevirince gider,adaptörden bunu sökerseniz sorun kalmaz,fakat günümüzün teknolojisinde adaptörü açmak hemen hemen imkansızdır,bütün fiyakası bozulur...