Gizlenmiş Listbox örneği

Başlatan universitelim54, 29 Mayıs 2016, 09:21:39

universitelim54

Mrb Arkadaşlar

tıklanan resmin üzerinde listbox acılmasını istiyorum boşlugu tıklayınca veya seçimi yapılınca gizlensin. birde tıklanan resmin üzerinde çıkması çok önemli örnek resmi ekliyorum fikir açısından yorumlarınızı bekliyorum.

tunayk

Tasarım aşamasında forma bir list box ekle.  Listbox un visible özelliğini false yap.  Daha sonra , resmi gösteren picturebox nesnesinin Click event'i içine ;

listboxun adının Listbox1 olduğunu varsayarsak.

Listbox1.Location.X = PictureBox1.Location.X + Offset
Listbox1.Location.Y = PictureBox1.Location.Y + Offset
Listbox1.Visible = True

Eğer listboxun tam sol üst köşesinde görünmesini istersen Offset leri 0 olarak girebilirsin.

Daha sonra ister Listboxun IndexChanged eventine , istersen formun click eventi içine Listbox1.Visible= False yazarsın

universitelim54

Hemen yapıyorum allah razı olsun senden PLC editörü yapıyorum inşallah ülkemizi bir bağımlılıktan daha kurtarırırz

tunayk

Amin cümlemizden inş.  muvaffak olursunuz.

universitelim54

tunayk

Ne hatası veriyor?

Yazılanları C# yazılışına göre düzenlemen lazım. Kopyala yapıştır olmaz.  Satır sonrarında ; yok mesela. Senin kontrollerinin adı farklı olabilir. Onlara göre satırları düzeltmelisin.

Edit : Yazılanları genel bilgi olarak yazmıştım.  Denenmiş hali .NET 4.5 için aşağıdadır.

private void pictureBox1_Click(object sender, EventArgs e)
        {
            listBox1.Location = new Point(pictureBox1.Location.X,pictureBox1.Location.Y);         
            listBox1.Visible = true;
        }

Listboxun görüne bilmesi için pictureboxun üstündeki seviyede yer almalıdır.  Tasarımda üzerine sağ tıklayıp açılan menüde "BringToFront" seçersin.

universitelim54

tşkler hocam ıstedıgım gıbı calıstı ...