Etkinlik: Picproje 3 boyutlu yazıcı yapımı

Başlatan muhendisbey, 04 Haziran 2016, 12:06:33

muhendisbey

Peki elinle itmediğinde filamenti kemirmiş oluyor mu?

Normalde nozzle tıkandığında dişliler dönüyor ancak filament ilerlemiyor. Kenardaki iticiyi çıkardığımda  filamentin dişli tarafı kemirilmiş oluyor.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

yolcu27

Alıntı yapılan: gknaga - 03 Eylül 2016, 11:26:33
iyi günler arkadaşlar, ben yazıcının bağlantılarını yaptım arduino 1.0.5 ile karta verdiğiniz yazılımı yükledim ama repetier host yazıcı ayarlarından port ve transfer hızı 115200 yapmama rağmen yazıcının step motorlarını süremedim, bu neden kaynaklanabilir?

Ardiuno da firmware içinden baud ayarını
   115200 yaptınız mı o dosya içinde farklı bir değer vardi.

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

EMP_Otto

@muhendisbey  Hocam şimdi iyice ölçtüm biçtim rulman küçük geliyor  ;D  Filament tam olarak dişliye değmiyor.Çok hafif değiyor onunlada filament ilerlemiyor zaten.Plastik parça üzerinde değişiklik yapmam gerekiyor galiba.Filament dişliye tam değmediği için hafif bir kemirme oluyor elimle çevirirken.

Ayrıca filament resimdeki gibi bükülüp hotende giden deliğe girmiyor yada ben sokamadım.
Şimdilik tek sorunum extruder gibi görünüyor.Sürücüler ısınmıyor motorlar düzgün çalışıyor.Slicer ayarlarını yaptım.Dün solidle bikaç parca yapıp yazdırmaya calıstım filamentsiz hersey normal görünüyor.Birde şu extruder sorununu halledebilirsem fantazi peşine koşabiliriz.
Bu işler zordur,özveri ister...

gknaga

Ardiuno da firmware içinden herhangibir değişiklilk yapmadım

overlok

Bende sizin rulman hakkında yazıcaktım. Benim rulmanla dişli arasında normalde açıklık varken sizinkinde yok.

Bu arada o kırmızı görünen şey kablo. Onsuz da açık benimkinde.
Benim rulmanda 608, 21 küsür mm çapı.
Hanımların dikkatine, overlok makinesi ayağınıza geldi!

muhendisbey

benimkinde bir problem yok.
Bazen çinliler hatalı ürün gönderebiliyorlar. 22mm olması lazım dış çapının.
Arada filament varken alttaki resimdeki gibi olması lazım.

Başka extruder problemi yaşayan var mı?

mesaj birleştirme:: 03 Eylül 2016, 14:19:13

Rulman küçük kalmış olabilir.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

yolcu27

M104 S0 ; turn off temperature
G91
G1 E-2.00000 F2400.00000
G1 Z10
G90
G1 X0
G1 Y0
G1 Z0
M84     ; disable motors

şimdilik sıfır noktasına ayarladım deneme için şu merdiven şeklinde olan modeli basacağım yeniden. Bakalım nasıl hareket edecek.

EMP_Otto

Hocam dış capı 21.8 mm.Dişli kaynaklı bişey olabilir mi ? 608 den biraz daha büyük rulmanın adı nedir acaba?
@overlok hocam resimdeki gibi rulman sadece filamente değince filamentin diger tarafı dişliye değiyor mu?
Bende rulmana senin gönderdiğin resimdeki gibi değince dişliye değmiyor.Dişlinin en kalın yeri 8.9mm(dişsiz tarafı )

overlok

Hocam sanırım senin dişli ufak çaplı. Benim kullandığım dişli çapı 1,3 küsür. Flament olsa da olmasa da rulmanın bağlı olduğu kısımda açıklık var. Sıfır yapışmıyor dişlinin olduğu kısıma. Benim dişli şu:
http://www.direnc.net/#product&id=24987

EMP_Otto

Banada dişli kücük gibi geldi.Bende çinden almayı unutmustum gatordan aldım diye hatırlıyorum.Şimdi alacağımız dişliyi tam olarak nerde bulabilirim.Yine yanlıs birşey almak istemiyorum  ;D

overlok

EMP_Otto

overlok

Evet aldığım o. Telefondan bağlanıyorum, o yüzden link çalışmıyor.

omereliusuk

Extra bir konu açıp bunları yazsanız çok makbule geçecek. Yalnız yorum yapılamayacak şekilde bir başlık olmalı. İkinci bir kişi yazı yazamasın. Sadece gerekli gördüğünüz bilgileri bu bölüme yazın. Bir ara @z hocam arm stm Discovery kit için yapmıştı.

yolcu27

Bende bunu daha önce belirtmiştim etkinlik kapsamında yapılan güncelleştirmeler filan olursa yapım ve yazılım kısmı ayrı ayrı anlatılarak bir doküman oluşturursak çok faydalı olur. Resimler ve açıklamalar ile hazırlanabilir tabiki bu zaman gerektiren bir çalışma

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi