İşlemci max hızda neden kitlenir?

Başlatan quigon1977, 06 Eylül 2016, 22:09:55

quigon1977

Merhaba,
STM32L072 işlemci ile tft ekran(ssd1963) sürüyorum.  Fakat işlemciyi 48mhz ile çalıştırınca bir süre sonra kitleniyor.
40 mhz , 44 mhz ,20 mhz  hepsini denedim hiç sorun yok ama max. hızda çalışmıyor. Bunun nedenini bilen yardım etsin lütfen.

skara1214

Islemci degilde kullandigin ekran o hiza cevap vermiyordur. Kullandigin ekran kutuphane kodunda islemci cevap istiyordur ama istedigi cevabi alamayinca orada surekli kiyordur. Belli sureden kastini bilmiyorum ama belli debug ederek hangi satirda kaldigini anlayabilirsin
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

quigon1977

Evet öyleymiş. Ekranı devreden çıkartıp sadece led yakıp söndürdüm. Kitlenme yok. Peki şimdi ne yapmam gerekiyor?
SSD1963 yerine başka bir sürücü entegre ile mi çalışmam lazım?

skara1214

quigon1977

Ekranın rengini değiştirmek istediğim zaman yeni renk yukarıdan aşağıya doğru kayarak geliyor. Ama ben bunu görmek istemiyorum.
Pat diye bir anda yeni rengin gelmesini istiyorum. Cihaz alarm verdiğinde arka plan kızmızı olacak ama bu şekilde yavaş olursa amatör bir cihaz gibi görünecek.

z

Ekranın en dışından itibaren dikdörtgen çize çize ortaya doğru boyasan işe yaramaz mı?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

skara1214

Nexionun ekranlarini bir incele onlari kullanirsin belki

F493

Selam,

Bu tarama sorunu için SSD1963'ün frame buffer'ı dolduğunda ekrana update yap diye bir seçenek olabilir. İncelemenizde fayda var.

Esen kalın.