STM32F103C8'e ethernet çipi bağlamak

Başlatan z, 17 Eylül 2016, 18:33:38

z

Modemin 1 adet TurkCell portu var
4 adet de LAN portu var.

Bu durumda modemin 2 adet MAC adresi olma ihtimali varmı?

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

z

Aptal sorun ping atttığım yada internet gezginine IP yazarak girmeye çalıştığım makinenin wireless oluşundan kaynaklanıyormuş.

Modeme kablo ile  Note Pad bağladım ve ENC kitime ping de atabiliyorum üstelik ENC kitteki web sayfama a girebiliyorum.

Tüm günüm bu soruna gitti.

Wireles çalışan hiç bir makineden ENC kitime ulaşamıyorum.

Neden acaba?

kralsam

Alıntı yapılan: z - 04 Ekim 2016, 21:16:38
Aptal sorun ping atttığım yada internet gezginine IP yazarak girmeye çalıştığım makinenin wireless oluşundan kaynaklanıyormuş.

Modeme kablo ile  Note Pad bağladım ve ENC kitime ping de atabiliyorum üstelik ENC kitteki web sayfama a girebiliyorum.

Tüm günüm bu soruna gitti.

Wireles çalışan hiç bir makineden ENC kitime ulaşamıyorum.

Neden acaba?
hocam servislerden dnscache restart edip dener misin?
Buna windows 8 ve üstünde Ctrl+Alt+delete ile ulaşabilirsin.

z

TurkCell Huvaei HG245s modem WAN dan gelen kablo sayesinde internete bağlı.
Wireles olarak PC1, Laptop vs ye yayın yapıyor.

Modemin 4 Lan çıkışından birisini PC2'e diğerini ENC kite bağladım.

PC2 ile ENC kite pin atabiliyorum, explorer ile ENC kitteki web sayfasına ulaşabiliyorum.

PC1'den yada laptoptan ENC kite ulaşamıyorum.

Modemde 7777 portunu ENC kitin IP nosuna yönlendirdim. Dışarından da ENC kite ulaşamıyorum.

PC1 yada laptoptan ENC kite ping attığımda ENC kit ping isteğini alıyor ve cevap veriyor fakat cevap ping atan makineye ulaşmıyor

Port yönlendirmesi yaptığımda dış ipden ENC kitteki web sayfasına girmek istersem ENC kitin hiç birşeyden haberi olmuyor.

kralsam

Alıntı yapılan: z - 05 Ekim 2016, 00:06:21

PC2 ile ENC kite pin atabiliyorum, explorer ile ENC kitteki web sayfasına ulaşabiliyorum.

PC1'den yada laptoptan ENC kite ulaşamıyorum.

Modemde 7777 portunu ENC kitin IP nosuna yönlendirdim. Dışarından da ENC kite ulaşamıyorum.

PC1 yada laptoptan ENC kite ping attığımda ENC kit ping isteğini alıyor ve cevap veriyor fakat cevap ping atan makineye ulaşmıyor

Port yönlendirmesi yaptığımda dış ipden ENC kitteki web sayfasına girmek istersem ENC kitin hiç birşeyden haberi olmuyor.
hocam önce modem dış ip sini öğrenmeniz gerekiyor.
http://www.ipsorgu.com/

sonra evde bağlı olmayan bir internet ile örneğin 3G bağlantı yapmayı deneyin.

mesaj birleştirme:: 05 Ekim 2016, 00:16:42

Port girmeyi unutmayın :7777

z

Anladım deneyeyim hemen.

Kralsam özel mesaj attım.

Modemde port yönlendirme bilgilerim.

yamak

Hocam 20. portu kullanıyosanız ondan kaynaklanıyo olabilir probleminiz.20. port normalde ftp için kullanılıyo.Bir de aslında source port a müdahale etmemeniz gerekir.Çünkü source port işletim sistemi tarafından belirlenir normalde.

MC_Skywalker

z

Neyse port yönlendirme işini bir başka başlıkta sordum ve sistem sağlayıcı firma ile çözmem gerekiyormuş.

Şimdi projenin eksikliklerini gidereceğim.

Bir ton kod yazmıştım onları tekrardan geri düzelteceğim zira program boyutunu çok artırdı.

Bunlar;

1) Herhangi bir IP'ye adrese ping atma rutini
2) Networkteki cihazlara ARP sorgusu yapma rutini.

Öncelikle TCP rutinimi elden geçirmem gerekecek. TCP rutininde flaglara göre davranış belirleyen rutinler de hemen hemen birbirinin aynı program parçalarından oluştu. Bunları tek bir fonksiyona çevirirsem program boyu bir hayli düşecek.

TCP de paket kayıp olursa, yada bir şeyler ters giderse mevcut rutinler  işin üstesinden tam gelemiyor. TCP iletişimle ilgili çok iyi bir kaynak lazım.

TCP tam olarak oturaklı hale gelince stack işine başlayacağım.

--------------------------------

TCP'de port olayını da tam anlamadım. TCP rutinim TCP paketi açıyor ........ ardından portları swap edip devamında gerekli cevabı hazılıyor.

Dolayısı ile bana istekte bulunulan source ve dest portlar ne ise o portlarla devam ediyorum.
Hey bu portu kullanamayız gibi bir eleme yapmıyorum.

Böyle bir elemeyi yapmak TCP'nin mi yoksa başka birinin mi işi ?
TCP için güzel bir dokuman linki verebilecek var mı?

CoşkuN

z

! No longer available

@Coskun dokuman için sağolasın fakat bu tip dokümanlar sonuç odaklı çalışmalar için değil de konu üzerine uzmanlaşlaşacaklara hitap ediyor.

Resim, tablo, grafik vs üzerinde anlatımlı dokümanları daha iyi kavrıyorum.

C -> B'ye SYN yolladı.
C -< B C ye ACK/SYN yolladı
C -> B ye ACK yolladı

ACK No ve Seq No şu idi şu oldu.

Arada paket kayboldu. Bunun üzerine C B'ye şunu yolladı. B haaa paket kaybolmuş o zaman o paketi yeniden yollayayım dedi tarzında muhabbetlerin ele alındığı bir doküman yok mudur?

z

Web server çalışması: Alt seviyede neler olup bitiyor hakkındaki yazılarım.

Ethernetten gelip giden paketler
ARP paket hakkında
IP paket hakkında

z

Blog sayfamdaki açıklamalarımı nasıl buluyorsunuz?

Anlatım yeterince açık mı?

mistek

Alıntı yapılan: z - 05 Ekim 2016, 22:23:25
Blog sayfamdaki açıklamalarımı nasıl buluyorsunuz?

Anlatım yeterince açık mı?

Hocam anlatım genel olarak açık ve anlaşılır bunun yanında yazıları ara ara renklendirmeniz çok iyi oldu.
boş işlerin adamı ---- OHM Kanunu: I = V/R ---- Güç Formülü: P = V*I = I^2*R = V^2/R

engerex

Elinize sağlık. Çok güzel bir çalışma oldu. Ayrıca kodları yayınlamaktan önemlisi konuyu detaylı açıklamanız çok daha önemli.

0x70C1 yi renklendirdiğiniz turkuaz bunun rengini değiştirmeniz mümkün mü? Okunabilirliği az.