inkjet plotter

Başlatan murats123, 02 Kasım 2005, 03:19:51

MC_Skywalker

Alıntı yapılan: "mhk"Sevgili murats123. Bu projeyi başarırsan ,lazer yazıcıyı denemeni isterim eğer imkanın olursa. Bakırlı plaketlere direk baskı için.

Bir zamanlar Lazer  ile dev projeksiyon TV  yapmayı düşünmüştüm fakat bu iş için ayıracak çok zamanım yoktu. daha sonradan şu anada çalışmakta olduğum işe başladım ve katı sert ışığa duyarlı tabaka (fotopolimer kalıp) üzerine baskı yapan Computer To Plate sistemlerine teknik destek veriyorum. bu sistemlerlerin ilk nesilerinde 200W DPS Pump Laser kullanıyor ve Sürücü PC den gelen 16 Bit paralell datayı akusto optik modülatör yardımı ile laser ışının modüle edip spiner vb gibi diğer optik malzeme üzerinden geçip kalıba düşüyor. yani nesilerde ise diyot lazer on/off yapılarrak laser ışını modüle ediliyor.

yukarıdaki açıklmayaı yaptıktan sonra eğer lazer yazıcı sitemi ile basacak isen;

1) Lazer in gücü çok öemli. Işın kaynaktan çıktıktan sonra hedefe geçen mesafe nekadar uzar ise laser gücünü ona göre artırman gerek.
2) diyot laser kullanıp on/off ile ışını modüle et zira ne dandik akusto optik modülatör 10000$
3) Optik parçalar çok pahalı piyasadaki lazer yazıcılarda plastikten üretilme optik parçlar kullanılıyor
4) makinada hassa kontrol olması gerekn yerlerde DC Servo (DC mot+optical encoder + tako) motro kullanılmış diğer yerlerde AC Servo

aslında yazacak çok şey var toparlayamadığım için şimdilik burda kesiyorum bilgi isteyen olursa bilgi trasferinde bulunurum.

z

Bahsettiğin 200W laser nasıl bir şey, delme kesme yapabilirmi?

Üreticinin linki varmı? Malzemenin fiyatı bellimi?
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

g6n

ya kusura bakma sira ile okudugum icin diger basliktaki yazinin senin oldugunu bilmeden bir seyler yazdim iyisimi sen bana tam olcekli bir boyutlandirma bilgilerini ver ben dosyayayi senin icin hazirlayayim eger denemeler basarili olursa olceklendirme icin senin projene ozel bir program yazarim
iyi calismalar
g6n

MC_Skywalker

Şu ana içn artık kullandığımız bu model üretilmiyor 150mW sistemi dönüştürüyoruz

200mW lık laser Coherent's Compass™ X15M  serisinden Coherent Compass™ 415M

dönüşümde  Coherent's Compass™ X15M  serisinden Coherent Compass™ 315M ( http://www.coherentinc.com/downloads/Compass315M_DS.pdf )laser kullanıyoruz.

http://www.coherentinc.com/Lasers/index.cfm?fuseaction=show.page&ID=871&loc=834&ShowMe=More aderesinde bilgilere ulaşa bilirsin