3D Printer Tavsiyesi

Başlatan Mucit23, 05 Ekim 2018, 16:55:01

Mucit23

Selamlar

Şirkette genel amaçlı prototip parça üretimi için iyi bir 3D Printer alınacak. Baskı kalitesi olabildiğince iyi olması isteniyor. Fiyat olarak max 100.000 gibi bir bütçe var. Bu bütçeye 1 Adet çok iyi makina alınabileceği gibi  biri orta kalite biri yüksek kalite iki makina da alabiliriz.

Birkaç makinaya baktım Ultimaker 2, 3  gibi makinalar iş görür gibi düşünüyorum fakat daha önce bu konuda hiç tecrübem olmadığı için sormak istedim.

Ne önerirsiniz?

sigmoid

Ultimaker filament kullanır. Açıkcası filament ile alınabilecek kalite belli bir düzeye kadar oluyor.

Formlabs 2 yi düşünebilirsiniz. Sıvı reçineyi uv lazer ile donduruyor. Çözünürlüğü yüksek, reçine maliyetide yüksek. Baskı alanı küçük.

Mucit23

Açıkçası Filamentli yazıcı daha çok iş görür. Çünkü filament bir çok yerde bulunabiliyor. Amacımız bu yazıcılar içerisinden en az sorun çıkaran ve baskı kalitesi en iyi olan ürünü almak.

Birde Tozdan baskı yapanlar var. Bunlar hakkında bilgisi olan var mı?

tekosis

Hiç 3d yazıcı kullanmadım ama "rigit 3d" diye bir yerli marka var güzel bir ürüne benziyor.
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsin, bu nice okumaktır.

MuratHp

Merhaba, rigid3D'i pek tavsiye etmem açıkcası memnun kalmadım kullanırken. Ultimaker 2+, Atom, Prusa i3 çin klonu kullandım.

- Ultimaker için konuşacak olursam; bir kere ayarlandıktan sonra gayet iyi baskılar alınabilmektedir. Fakat ayarlar düzgün yapılmazsa, çok üzüyor ve uğraştırıyor baya. Biz pla baskı yapıyoruz. Fakat karbon fiber bastıktan sonra cihaz sapıttı tekrar toparlanması çok uzun sürdü ondan dolayı eğer basımı zorlu malzemeler kullancaksanız ona göre bir yazıcı bakmanız uygun olabilir.
- Atom hakkında ise hangi modeli olduğunu bilmiyorum açıkcası ama ısıtma tablası yok cihazın bu da çok büyük bir eksiklik olarak görmekteyim. Çünkü parçanın tutunması için çok önemli bir faktör.
- Prusa i3 çin klonu ise evde kullandığım bir cihaz fakat ayarlarının yapılması vs uzun sürmektedir. Ondan dolayı sizin işinizi pek görceğini düşünmüyorum.

Eğer bütçeniz o kadar yüksekse daha profesyonel olan cihazlara bakabilirsiniz. Fakat hangi marka vs bilgim yok.

Bir başka eklemek istediğim ise 3B yazıcılar 3 tip bildiğim kadarıyla bunlar; FDM, SLA, SLS.
FDM, Ultimaker gibi ekstrüzyon ile üretim yapanlar. SLA ise formlab gibi reçine üretimi, SLS ise sizin söylediğiniz laser ile üretim yapanlar. SLS cihazlar gerçekten çok pahalıdır fakat iyi bir kalite alabilirsiniz.

Tavsiye olarak da verebileceğim, orjinal prusa i3 mk3. Açıkcası tablaya yaptıkları değişiklikler ve internette gördüğüm baskı kalitesi olarak en beğendiğim cihaz o, aynı zamanda multi material upgrade 2.0 aparatını yerleştirip tek bir ekstrüder kullanarak 5 farklı renkle aynı anda baskı yapabilirsiniz.

LukeSkywalker


erkan614

İyi günler
Şu an bildiğim kadarı ile tribot 3D dp3050
Çok iyi bir cihaz
Yapan firma birçok parçasını flement iticiyi kendi tasarımı yüksek hassasiyetli kaliteli
Bir makina üreticisini yakınen tanırım ve tavsiye ederim
Gidin bir konuşun derim
http://www.orijinmakina.com
https://vimeo.com/127162809

argelojik

Kalite istiyorsan Mojo. Ama onun da flementleri ve kartuşu pahalı. Amerikan malı.

Eugene

Bütçeniz SLA icin gayet yeterli hatta fazla bile. İşletme maliyetlerinde de rahatsanız SLA yazıcı alın. Ben bir tevo tarantula alıp modifiye ederek cok rijit ve hassas bir cihaz yaptım. Gayet memnunum. Bütçe yeterli değilse o çözümü tavsiye edebilirdim.

Mucit23

Prototip üretimi için acil olarak bir makine almamız gerekiyor.(Birçok parça basılacak bu parçaların dışarıda basılması makine fiyatı tutuyor) Şimdilik 2000-4000TL lik normal filamentli bir makine alıp işimizi görmek istiyoruz. Sonrasına ihtiyaca göre bakacağız gibi.

mustafacan

Alıntı yapılan: Mucit23 - 07 Ekim 2018, 21:54:29Prototip üretimi için acil olarak bir makine almamız gerekiyor.(Birçok parça basılacak bu parçaların dışarıda basılması makine fiyatı tutuyor) Şimdilik 2000-4000TL lik normal filamentli bir makine alıp işimizi görmek istiyoruz. Sonrasına ihtiyaca göre bakacağız gibi.
Bu konuda forumdaki arkadaşlarımızdan sezgin05 ile irtibata geçmenizi öneririm. Bu konuda tecrübesi fazladır. Ürün temin ve destek konusunda yardımcı olur.
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!

Mucit23

0-5000TL arası montaja hazır bir ürün alacağım şimdilik. Geldiğinde direkmen basıma hazır olsun. Çünkü montajıdır ayarıdır vs uğraşmak istemiyorum. İncelediğim birçok ürün demonte olarak geliyor. Birtek Anycubic I3 Mega montajlı geliyor fakat onunda ısıtma tablası varmı emin olamadım.

Mucit23

Selamlar

Sayın @sezgin05 in tavsiyesi ile AnyCubic 4MAX aldık. Cihazın kurulumunu dikkatlice yaptım. Kurulumda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Mekanik olarak gayet sağlam bir cihaz oldu fakat yazdırma da sıkıntı yaşıyorum. Bir video çektim

1. Problem, Normalde Çalışırken gitmemesi gereken yerlere gidiyor. Sebebini anlayamadım.
2. Problem, Bazen Z ekseni Tam sıfırdayken başlamıyor yani yukarıdan basıyor.
3. Problem İlk başlarda flament ilerleme hızı iyidi fakat şimdi çok yavaşladı. Ayarlar aynı gibi ama anlayamadım. Filament çok yavaş aktığı için Tablaya tutunamıyor ve nozzle üzerinde toplanıyor. Nozle üzerinde topak olmaya başlıyor.

Bir iki seferde nozzle aniden çok hızlı bir şekilde filament akıtmaya başladı. Çok hızlı bir şekilde ileri veriyor. 1 kere yaşadım bunu. Bir kerede filamenti çok fazla geri çekip nozzle'dan çıkarmıştı.

Cura 15.04.6 yüklü ve ayarlarım bu şekilde




Bu ayarları AnyCubic 4MAX'in User Manualine göre yaptım. İlgili Döküman burada verilmiş.

http://file-cloud.anycubic3d.com/anycubic3d.com/upload/201802/06/201802061029596905.rar

Biraz yardıma ihtiyacım var açıkçası Tecrübesizliğimden kaynaklı ne neden kaynaklanıyor bilmiyorum.

Mucit23

Bu sorunun Sebebinin Curanın ayarlarında olduğunu düşünüyorum. Çünkü şuan farkettim Yazıcı basıma başladıktan ortalama 30-40 sn sonra Nozzle ve Isıtıcı tablayı kapatıyor dolayısıyla makina soğumaya başlıyor. Filamentin yavaş akmasının sebebi sanırım budur. Ben yeni farkettim bu durumu. Birde Basım yaparken Makina X ekseninde 0'a gidip geliyor. Bir anlık filament akıta akıta sıfıra gidip tekrar dönüp basıma gidiyor. Buna benzer sorunlar var. 

bulut_01

bu cihazın çalışması normale benzemiyor.
YENİLMEZ..