2 farklı tür sensörü Okuyabilecek şema

Başlatan analog06, 12 Şubat 2020, 17:18:54

analog06

Arkadaşlar Merhaba Atmega2560 entegresi ile Sensör okuma Kartı yapıyorum Bağlanacak olan sensörün sensör 1 vveya sensör şeklinde olabilir iki şekilide sağlıklı okuyabilmek için Sensör girişi ile atmega çipi arasına ne yapmam gerekiyor çözemedim yardımcı olursanız sevinirim

ibocakir

okg

Problemini açıkça ve detaylı bir şekilde açıklar mısın?
KTU Elektronik Haberleşme - YTÜ Haberşelme YL - GTU Haberleşme YL

izturk

analog06

Dalga geçen tecrübeli kardeşlerim burası insanların sorunlarıyla alay etme platformumu soruyu sorma biçimim vs bişey yanlışsa bunu iğnelemeden anlatırsanız insanlarda sormaya çekinmez ha öyle yapacaksanız sizin gibi egolu ordinaryusların olmadıgı bir platforma gideyim

sımışka

hocam ben şöyle yapıyorum. Çift ledli optolar mevcut.
Örneğin lvt 354t gibi. Anot/katot katot/anot seklinde birbirine ters giriş ledleri mevcut. Bir giriş bacagini kartınızda com ucu olarak belirleyip , bu uca sensorun npn ve pnp olma durumuna göre +24v veya 0v bağlayıp kullanabilirsiniz.

JOKERAS

Analog swichtler,multiplexerleri bir incele.
Trıstate Buffer var onlarada bir göz at.
Belki işine yarar.
http://www.ti.com/lit/ds/symlink/ts5a3159a.pdf

ibocakir

Böyle bir tepki geleceğini tahmin ediyordum açıkcası. O videoyu gönderip göndermeme konusunda da tereddüt ettim. Gerçekten artık ben yazmaya çekinir oldum. Her söylediğimizin şeyin arkasına 'ne diyorsun sen', 'ne demek istiyorsun' gibi tepkiler gelecekse, egolu ordinaryüs diye ithamda bulunduğunuz ya da eleştirdiğiniz ben giderim daha uygun olur.

1. Kesinlikle sorununuzla alay ettiğimi düşünmüyorum.
2. Herhangi bir iğneleme de yok.

@analog06 hocam mizahımı beğenmemiş olabilirsiniz. Bana egolu dediğiniz gönderinizi beğenen arkadaşlar da sizin gibi düşünmüşler sanırım. Bu başlıkta öğrenmek istediğiniz şeyi bir şekilde çalıştırırsınız yalnız soru sormayı öğrenemediğiniz sürece bence biraz zorlanırsınız. 

Bu arada bana egolu vs dediğiniz için hiç bozulmadım, size o gönderiyi yazdıracak ne hissettirdim bilmiyorum ama gerçekten özür dilerim. Niyetim soru soruş şeklinizi mizah yoluyla eleştirmekti. Probleminizi umarım istediğiniz şekilde çözebilirsiniz.

Selametle.

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: analog06 - 12 Şubat 2020, 17:18:54Arkadaşlar Merhaba Atmega2560 entegresi ile Sensör okuma Kartı yapıyorum Bağlanacak olan sensörün sensör 1 vveya sensör şeklinde olabilir iki şekilide sağlıklı okuyabilmek için Sensör girişi ile atmega çipi arasına ne yapmam gerekiyor çözemedim yardımcı olursanız sevinirim

PullUP ve PullDown dirençlerin nerelerde kullanılacağını araştır.
Anladığında Ne gerektiğini sormadan problemi halledebilirsin. ::ok

Soru sormaktan kaçınma. Herşeyi hazır vereceklerinide umma.
Anahtar veya ipucu sana daha çok şey katar. ;)

analog06

Hocam okg hocam da sizinkine benzer bi yorum atmıştı İleti açtım gelen 2 yorumun da bu şekilde olması o AN Kötü hissettirdi Eleştrinizde haklısınız hocam saygılar
Alıntı yapılan: ibocakir - 12 Şubat 2020, 18:45:27Böyle bir tepki geleceğini tahmin ediyordum açıkcası. O videoyu gönderip göndermeme konusunda da tereddüt ettim. Gerçekten artık ben yazmaya çekinir oldum. Her söylediğimizin şeyin arkasına 'ne diyorsun sen', 'ne demek istiyorsun' gibi tepkiler gelecekse, egolu ordinaryüs diye ithamda bulunduğunuz ya da eleştirdiğiniz ben giderim daha uygun olur.

1. Kesinlikle sorununuzla alay ettiğimi düşünmüyorum.
2. Herhangi bir iğneleme de yok.

@analog06 hocam mizahımı beğenmemiş olabilirsiniz. Bana egolu dediğiniz gönderinizi beğenen arkadaşlar da sizin gibi düşünmüşler sanırım. Bu başlıkta öğrenmek istediğiniz şeyi bir şekilde çalıştırırsınız yalnız soru sormayı öğrenemediğiniz sürece bence biraz zorlanırsınız. 

Bu arada bana egolu vs dediğiniz için hiç bozulmadım, size o gönderiyi yazdıracak ne hissettirdim bilmiyorum ama gerçekten özür dilerim. Niyetim soru soruş şeklinizi mizah yoluyla eleştirmekti. Probleminizi umarım istediğiniz şekilde çözebilirsiniz.

Selametle.

Murat Mert

S.A.
AC DC optolar var bağlayın tamam. İster ac den gelen, ister npn çıkışlı, isterse pnp çıkışlı bağlayın farketmez.

TLP184
LTV814

Özdisanda çeşitler çok....
mert07

analog06

Sorunum Çözüldü Herkese teşekkür ederim

Murat Mert

mert07