vcd card açılış resmi değiştirme ???

Başlatan erhanmete, 14 Ocak 2006, 14:00:05

erhanmete

cd çalarların vcd göstermesini sağlayan kartların içinde gelen resmi değiştirmek istiyorum.bunun hakkında bilgisi olan varmı.kullandığım kart ess chipli.şimdiden teşekkürler.

Rusi

arkadaşım bu iş için yazılmış edit programlarına ihtiyacın var vcd ler için olduğunu zanetmiyorum ....

otm

merhaba
bahsettiğiniz logo birçoğunda sabit rom (yada flash bellekte) üzerinden okunmaktadır.bunu değiştirmekte çok zor.bazılarında boot file aynı rom üzerinde olduğu için değişiklik durumunda hiç açılamama problemiyle karşılaşabilirsiniz

sezgin05

Ben bir ara uğraştım bunlarla. Mesela bazı VCD lerin eski modellerinde MP3 okuma yoktur.Yeni modelindeki flashı kopyalayınca okumaya başladı.Bir çok firmanın flashı birbirine uyar.Takınca logo da değişir ama edit etmek mümkün olmadı maalesef...

otm

Alıntı yapılan: "sezgin05".Bir çok firmanın flashı birbirine uyar.Takınca logo da değişir ama edit etmek mümkün olmadı maalesef...

merhaba
aynı firmanın ürettiği modellerin flash ları birbirine uyaibilir belki (oda şüpheli çoğu durumda) ancak değişik firmaların ürettiği cihazların flashlarının birbirlerine uyması neredeyse imkansız.her firma donanımına göre flaşın içine bir program yazmaktadır.donanımların birebir aynı olması gerekir.yani birbirinin kopyası ama markaları farklıysa belki.ama tersi durumlarda bu hayal olur.

ekrem5383

arkadaşım bu iş için uğraşmıştım bende. yazının yüklü olduğu epromun adreslerini parça parça değiştirerek yazıyı bozmaya çalışmıştık.tabi ilk dataları yedekleyerek.yazının olduğu bölümden kodları çözüp deneyecektik değiştirmeyi.ama vakit yetmedi işimiz çıkınca.vaktin varsa sen uğraş.kolay gelsin

sezgin05

@OTM2002
bende şaşırmıştım.Ama Triient marka bir VCD şu anda açılışta Orient logosu ile açılıyor.Hatta birde Show denemiştim oda öyle uyuyor.Bence Kore malları ortak  yazılım kullanıyor... :D

otm

çin taywan kore gibi üretici ülkeler ve özelliklede çin kopyalama olayı üzerinde uzman.
demekki adamlar amerikayı yeniden keşfetmiyorlar :D