Kaset player

Başlatan avare86, 15 Ocak 2006, 20:31:28

avare86

arkadaşlar bitirme projem için kaset çalan devrelerin çalışma prensibine ihtiyacım var.bulamadım internette elinde link olan yada dosyası olan gönderebilir mi?bu hafta vermem gerekiyor.email adresime yada buraya yazarsanız sevinirim.avare86@hotmail.com

Erol YILMAZ

Cassette-deck olarak Technics RS 474 un semasini nette bulabilirsin.
Tabii bahsettigim deck olarak orta seviye, MCU kontrollu resmen makine gibi birsey. Tuslarini okumak icin direnclerle gerilim bolme yontemi kullaniliyordu. ilk defa bunlarda gormustum. Ayrica toplam sema 6 veya 8 A4 uzerinde idi. Entegrelerin neredeyse hepsi ozel imalat.

Nette ara, bulabilirsin.

KAZIMUGUR

Hatırlamaya çalışayım.
Sesfrakanslı bir işaret doğrudan kaydedilemez.Normal hızlar için min 40,ortalama 90kHz lik ,olabildiğince saf sinüs işaret,ses işareti ile basitce karıştırılarak kafaya uygulanır.Hız artarsa frekansın artması gerekir.3 dakikada önlü arkalı kayıt için 1mHz civarı sinyal gerekir.
Biaslama ile ilgili bir yazı ekte.

http://www.hemenpaylas.com/download/87698/On_miknatislama.rar.html

Kıymetli öğretmenlerimizden Celal Dutar ın güzel bir kitabı vardı,Ses Frekans Tekniğinin Temelleri,bulabilirsen başka kaynağa ihtiyacın olmaz.

Bu linktede geçmişi anlatılıyor.

http://www.seranora.com/nora/ModulerIcerik.asp?KATNO=73&ADMIN=HTTP://www.seranora.com/nora/default.asp

Biaslama,basitce bir kaç direnç ve kondansatörle yapılabildiği gibi küçük transformatörlerlede yapılabilir.

avare86

arkadaşlar sağol un ama projeyi bu gün teslim ettim ve internete ancek şimdi saat 20:10 gibi girebildim.projede kaset player yok yinede sağolun dosyaları alacağım.kolay gelsin

OG

Alıntı YapKıymetli öğretmenlerimizden Celal Dutar ın
Tanırmısınız Celal Beyi?
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

KAZIMUGUR

Yanlış hatırlamıyorsam 80 yada 81 de selanik pasajındaki kitapcıda ayak üstü kısa bir tanışma.
Ancak kitabını iyi hatırlıyorum.O yıllarda özellikle Türkçe kaynak bulmak çok zordu.Başka dillerin ehemniyetini yeterince kavrayamadığımız içinde örneğin ingilizce kaynaklardan yeterince yararlanamıyorduk.
Ses frekans tekniğinin temelleri kitabının ilk baskıları ses frekansından başka temel bilgilerde içeriyordu ve özellikle yeni başlayanlar için sağlam bir kaynaktı.Ayrıca anlatımda iyi idi.
Böyle öğretmenlerden az bulunuyor maalesef.Sözler havaya karışıp gidiyor ama kitaplar neredeyse ölümsüz.Yazanlara teşekkür.

Siz tanıyormuydunuz.

OG

Liseyi İzmir Çınarlı Teknik Lisesi'nde okudum, oradan hocamızdı, birçok dersimizi ondan aldık. Diğer hocalar da ona çok saygı duyar ve hocaların hocası derlerdi. Yaşı bir hayli vardı. Yaşıyor ise Allah selamet versin. Yazdıklarınıza aynen katılıyorum. 12 Eylül öncesi zaten imkansızlıklar içinde kıvranan bir ortamda çok hizmeti geçti. Diğer hocalar anlatırdı, o zamanlar herkesde olmayıp az bulunan ve biraz da lüks sayıldığı  buzdolabını satıp kitap bastırmış Celal Hoca. Allah ondan ve onun gibilerden razı olsun.



FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.