24Lc16 okuma süresi

Başlatan kalman, 26 Ocak 2006, 03:41:04

kalman

Arkadaşlar
24LC16B 'nin datasheet'inde 1.000.000 erase/write cycles yazılabileceği
belirtiliyor  okuma için böyle bir sınır varmı?

I2c ile okuma süresi acaba ne kadar?? veya blok olarak okuma yaparsak
hızlanma oluşurmu ?? Ayrıca Pic16f628 i 4Mhz veya 20 Mhz de çalıştırmak bir şey değiştirirmi simulasyonda denedim pek fark olmadı

Herkese başarılar

Petek

Alıntı yapılan: "kalman"Arkadaşlar
24LC16B 'nin datasheet'inde 1.000.000 erase/write cycles yazılabileceği
belirtiliyor  okuma için böyle bir sınır varmı?
Teorik olarak okuma için sınır olmaması gerekir.

Alıntı YapI2c ile okuma süresi acaba ne kadar?? veya blok olarak okuma yaparsak hızlanma oluşurmu ??
Bir haberleşme için gereken adımları saydığınızda: Start+control+adres+control+okuma+stop = 2 + 16 + 16 + 16 + 16 + 2 + (atıyorum 4 + 4 + 4 + 4 + 4 + 4). Rakamlar kesin olmamakla birlikte yaklaşık 80-100 komut adımında bir okuma gerçekleştirirsin. Bu da yaklaşık 0.1 ms gibi bir süre demektir. Current Read modunda tabi ki bu süre çok çok düşecektir. Şöyle: Start+control+adres+control+okuma+okuma+okuma+okuma+okuma+okuma+ okuma+okuma+okuma+okuma+okuma+okuma+okuma+okuma+okuma+ okuma+okuma+okuma+okuma+okuma+ ... + stop. Neredeyse aynı sürede 5 kat daha fazla bilgi okuyabilirsiniz!

Alıntı YapAyrıca Pic16f628 i 4Mhz veya 20 Mhz de çalıştırmak bir şey değiştirirmi simulasyonda denedim pek fark olmadı

Herkese başarılar
Bu eepromları sürmek için kullanılabilecek en yüksek frekans 400 kHztir. Bunu aşmadığınız sürece sorun yok. Zaten derleyiciler i2c emulasyonunu oluştururken sizin kristal frekansına bakarak gerekli ara gecikmelerini yapıyordur.
“Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur” A.Einstein