Kontrol Teorisi Nedir Ne işe Yarar

Başlatan ImVector, 29 Mayıs 2022, 23:08:54

ImVector

Değerli Hocalarım:

Diğer arkadaşların düşüncelerini bilemediğim için burada kendi adıma konuşmak zorunda kaldığımı ifade etmek istiyorum.

Eğer forum sahiplerinin de izni olursa onların oluşturduğu yeni bir başlık altında " Örnek : Proje Bazlı Eğitim :) "  bu projeye başlamak istiyorum. Elimden geldiği kadar boş zamanlarımda öğrenebildiklerimi bu proje vasıtasıyla burada paylaşmak istiyorum.

Eğer yardımcı olmak isteyen arkadaşlar ile bir ekip , takım gibi birlikte hareket edebilirsek ortaya ahenk içeren bir sonuç çıkacaktır. Bu  sayede belkide Türkiye'de Proje Bazlı Eğitimin ilk temelini atmış olabiliriz. :)

İnsanlar hoş zaman geçirmeden yada eğlenmeden aldıkları eğitimleri sıkıcı olarak nitelendiriyorlar. Bu tür eğitimlerde öğrencilerde isteksiz olunca genelde hep verimsizlikle  sonuçlanıyor.

Youtube üzerinde binlerce matematik anlatan kanal vardır. Örneğin Parabol konusunu çok iyi anlatan yüzlerce kişi vardır. Çoğu insan bir parabol denklemini nasıl çözeceğini bu videolar ile öğrenebilir. Ancak bu bilgiyi alıp hayatında nasıl kullanacağını kavrayamayabilir. Oysa bizim parabol dediğimiz formuller fizikte yatay atış hareketlerinde karşımıza çıkar.

Bilgisayar oyunu yapan bir arkadaş rakip , yapay zeka yada diğer adıyla düşman tasarlarken hareketleri bu polinom formüllerini değişik şekilde kullarak modelleyebilir.

Kısaca demek istediğim öğrenciye bir bakış açısı vermezseniz öğrencinin hayal gücünün kapasitesini göremezsiniz. Öğrencinin beynindeki tek bir nöronda sinyal oluşturduğunuzda beyin zaten diğer bağlantıları otomatik olarak güncelleyip yeni şeyler keşfetmeye başlayacaktır.

Bu proje ile ilgili olumlu yada benim göremediğim sorun , problem yada kişi kurum , kuruluşlar üzerinde olumsuzluk yaratabilecek olaylar hakkında düşüncelerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

Diğer arkadaşlar neler ile uğraşmış neler yapabilmiş diye merak etmeye başlayan arkadaşlar için küçük bir github grub listesini aşağıya ekliyorum.

https://github.com/topics/self-balancing-robot




Firzen

Yazılanları okumuyorsun ya da anlamadın farzediyorum. Başarılar diliyorum.
Kararsız...

Sozuak

Bence bir yerden başlamalısın. Hem sen ne kadar ve ne anlatabiliyorsun ortaya çıkar hem de ihtiyaçlara göre şekillendirilir.

foseydon

#18
isin acigi ben bu forumu kafa dagitma amacli olarak goruyorum biraz. hizlica cevaplaycagim bir soru olursa, cevaplarim. ama cok zaman alacaksa cok kasamam. birde soru soranlar genelde soru sormuyor. sorunum var cozun diyorlar aslinda. yani ben emek harcamiyim fazla, siz anlatin ben yapiyim. hatta mumkunse ben de yapmiyim, siz yapin bana verin tadinda oluyor.

zaman cok kiymetli. para kazanmak icin calistiktan sonra, gelip burda sizin sorununuzu cozmek icin kimse fazla mesai yapmaz. yapanlarda genelde kendine bisey katiyorsa yapar. sizin ugrasip birseyler cikarmaniz, takildiginiz yerde yardima basvurmaniz lazim, ki internette arastirma yapilarak cozulmeyecek sorun cok az.

misal, bana kontrol teorisi ilk lazim oldugu zaman. hic bilmiyordum, arastirma yaptim biraz nette. 2-3 tane kitap buldum. birisi ogata'nin kitabi idi, diger astrom'un, bir tane daha kitap vardi adini hatirlamiyorum. ogata'nin kitabini begendim, matematik agirlikli gidiyor ama, herkese gore degil. astrom'un kitabi biraz daha hikayesi bol, matematigi az. ogata'nin kitabi karistirdim, biraz youtube videosu izledim. sonra uygulama yaparak deneme yanilma ile tecrube edinmistim. bu tarz bir yol izleyeceksin iste.

ImVector

Değerli Hocalarım :

Hepinize çok teşekkür ediyorum.

Sinyal işleme ve Kontrol Sistemleri üzerine  Türkçe yada Türkçe'ye çevrilmiş başlangıç ve İleri Seviye   olarak beğendiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz kitap isimlerini paylaşmanız mümkünmüdür.

Birde Udemy üzerinden tavsiye edebileceğiniz kurslar varsa onlarıda paylaşmanızı rica ediyorum.

Bu hafta bir kaç kitap alıp bir yerden başlamayı düşünüyorum. Ve ilerisi için Teknik ingilizce ve İleri Matematik öğrenmek için çeşitli yöntemler arıyorum.

Hepinize saygılar ve sevgiler.