3310 lcd termometre

Başlatan seco06, 02 Şubat 2006, 21:35:39

balkes10

bunu yaptım  ama çalışmadı pic12f675 in özel bir perogramlama yöntemi mi var acaba ordada kodlardan filan bahsediyor hırvatça sanki anlamadım
SADECE ŞAHLAR HAMLELERİ ÖNCEDEN SEZER

ipek

Sayin balkes
devreyi kurmus değilim fakat bu display'i kullanan diger
devrelerde ki sorunda ayni bu display'in uretici kontras ayarlari pek
tutarsiz size en iyi kontras ayari icin hex dosyasinin o adresi ile oynayarak
en uygun kontrasi secmenizi tavsiye ediyor.
ayrica bu chip osc cal isteyebilir bu yontemi bildiginizden eminim ayrica
izah edebilirim kolay gelsin.....

balkes10

izah ederseniz çok sevineceğim sitede ayarlar var ama sitenin dili biraz değişik o yüzden çözemedim

balkes10

o işi hallettim ldc kontrastı 3.2v ta c0h ta tuttu ekrandaki yazıyı değiştiremez miyiz?

ipek

selam balkes hallolduguna sevindim display karakter olmayip grafik oldugu icin genel de bmp dosyasina noktalardan bilgisayarda yapiliyor
bir visual basic purogramla hex yada bin dosyasi olusturuluyor ana tema
olarak 8x8 sutun kullaniliyor karakterlerde bunun icinde yer aliyor herhangi bir 8x8 in icine deneme yanilma metodu ile 29 karakter matematiksel isaretlerde var cok zor ama biri denerse ogrenmek isterim
birde su konu var arkadaslar 12c508 12f675 12f629 gibi cipler fabrikada
osc cal yani 4mhz kalibrasyonu vardir bizim devrelerde onemli değil fakat
saat sure gibi uygulamalarda entegreyi piyasadan aldigimizda yani bos
iken cipi okuyup verdigi OSC_CAL degerini mutlaka bir yere yazip programlarken bu satirda bu degerlerin oldugunu gormemiz gerekiyor
kolay gelsin......

mau2002

balkes nasıl yaptıgını acıklarsan pic programlama ve diğer ayrıntılar hakkında sevinirim
bende yapmak istiyorum

balkes10

devre en yukardaki linkte mevcut onu kurdum sadece kontrast ayarını hex dosyasının içerisinden yaptım ama ekrana istediğim yazıyı yazamadım yardımcı olursanız programını tekrar yazmak istiyorum 3310 lcd kodları forumda mevcut..

balkes10

aynı sitede uzaktan kumandalı dimmer var hex dosyasını bulamadım site dili bir değişik orada ir onoff devresi var onun hexi oluyor galiba tam çözemedim yazıyı çözebilecek arkadaş varsa sevinirim..

seco06

hex dosyası yok kişiyle emailleşip alıyorsun .Parayla satıyor elin gavuru :)
am iş şöyle yapılıyor dostum
HPWM kanal,dutycycle,frekans (komut bu)
kanal:özel pwm içeren kanallar. bu kanallar 1,2,3 olabilir picin pdfine bakmak gerekli
dutycycle:bu 0-255 arası bir değer.yani 0 ise çıkış 0v dur. mesala 127 ise %50 modüleli diğer birdeğiş le 2,5 vdur gibi.
frekans:bu ise çıkıştaki kare dalganın frekansı mesala değer 1000 ise 1khz gibi
şimdi iş sana kalıyor kumandadan göndereceğin ( yani her bastığında 1 artacak bir) değeri bir değişkene yazıyorsun bununlada dutycycle değiştiriyorsun. 0 dan 255 kadar ve tic206 nın gate ni bunula tetikleyerek çıkışı kısıp artırabiliyorsun başarılar

mau2002

12f629 un programlanması farklı mı
sitede ole bisler yazıyo galiba

balkes10

picin programlanmasında bir farklılık yok hex dosyasındaki 03f8 satırında en son sırada 3fff değerini 34a0 olarak değiştirmen gerekiyor gerçi değiştirmesen de programlarken software bunu otomatik hallediyor zannedersem ondan sonra 00d0 satırındaki işaretle gösterilen yerden konrast ayarını yapıyorsun değeri değiştirmen yeterli benimki c0 yazdığımda tuttu
kolay gelsin

ipek

Sayin  balkes  hex dosyasindan disassemble ederek font karakterleri bulmak oldukca zor fakat nasil oldugunu incelemeniz icin bir dosya buldum
bitmap yani bmp resim formati yalniz oldukca kucuk olacak bu formati
hex'e ceviriyor 3310 lcd icin ayrica yazida da yazabiliyor fakat ben assemblerden anlarim oysa bu dosyalari proton basic forumundan aldim
umarim isinizi gorur birde bendeki sensor 10 sene evvel almistim ds1820
artik bulunmuyor oysa yazar bunu 18b20 icin yapmis acaba siz ne kullandiniz?
http://www.hemenpaylas.com/download/248505/3310-pub.zip.html

balkes10

ds18b20 yi istanbuldan bir elektronikçiden 2 adet almıştım 2 ay önce ihtiyacınız varsa isim ve tel verebilirim hepimizin bildiği biryer zaten...

ipek

sayin balkes tekrar selamlar ilginize teşekkürler
zaten istanbuldayim ben soruyu yanlis sormusum elinizde ds1820 varmi
denedimizmi diye fakat cevabi aldim 18b20 kulanmissiniz kalin saglicakla.