Altınkaya kutu pcb'lerin dxf çizimleri hakkında

Başlatan Muyat, 12 Ekim 2024, 23:25:10

Muyat

Arkadaşlar altınkaya firmasının hh-035 isimli kutunun pcb sample'a ait dxf çizimini indirip corelde açtıgımda 68,5mm olan yer corelde yaklaşık 140 mm olarak görünüyor.
Aynı dosyası proteus 7 serisinde areste açtıgımda da 68,5 mm olan yerde 140 mm'e yakın degerler görünüyor.Dolaysıyla benım anladıgım sitedeki çizimlerle çizimlerin altındaki degerler birbiriyle eşleşmiyor.Bu çizimi Proteus arese aktarırken veya corele aktarırken sorun yaşıyorum.
İndirdigim dxf  dosyasını gerçek degerleriyle eşleşecek şekilde ilgili programda tek seferde nasıl açabilirim.Mutlaka çizip düzenleme yapmak mı gerekiyor?

alikeskinkilic

kaydederken farklı formatı seçiyor olabilirsiniz örneğin inc formatında kaydedip mm formatında açmak gibi proteusta çok başıma geliyordu
Hep meraktan

alikeskinkilic

yaklaşık 140 x218 mm gibi birşey çıkıyor freecad ile açtığımda belki çizim yanlıştır
Hep meraktan

Muyat

evet işte.Demek istedigim bu.Aynen dediginiz gibi.
O zaman da bir anlamı kalmıyor.
Her kutu için tek tek sayılarak bakarak çizmek gerekiyor.

Fgocmen

Muhtemelen inç olarak cizilmiştir ve pdf Sağ alt kösesinde SCALE 1 : 2 yazıyor aslında gerçek ölçünün yarısı cıkması grekiyor fakat iki katından fazla cıkıyor sanırım.

Altiumda DXF DVG ekle yerinde import ederken "1 AutoCad Unit=" yazan yere 0.5mm yazarsanız sanırım olacaktır.
YaFeS

Erol YILMAZ

Altınkaya ya yazarsanız hızlıca ilgilenirler...

istinaf duvarı

LTF dosyasını Proteus'taki* templates klasörü içerisine kopyalayın. Proje oluştururken PCB oluştur adımında template listesinden Altinkaya HH-35'i seçip ileri deyin.

https://www.mediafire.com/file/l96kxnk770pa7p2/Altinkaya_HH-35.LTF/file

*Proteus 8.6 sürümü ile oluşturuldu.

kimlenbu

Ben Altınkaya çizimlerine zerre güvenmiyorum, artık bir proje yapacaksam kutuyu alıp kumpasla kendim ölçüyorum.

Hele ki önerilen pcb boyutları facia, ona güvenip çizerseniz ya çok bol geliyor, üst kapak tutma kulakçıkları yüzünden kart oturmuyor, sıfıra sıfır klemens tasarlamak istiyorsunuz, kelemensler içerde kalıyor, bu yüzden"plug" klemense oturmuyor

Geçici çözüm için autocad de bilinen bir kenarını ölçüp ona göre ölçeklendirebilirsiniz. Ben gene de güvenmem artık.

carbon2oxide

Genel olarak ölçüleri doğru. Lakin bazı revize edilmiş projelerinde eski çizimleri olabiliyor. Çizimlerdeki antedlerden kontrol etmek gerekiyor.