Orjinal yazıcı Tonerleri neden bu kadar pahalı?

Başlatan Mucit23, 01 Kasım 2024, 19:06:35

Mucit23

Selamlar

Ofis için Fotokopi, Tarayıcı ve yazıcı bulunduran üçü bir arada bir wifi yazıcı almayı planlıyorum. Araştırmalarım sonucunda HP MFP137fnw ile Xerox B235 arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı.

Bunların tonerleri ne kadar diye sitelerinden baktım. HP'nin toneri Bugün için 2360TL iken Xerox B235 in Toneri 3600TL civarında. Neredeyse üç de bir yazıcı parası.

Tabii ki muadil tonerler var piyasada ortalama 300-500TL. HP'nin toneri daha sık bulunuyor. Bu yüzden HP almaya karar verdim ama merak ediyorum. Bu sarf malzemeler neden asıl üretici de bu kadar pahalı? Yan sanayi üreticileri bu fiyatlara üretebiliyor sonuçta.

mehmet

Yeni yazıcı ucuz olmalı, yoksa kimse satın almaz. Üzerindeki toner 1/3 oranda dolu genelde.
Satın aldıktan sonra da geri dönülmez. Ucuz pahalı, toner alınmak zorunda.
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

Avni baba

evet  orjnal  toner  çok pahalı onun yerine muadil alabilirsiniz. onların fiyatı biraz daha uygun bizim gibi elektronik işi yapan pcb basan kişilerde  toner  baya  etkili oluyor baskı kalitesinde.

Okan AKÇA

Sık kullanıyorsanız mürekkep tanklı yazıcı alınız.

elektronikhobi

Bizde HP Officejet Pro 8610 yazıcı var.

Önermiyoruz.

Amerika'ya para kaptırmayın!

Beş para etmez.

Para tuzağından başka bir şey değil.

Renkli yazdırmada bazen renkler bozuluyor.

Yazıcı normal yazdırırken, kartuşlar dolu iken bir süre sonra durup dururken kartuşları görmemeye başılıyor.

Muadil kartuş dediğiniz kartuşlar bir süre sonra cortluyor. Bizde kırmızı kartuşu daha bitmeden görmemeye başladı.

Türkiye'de dikiş makinesi üretimi ile tanınan Brother isimli bir şirket var.

Bu firmanın bazı modelleri için Linux sürücüleri de ürettiği ve ürünlerinin Linux altında sorunsuz çalıştığı söyleniyor.
"Yirminci asrın akıllara hayret veren keşiflerinden birisi de hiç şüphesiz transistörlerdir."

cevat1

Bende de Samsung clp365 renkli modeli var. Sarı kartuş tüm ana/ara renklerde kullanıldığı için çabuk bitiyor. Evrak yazdıracaktım.
%9 uyarı verdi. İyi dedim bitince alırız.
1 sayfa çıkarttım %7 ye düştü. Sonra Yazıcı toner yok diye baskıyı durdurdu.
%7 de baskı alınamaz mı?
Bu nasıl iş?

Kasım 01, 2024, 16:22:08
Alıntı yapılan: Okan AKÇA - 01 Kasım 2024, 20:57:17Sık kullanıyorsanız mürekkep tanklı yazıcı alınız.

Bu tip yazıcıları sık aralıklarla devamlı kullanılmalı.
Mürekkepler kuruma yapıyor.

xoom

Alıntı yapılan: elektronikhobi - 01 Kasım 2024, 20:59:44Bizde HP Officejet Pro 8610 yazıcı var.

Önermiyoruz.

Amerika'ya para kaptırmayın!

Beş para etmez.

Para tuzağından başka bir şey değil.

Renkli yazdırmada bazen renkler bozuluyor.

Yazıcı normal yazdırırken, kartuşlar dolu iken bir süre sonra durup dururken kartuşları görmemeye başılıyor.

Muadil kartuş dediğiniz kartuşlar bir süre sonra cortluyor. Bizde kırmızı kartuşu daha bitmeden görmemeye başladı.

Türkiye'de dikiş makinesi üretimi ile tanınan Brother isimli bir şirket var.

Bu firmanın bazı modelleri için Linux sürücüleri de ürettiği ve ürünlerinin Linux altında sorunsuz çalıştığı söyleniyor.
Ben de brother kadar sorunlu bir yazıcı görmedim.
HP Kyocera Panasonic Samsung hepsini aktif kullanıyorum.
Benim Favorim Kyocera 1.sıra 2.Sıra Panasonic 3.Sıra HP
En çok HP seviyorum orası ayrı..
Muadil toner alıp kullanıyoruz hiçbir sorun olmuyor. Muadil toneri doldurmuyoruz.. Al Kullan at yapıyoruz.

Mucit23

Yıllardır lazerli yazıcı kullanıyorum. Benim bildiğim en problemsiz yazıcılar genelde lazerli yazıcılar oluyor. Herkes mürekkepli yazıcı önermiş ama benim bildiğim mürekkepli yazıcılar problem.

Bu yaz HP yazıcımda yaşadığım problemden dolayı Hem Laptobum hemde Yazıcı bozulmuştu. Yazıcı gidince yerine depoya kaldırdığım eski Samsung ML-1640 yazıcıyı taktım. İçindeki tonerle bile silikte olsa yazdırıyordu. En az 15 senelik vardır. Gittim 250 liraya sıfır bir toner aldım kaç aydır kullanıyorum sorunsuz.

Benim renkli yazıcı ile işim yok. Siyah beyaz olsa yeterli. Aylık ortalama 50-100 arası sayfa çıktı alırım en fazla. Sorun yaşamamak içinde Lazerli yazıcı baktım.

Temel beklentilerim.

Muadil tonerleri bol ve ucuz olsun. Doldurmakla uğraşmayalım. Muadil toner al devam et.

Tarama ve Fotokopi özelliği olsun.

Wifi desteği olsun. Fiziksel bağlantı asla istemiyorum. Gerektiğinde Telefondan evrak yazdırabileyim.

HP en mantıklısı gibi.

xoom

Alıntı yapılan: Mucit23 - 01 Kasım 2024, 22:45:27Yıllardır lazerli yazıcı kullanıyorum. Benim bildiğim en problemsiz yazıcılar genelde lazerli yazıcılar oluyor. Herkes mürekkepli yazıcı önermiş ama benim bildiğim mürekkepli yazıcılar problem.

Bu yaz HP yazıcımda yaşadığım problemden dolayı Hem Laptobum hemde Yazıcı bozulmuştu. Yazıcı gidince yerine depoya kaldırdığım eski Samsung ML-1640 yazıcıyı taktım. İçindeki tonerle bile silikte olsa yazdırıyordu. En az 15 senelik vardır. Gittim 250 liraya sıfır bir toner aldım kaç aydır kullanıyorum sorunsuz.

Benim renkli yazıcı ile işim yok. Siyah beyaz olsa yeterli. Aylık ortalama 50-100 arası sayfa çıktı alırım en fazla. Sorun yaşamamak içinde Lazerli yazıcı baktım.

Temel beklentilerim.

Muadil tonerleri bol ve ucuz olsun. Doldurmakla uğraşmayalım. Muadil toner al devam et.

Tarama ve Fotokopi özelliği olsun.

Wifi desteği olsun. Fiziksel bağlantı asla istemiyorum. Gerektiğinde Telefondan evrak yazdırabileyim.

HP en mantıklısı gibi.

https://www.amazon.com.tr/dp/B09SX6XQYS?ref=ppx_yo2ov_dt_b_fed_asin_title
Yakın zamanda bunu almıştık. Memnunuz. Tavsiye ederim. Çipli Muadil tonerle çalışıyor..

Okan AKÇA

50-100 sayfa çıktı alıyorsanız kesinlikle mürekkepli yazıcı bu konuda epson marka yazıcılar çok iyi dediğiniz özellikleri var.Lazer yazıcıda muadil tonerde kaliteli olmadığı sürece problem yaşama olasılığınız yüksektir. Ve sadece toner değil dram denilen parçasıda bozulmaktadır.

Mucit23

@Okan AKÇA hala anlamış değilim. Tanklı yazıcılar da çok ucuz değil. İyi mürekkep almaya kalksan tonerle aynı para. Tam hesaplamadım ama bana hala mono lazer yazıcılar daha ekonomik geliyor.

Avni baba

ben evde samsung ML-1640  lazer yazıcı  kullanıyorum 10 sene  rahat olmuştur  tık demedi daha tık sıkıntısı  toner pcb basarken kağıda çıktı alıyorum plakete  bazen  geçmiyor toner bu yüzden muadil almak gerekiyor  onun dışında  bir sorun yaşamadım.

tunayk

Mono lazer konusunda HP istikrarlı ve ekonomiktir. Özellikle 1020. 1120 diye giden serisini yıllarca sorunsuz kullandık. Kesikli çalışma hele bir süre enerjisiz kalma durumu varsa inkjet kesinlikle yanlış olur.

Ancak Epson inkjet konusunda hem ekonomik hem de sorunsuz makine. Kartuşları da mürekkepleride  oldukça ekonomik.

ei

@Mucit23 eğer henüz almadıysanız tonerden başka bir hususu daha dikkate almakta fayda var. Ben de ofis işlerim için Xerox 3025 aldım. Ancak bir gün arka - ön tarama özelliği gerekli oldu. Maalesef 3025'te yok. (duplex scanning diye geçiyor). Eğer bu özellik işinize yarayacak ise bunu da göz önünde bulundurun.

ByTEK

Alıntı yapılan: Mucit23 - 01 Kasım 2024, 19:06:35Selamlar

Ofis için Fotokopi, Tarayıcı ve yazıcı bulunduran üçü bir arada bir wifi yazıcı almayı planlıyorum. Araştırmalarım sonucunda HP MFP137fnw ile Xerox B235 arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı.

Bunların tonerleri ne kadar diye sitelerinden baktım. HP'nin toneri Bugün için 2360TL iken Xerox B235 in Toneri 3600TL civarında. Neredeyse üç de bir yazıcı parası.

Tabii ki muadil tonerler var piyasada ortalama 300-500TL. HP'nin toneri daha sık bulunuyor. Bu yüzden HP almaya karar verdim ama merak ediyorum. Bu sarf malzemeler neden asıl üretici de bu kadar pahalı? Yan sanayi üreticileri bu fiyatlara üretebiliyor sonuçta.

Geçmişte Bir dönem Hp'nin yazıcı partnerından birinde çalışmıştım. Aynı soruları bende hep Eğitimlerde sormuştum. Aldığım cevaplardan ve tecrübelerimden birşeyler yazmak istiyorum.

Orjinal toner tozu kalitesi muadillere göre daha yüksektir. Orjinal ve muadil tonerlerde, Mikron seviyesinde toz parçacıklarının boyutu ve şekilleri farklıdır ve en önemlisi uygun olduğu yazıcının teknolojine göre üretilirler. Muadil toner tozlarında makineye özel değilde markaya özel ayrılma vardır. Mesela HP için toner tozu gibi. Tüm HP makinelerde kullanılır ama tozun kalitesine göre teknik sorunlar yaşatabilirler. Özellikle tozun erime sıcaklığı farklı ise Fırın ünitesindeki teflon merdane gibi elemanlara yüzeysel zarar verirler. yüzeyine yapışır ve aşındırırlar. Muadil toner kullandım sorun yok diyenler mutlaka olacaktır. Muadil toner kullanıpta yakın zamanda makinem bozuldu diyende olacaktır. Orjinal toner tozu kullanımında cihazınız garantili ise arızalanma durumunda garanti dahilinde onarımı yapılır ama içinde muadil toner görünürse garanti dışı bırakılır. Servislerde bulunan bazı Tool programcıkları cihazın kaç toner değiştirdiğini hangi çipi kullandığı gibi parametreleri okuyabiliyor. Zaten tecrübeli teknisyen görünce cihazın içindeki kalıntılardan anlayabiliyor.

Şahsen en çok gördüğüm sorunlardan birisi muadil tonerin akıtması durumu. Çoğu tonerde atık haznesi toner ile birleşiktir. Muadil tonerlerde tozu fazla koyduklarında bu hazne taşar ve toner tozu kusmaya başlar. Yazıcının içerisini toner tozu kaplar ve masraf çıkartır. Diğer hususta tozun kalitesinden kaynaklı olarak toner içindeki bıçakların bozması ve drumın çizilmesine yol açmasıdır bu da çıktı kalitesini etkiler. Tozun kalitesine göre çıktı kalitesinde değişir. Mesela bazı muadil tonerler silik yazarken bazıları koyu yazabilir. Buda toner tozunun elektriksel özelliğinden kaynaklıdır.

Ben dahil bir çok kişi muadil kullanmış ya da kullanıyordur. Açıkçası maliyetler göz önünde olunca muadil daha avantajlı oluyor. Muadil alırken mutlaka araştırıp en az sorun yaşatan ürünleri bulup almaya çalışın.

Verdiğiniz 2 model arasında bende HP yi seçerdim. Birde mürekkepli tarafında Epson orjinal tanklı cihazlar güzeldir. Diğer markaların tanklı yazıcılarında Epson'a göre hep daha çok sorunlar görmüştüm.