Haberler:

Forum kuralları güncellendi LÜTFEN  okuyunuz:  https://bit.ly/2IjR3ME

Ana Menü

HMI Tavsiye

Başlatan makdeniz, 30 Kasım 2024, 21:16:44

makdeniz

Merhabalar Modbus TCP IP ile hem Word hem Byte Swap yapmam gereken bir projem var bu özelliklerin aktif olarak bulunduğu bir HMI arıyorum.
bu konuda marka verebilecekleri konuya bekliyorum.

herkese iyi forumlar
Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.

M.Salim GÜLLÜCE

Buradan kendine uygun olanı seçebilirsin.
Ancak Delta ya göre ucuz değiller.
Deltayı da araştır.

fide

Bir arkadaş DWIN kullanıyor. İlk başta alışması biraz zaman alıyor ama sonrasında iş görüyor ve fiyatı uygun.
Word ve byte swap dediğiniz işlemleri bilmiyorum yalnız.
Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

tunayk

Weintek ürünlerinde makro fonksiyonları zengin ve kullanışlıdır. Fiyat olarak orta ancak ürün kalitesi üst seviye

Dwin ürünleri güzel fiyat uygun. Ancak biraz arada kalıyor. Endüstriyel bir HMI kadar kullanışlı değil. Bir yazılım var ancak firma mühendislerinin kendileri için hazırladığı test sürümü tadında. Kullanışlı değil dokümantasyon  zayıf.  8051 mimarisini bilen abiler low level programlama yapabiliyor. Linux modellerinde Qt ile bişeyler yapılabiliyor. Bunların fiyatlar biraz daha yüksek

Okan AKÇA

Flexem ile dediklerinizi yıllardır yapıyoruz.

makdeniz

Alıntı yapılan: tunayk - 01 Aralık 2024, 00:09:28Weintek ürünlerinde makro fonksiyonları zengin ve kullanışlıdır. Fiyat olarak orta ancak ürün kalitesi üst seviye

Dwin ürünleri güzel fiyat uygun. Ancak biraz arada kalıyor. Endüstriyel bir HMI kadar kullanışlı değil. Bir yazılım var ancak firma mühendislerinin kendileri için hazırladığı test sürümü tadında. Kullanışlı değil dokümantasyon  zayıf.  8051 mimarisini bilen abiler low level programlama yapabiliyor. Linux modellerinde Qt ile bişeyler yapılabiliyor. Bunların fiyatlar biraz daha yüksek

Weintek'te modbus ayarlarında dönüştürme bölümünde gelişmiş bir swap ekranı mevcut ama birazdan anlatacagım sorunu çözemedim.

Alıntı yapılan: Okan AKÇA - 01 Aralık 2024, 09:42:14Flexem ile dediklerinizi yıllardır yapıyoruz.

Flexem benimde kullandığım güzel bir hmi ama weintek ile yasadığım sorunu bunda da yasıyorum.

Örnek bir kaç data üzerinden gideceğim.

Set degerim  "1.234" 32 bit Float Modbus TCPIP haberleşme protokolüm.

Weintek ve Flexem ile denemelerimde gerekli dönüştürme işlemlerini yaptım.

HMI'lar üzerinde gördüğüm değer  1.227  ikisinde de aynı değeri görüp gerçek degeri göremiyorum

Aşağıya bir tablo ekliyorum sorunu bulabilirsem gerçekten güzel olur.

SET     Modbus POLL     Weintek   Flexem

1.234   1.234           1.277     1.277
9.012   9.012           9.0       9.0
18.703  18.703          18.625    18.625

bu dönüştürme hatasını bir türlü düzeltemedim.

Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.

Okan AKÇA

16bit icin değer virgül sonrasını elde etmek için örneğin 1.1 ise 1.1x10 yaparak hallediyorum.

tunayk

Float sayının  gösterim şekli biraz sorunlu olabiliyor. HMI üzerindeki kutucuğu doğrudan modbus adresine bağlamak yerine lokal adrese  bağlayın. Siz haberleşmeyi makro içinde yapın . Alınan datayı keyfinize göre işleyip lokal adrese basarsınız.