Tuya ve Benzer IoT Platformlar

Başlatan berkay_91, 03 Aralık 2024, 19:49:12

berkay_91

Merhaba, yapmakta olduğumuz bir cihazın bluetooth ile kontrolünü sağlamak için Tuya gibi bir platformda çok fazla programlama yapmadan arayüz oluşturabileceğimiz bir program arıyorum. Daha önce Tuya yı kullanan oldu mu? tavsiye eder misiniz?  Başka tavsiye edebileceğiniz bir platform var mı?

Not: Ticari bir proje olduğu için uygulamayı App Store ve Play Store' a yükleme işlemlerini sağlayabileceğim bir platform olmalı

https://pages.tuya.com/expo/IoTDevelopmentServiceProvider#cms-id-ca51f34d2bd15183

uzaylivolkan

Basit Iot işlemleri yapmak istiyorsanız Tuya biraz uğraştırıcı. Ticari kullanacaksanız tavsiye ederim.  Basit işlemler için sinric.pro
yada  mqtt  sunucularını deneyebilirsiniz.
Sinric.pro sunucuları 3 adet cihaz için ücretsiz hizmet sunuyor. Denemelerinizi yapabilirsiniz.

Tuya platformunda tuya'nın kendi cihazlarını yada esp-12 (nodemcu) tarzı cihazları register (developer modda 2 cihaz ücretsiz)  etmek kaydıyla kullanabilirsiniz.
Tuya smart aplication içinde kendi özel arayüzlerinizi tasarlayabiliyorsunuz. Kaydettiğiniz cihazların Firmware güncellemelerini OTA olarak internet üzerinden güncelleyebiliyorsunuz.
    Ben kendi ev otomasyonumu Tuya ile oluşturdum.  Smart hub tarzı bir sunucu cihaz tasarladım Esp-12 ile Tuya' ya bağlanıyor.
Sıcaklık sensörü kapı sensörü butonlar,switch ler  bu hub cihazına ev içerisinde kablosuz bağlanıyor. Bu cihazda Tuya üzerinden bulut sistemine bağlanıyor.
    Bu işler Tuya da nasıl oluyor derseniz güzel bir örnek Tuya Proje oluşturma

berkay_91

Alıntı yapılan: uzaylivolkan - 04 Aralık 2024, 12:00:31Basit Iot işlemleri yapmak istiyorsanız Tuya biraz uğraştırıcı. Ticari kullanacaksanız tavsiye ederim.  Basit işlemler için sinric.pro
yada  mqtt  sunucularını deneyebilirsiniz.
Sinric.pro sunucuları 3 adet cihaz için ücretsiz hizmet sunuyor. Denemelerinizi yapabilirsiniz.

Tuya platformunda tuya'nın kendi cihazlarını yada esp-12 (nodemcu) tarzı cihazları register (developer modda 2 cihaz ücretsiz)  etmek kaydıyla kullanabilirsiniz.
Tuya smart aplication içinde kendi özel arayüzlerinizi tasarlayabiliyorsunuz. Kaydettiğiniz cihazların Firmware güncellemelerini OTA olarak internet üzerinden güncelleyebiliyorsunuz.
    Ben kendi ev otomasyonumu Tuya ile oluşturdum.  Smart hub tarzı bir sunucu cihaz tasarladım Esp-12 ile Tuya' ya bağlanıyor.
Sıcaklık sensörü kapı sensörü butonlar,switch ler  bu hub cihazına ev içerisinde kablosuz bağlanıyor. Bu cihazda Tuya üzerinden bulut sistemine bağlanıyor.
    Bu işler Tuya da nasıl oluyor derseniz güzel bir örnek Tuya Proje oluşturma

Teşekkür ederim