Espressif IDE - Com Port Problemi

Başlatan quarko, 04 Aralık 2024, 21:44:34

quarko

Merhaba arkadaşlar.

ESP32 üzerinde yeni çalışmaya başladım. Espressif IDE üzerinde çalışıyorum. Projeyi derledikten sonra ilk seferinde sorunsuz yükleniyor. Fakat sonraki derlemede, yüklemeye çalıştığımda COM Port problemi alıyorum. Dolayısıyla yazılımı yükleyemiyor.

"PermissionError(13, 'Access is denied.', None, 5)" gibi bir hata alıyorum. Yazılımı attığı com port u kapatamadığı için böyle oluyor sanırım. Açık kalan terminal oturumunu neden kapatamıyor ? Bu hatayı almamak için açık kalan terminali nasıl kapatabilirim ?

Bilgisi olan var mıdır acaba ?
"Vicdanın ziyası ulum-u diniyedir. Aklın nuru fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder."

quarko

Görev yöneticisinde python açık kalıyor. Muhtemelen "esptool.py" ı çalıştırdıktan sonra kendini kapatamıyor. Dolayısıyla com port ta asılı halde kalıyor.

Program attıktan sonra görev yöneticisinden python uygulamalarını kapatınca, yeniden yazılım atabiliyorum.

"Vicdanın ziyası ulum-u diniyedir. Aklın nuru fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder."

MrDarK

Vscode kullandığını varsayarsak terminalin sağ üst köşesinde çöp simgesi var ona basarsan görevi sonlandırması gerek.
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

quarko

Yok hocam. Başlıkta da yazmıştım, Espressif IDE ile çalışıyorum. Orada da görevi sonlandır butonu var ama maalesef bir sıkıntısı var. Tam olarak kapatamıyor demek ki.